Seyyah Yaşam Tarzı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TimeTraveler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,378

TimeTraveler

Ana Kamp
Mesajlar
36
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, 2 buçuk senedir hayalini kurduğum gerçekleştirmek istediğim fakat hazır değilim bahanesiyle ertelediğim bu hayatı daha fazla beklemeden yaşamak istiyorum. 1 senelik bir türkiye turu yapmak istiyorum. sırt çantama çadır, uyku tulumu, mat, giysilerimi yemek yapmak için gerekli ufak tefek birkaç eşyamı yükledim ve tam olarak 1000 tl param var. Ancak sanırım en başta yapılması gereken şeyi en sona bıraktım yol planını. Kafamda kaba taslak birşeyler vardı ama start vermeye yaklaşınca öyle avare şekilde olmayacağını anladım çünkü ne yapabileceğimle ilgili hiçbir fikrim yoktu. Yani şöyle ki Önce karadeniz, sonra aşağı inerek iç anadolu ve yaz ayına girerken akdeniz oradan da egeye yürüyecektim. Bunu yaparkende her ilin en güzel kırsal alanlarını, ormanlarını, doğasını yaylalarını görerek konaklayarak yaşayarak yapacaktım. Ama gezi listemde sadece bunlar var Mersin ılısu şelalesi, Bolu Abant Bursa Ketenli, Yaylası ve Aras Şelalesi, Trans-Kaçkarlar, Aladağlar Milli Parkı, Maden Vadisi, Çömçe gölü, Artvin-Rize karçal-kaçkar, Yıldızlı göl, Suatan Şelalesi - odalar. Bunları hep bu forumdaki gezi notlarından çaldım Tüm buralarada nasıl gideceğim ile ilgili bir bilgim yok ama bir şekilde yoldayken bulacağımı düşünüyorum. Daha fazla arama yaparakda sadece kafam karışıyo. Bilmediğim görülmesi gereken bir çok güzellik var. Bu yüzden öncelikle karadeniz olmak üzere bana, görmeden ölme diyeceğiniz önerdiğiniz yerlerin isimlerini ve hangi ilde bulunduklarını paylaşırmısınız. Ha bu arada istanbuldan yola çıkıcam. Ha birde sizde yapmak istediğim bu şey çılgınlık mı? çocukluk mu? hayal mi? Aptallık mı? Birkaç yakınım negatif yaklaştı bu konuya ama gezginlikle ilgili hiçbirşey bilmeyen sabah 8 akşam 6 masa başı çalışan kariyer delileri olarak görüyorum onları. Sizin bu konuda öneriniz düşünceniz nedir sizce özgür olmayı istemem, Klasik para kazan, evlen, çocuk yap öl çizgisinden çıkıp insanın yaşaması gerektiği gibi yeni şeyler öğrenerek, deneyerek tamamen özgürce toplum kısıtlamaları olmadan kimseye hesap vermek zorunda olmadan yaşamak istemem çok mu garip. İstediğim şey özgür olmak. sistemden çıkıp uzaklaşarak özüme, huzura ve mutluluğa ulaşmak. Ben kimsenin hiç bir zaman göremeyeceği şeyleri deneyimleyip bir sürü zorluğu atlatıp hakikaten yaşamak istiyorum yaşamak budur. Çok mu şey istiyorum. Sürç-i lisan ettiysek affola derler ya ben mahvettim biliyorum şimdiden bu yüzden özür diliyorum.


15 saniye sonra gelen edit: bu arada sürekli çadırımda konaklıcam. Yeri geldiğinde sokaktada yatıcam tabiki...
 

Etiketler
Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

Yaşanarak öğrenilen okuyarak öğrenmeye benzemiyecektir.Yapacağınız gezi ve yaşamı sonuna kadar destekliyorum.Birtek eksik (bana göre)plan yapmanız.Tarihler değişken olabilir ama güzergah çizerseniz daha rahat olacağınıza inanıyorum.İyi gezmeler dileği ile.ezi ve
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

Çok güzel bir gezi fakat plansız olursanız yol dan dönmesi çok zor olur. Yani muhteşem bir göl ün yanından geçmişsinizdir ve sonradan fark edip geri dönüp tekrar plana uymak demek 1 senelik gezinin 5 sene sürmesine sebep olur.

Bu arada ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ancak uzun yol kamyon/tır garajlarına gidin ve şöförlerle tanışın. Mesela Hal e gidin. Onlardan çekinmeden yol üstü duraklarını sorun. Hem ucuza yemek yersiniz hem yol da yenebilecek en lezzetli yiyecekleri yersiniz hem de daha önemlisi ulaşım işini halledersiniz.

Yol da olan yolcunun halini anlar ve sizi anlayacak olan da ekmeğini yoldan çıkaran.

Fotoğraf makinesini unutmayın listenizde yoktu da ;D
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

Oldukca radikal bir karar vermişsiniz.. 1 yıl uzun bir süreç... Ulaşım masrafları, yemek gibi sabit giderleri düşünürsek 1000 TL lik bir paranın sizi 1 yıl boyunca idare edip edemeyecegini düşünmenizde yarar var.. Tabii birde güvenlik ve sağlık sorunu olabilir.. Tek seyehat etmenin en büyük sorunlarından birisidir..
Tabii ki uygun bir planla, önceden ölçüp biçerek yapılamayacak birşey de değil.. İyi düşünmeniz, iyi bir plan yapmanız gerekiyor.. Fotoğraf makinesi dışında birde gezi notlarınızı yazabileceğiniz bir defter yanınızda olmalı diye düşünüyorum.. sonuçta gezi notlarınız, yaşadığıklarınız, deneyimleriniz herkez icin oldukça yararlı olacaktır..
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

-Kesinlikle katılıyorum sayın seyyah54 teşekkürler.

-mrdnmz bu harika bir fikir zaten çok otostop çekeceğim için uzun yolda birçok kamyoncuyla tanışıcam ama sizin dediğiniz gibi yaparsam hem alışmış olurum :D. Fotoğraf makinesine gelince aslında bu geziyi yapmayı kanıtlar nitelikte belgelemek istemiyordum, sadece yaşadıklarımın bana kalmasını istiyordum ama düşünüyorum bilmiyorum belki götürürüm :-\.

-drankara çok haklısın teşekkür ederim. Aslında amacım bir yere varmak değil yani plansız yaşayarak bilinmeyenin verdiği heyecanı yaşamak istiyorum. Ancak bu şekilde görmem gereken güzel yerleri kaçırcağım için ufakta bi yol planına ihtiyacım olduğuna buraya yazdıklarınızdan sonra karar verdim. Güvenlik konusunu hiç sıkıntı etmiyorum yalnız olduğum için korkmuyorum yola çıktığımda öncekinden daha iyi olucam. Ha birde yol parası vermicem yayan ve otostop şeklinde ilerleyeceğim. Günlük 5 lirayı geçmicem bazen dahada az harcıcam, kendi yemeğimide kendim yapıcam. Son olarak param biterse veya azalırsa gittiğim illerde bir iş bulup çalışmayı düşünüyorum, her ne kadar toz toprak içindeki bir berduşu işe almaları zor olsada durumumu anlatıp denerim şansımı :D.
 



Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

Harika bir fikir.Okurken yüzüm güldü resmen...Olumlu yanı iş kolik yada tekdüze hayattan kaçmış olacaksın.Olumsuz yanı kaçtığın iş değilde biri,birileri yada başka bir şey ise sanma ki uzaklaşacaksın.Yani reelde uzaklık aslında yakınlığın ta kendisidir.Kargo o sebeple ''Yakın olmak için Uzak dur benden'' der...

Yapmayı düşündüğün şey gerçekten cesaret gerektiriyor.Yani bunu yazarken kadın olduğum için mi böyle düşünüyorum dedim kendi kendime ama ülkenin durumu malum insanlar para için erkek çocuk kadın dinlemiyorlar ki...Aman dikkat et kendine yollarda.Paran olmasa var sanırlar.Çantana bakacak illa para eder bir şeyler var diyecek haplı,alkolik,keş insanlar dolu maalesef.

Bunun dışında rotayı bende sevmem.Hiç sevmedim hatta.Sürprizleri severim çünkü.Rotada pek sürpriz değeri taşımıyor haliyle:smiley:
Hayatın içinde sürprizlere o kadar kapalıyız ki .Aynı yoldan işe gidip aynı yoldan eve dönüyoruz.Bıkmadan usanmadan yapıyoruz bunu.Bu rutini ta ki senelik sadece 15 gün izin için yaptığımızı anlayıncaya dek yapıyoruz ve yaşlanıyoruz.Bedenen yaşlılıktan söz etmiyorum ruhen düzene bağlılık ve yorgunluktur anlatmak istediğim.Bu sebeplerle illa ki genel bir rota konur ama milimetrik bir gezi yaratmamaya dikkat edin derim.Derim ki sürprizler çıksın karşınıza.Unutmayalım hayatta tesadüf diye bir şey yoktur.Gerçi ağzımız alışmış tesadüf deriz dünya küçük deriz vb deriz ama...Tesadüf yoktur ...Olsa olsa sürpriz o :smiley:


Günü birlik işler bulabilirsiniz.Yine aynı şekilde yemekte bulabilirsiniz.Lokantalara sorarak.Yine akaryakıt istasyonlarında da..
Tabi herkes her işi yapamaz,yapmaz.Lokantacı bulaşık yıkamak paspas gibi işler isteyebilir.Akaryakıt istasyonları da oto yıkamacılık vb.Benim aklıma ilk etapta bunlar geldi.

Tura nereden çıkacağınız konusuna gelince hava sıcaklığına göre program yapmak bence de mantıklı olabilir.

Bu tura bisikletle çıkmak fikride hoş olabilirdi bu arada.
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

hndnz Söylediklerin çok doğru, bazı şeylerden ne kadar kaçmak istesekde mümkün olmuyor, çünkü kafamıza saplanıp kalmış oluyor ve ateş düştüğü yeri yakar :D. Ama ben sadece Bağımsız bir şekilde hayatımı idame ettirmek istiyorum. İstediğim şey Sahtelik olmadan rol yapmalar olmadan, dayatmalar olmadan tek tip olması gerektiğine inandırıldıgım toplumdan aklanmak ve gerçek bir insan olabilmek. Bisiklet fikri süper olurdu dediğin gibi. Birçok gezginin bisikletle dünya turu yaptığını biliyorum. Çok seviyorum bisikleti ama işimi kolaylaştırmasını istemiyorum. Hem tamir edemeyeceğim derecede bozulursa fazladan yük olur bu seferde işimi kolaylaştırmaktan ziyade çok zorlaştırır diye düşündüm :D. işe ihtiyacım olduğunda dediğin gibi yapıcam :D Ve dediğin gibi herzaman süprizlere açık olucam :D Rüzgar nereye götürürse hesabı. Teşekkürler
 







Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

Bildiğim bir dünya değil...yüzüklerin efendisi:smiley: 4'lük hoşuma gitti o sebeple sormuştum.:D
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

Hoşuna gittiyse çalabilirsin :D. Ama önce bana mutlaka görmelisin diyeceğin daha önce gittiğin doğası güzel bir yer söyle :'(
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

öyle bir sordun ki anında şu dizeler geldi aklıma:smiley:

En güzel Deniz
henüz gidilmemiş olanıdır!
En güzel Çocuk
henüz büyümedi!
En güzel günlerimiz
henüz yaşamadıklarımız!
Ve sana söylemek istediğim en güzel söz
henüz söylememiş olduğum sözdür!

Nazım Hikmet RAN

Bende böyle düşünüyorum.Gidince beni sarhoş eden güzellikler gördüğüm ve tekrar tekrar gitmek istediğim tek yer Bodrumdu.Ama yıllar geçti üstünden.Doğa falan kalmadı yani...Bakir güzellikleri tahminimce Karadenizde bulacaksındır.

Bunun dışında Gökçeada hoşuma gitmiştir.Sarozdan izmire kadar olan sahil şeridi hoşuma gitmiştir hep.İzmir değil ama:smiley:

Aklıma geldikçe yazarım buradan...Ancak dediğim üzere güzelliğiyle sarhoş edecek bir doğa yok ne egede ne akdenizde ...belki Karadeniz ...
 

Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

Öyle bir sordum ki hem istediğim sorunun cevabını aldım hemde şiir yazdırdım :p. Şiir sevdiğine göre kesin yazıyorsundur var mı böyle bir tutkun? Akdenizi zaten kum güneş deniz vs için istiyorum bodrumu yazdım kesinlikle gidicem.
 



Ynt: Seyyah Yaşam Tarzı

Bu topraklarda şiir sevmeyen varsa şüphe duymak lazım...Bu çoğrafyadan değildir o :smiley:
Yazmayan varsa 2 kere şüphe duy 1 kerede kaç:smiley: Espri tabii:smiley:

Yazıyorum ama bu yönümü mutsuzluk tetiklediği için bu yönümden hiç mi hiç hoşlanmam.Not almam geleni gideni..aynen yolcu ederim.
Yani belkide bu bencilliktir.Bilemiyorum.Şu sıralar bir şey bilmiyorum.Sağlık problemlerim için uğraşıyorum.

Bodrumda berrak bir deniz bekleme:D Özellikle merkezde.Ortakentte belki o da belki diyorum.Yalıkavak-Akyarlar-Gündoğan-Bitez-Yahşi-Gümbet buralarda denize girdim.Aralarında en iyi ortakentti ki seneler oluyor.Öyle hızla yapılaştı ki mslf.Ve çiftliklerde arttı...

Bodrumda sıkıntı balık çiftlikleri.Balık çiftlikleri kıyıya gereken uzaklıkta değiller mlsf.Dolayısı ile atılan yemler ,balık pislikleri bir şekilde deniz altında tortu bırakıyor.O tortuda denizde ne renk ne de berraklık bırakıyor.

Aklıma şimdi geldi.Nasıl gidersin bilemem ama Kaş iyidir.Deniz biraz soğuk çünkü denizaltı suları mevcut orada.Ancak orası hem derin hemde temizdir:smiley:

Ayrıca sezonda ne egede ne akdenizde iş sıkıntısı çekmezsin.En kötü ihtimal barda garsonluk yaparsın.Günübirlik iş verirler muhtemelen.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,517,991
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst