Arama sonuçlarınız

1. özalp

Karavancılığın Yazılı Olmayan Kuralları

Sn.Karaca, 80 milyon nufusun ancak 25-30 bini karavan kullanıcısı olup, karavanfiyatları da can yakıcı da olup, buna bir de motokaravanlara ait trafik sigorta maliyetleri de eklenince üretim yapan firma sayısı 20-30 olsa satılamadıktan sonra ne fayda. Bizim devletimiz karavancılığa bir turizm...

2. özalp

Kamp Ve Karavancılar Kooperatifi Kurma

UKKF ne güne duruyor? demek geldi içimden. Ama ne kadar fazla ses getirecek kuruluş olursa elbette daha iyi olur sanıyorum, belki birbirlerinden destek alırlar.
  3. özalp

Karavancılığın Yazılı Olmayan Kuralları

Motokaravanların gecelemek üzere park yeri konusu demek ki her ülkede aynı şekilde bir problem. İnsan faktörü işe girince bu konuda sağlıklı bir sonuç elde etmek biraz zor görünüyor. Ben benzer bir konuya atıf yapmak isterim. Aslında bu konu üstte bir arkadaş tarafından da açılmış. Motokaravan...

4. özalp

Karavancının En Büyük Kabusunu Yaşadım

Avusturyada bile olduysa benzer bir olay....!!! Karavan sayısı arttıkça bu gibi çirkin olayların azalacağını sanıyorum ama buna daha çok süre var..... Bazan hep bir silah el altında olsun demişimdir kendime ama karşı tarafta da olursa diye caymışımdır. Ancak bu olay gösteriyor ki, silah lazım...
  5. özalp

Karavan Kaportasındaki Sticker, Şerit, Logo, Yazı İlgili Trafikte Yaşanan Sorunlar

Benim motokaravanımın her 2 yanında neredeyse 70 cm2 ebadında kanat resimi var ve bu haliyle tüvTürke girdi sorun olmadı. Polis de hiç çevirmedi.

6. özalp

Motokaravanda Eberspacher Isıs Sistemi Arızası.

Motokaravanımda Eberspacher ısı sistemi kurulmuş. Motokaravan kullanımında acemi olduğum için cihazın çalışmasındaki bir hatayı bir türlü anlayamadık ve ne yaptıysak düzeltemedik. Sonra distribütör firmayı buldum ve ondan TIR kamyonlarının elektrik işlerini yapan bir ustanın tel.no.aldım ve...

7. özalp

Motokaravanda Savİor Marka Enerji Seti.

Motokaravanımı imal eden firma SAVİOR marka bir enerji seti monte etti. Cihaz bir A4 fotokopi kağıdının 2 katı yani A3 boyutuna yakın bir ebatta. 7-8 cm eni var ve en önemlisi ön yüzünde dijital bir ekranı var. İnternette arayınca çıkıyor. Cihaz bir set halinde ve içinde güneş panelinden...
  8. özalp

Gün / Gündüz Panelİ..

2 Hafta önce İznik gölü kıyısında kamp yapmışken yanımızda motokaravanlı bir aile ile dostluk kurduk. Sohbetimizin bir yerinde adam "güneş panellerinden ayrı olarak bir de -gün paneli var- " dedi. "Bunlarla motokaravanın güneş görmesine gerek kalmıyor, kapalı havada bile gündüz vaktinde enerji...
  9. özalp

2011 Ducato'da Pis Suyun Geri Gelmesi Problemi.

Merhabalar tüm motokaravancı arkadaşlara. Geçen sene 2011 model Ducato maxi kasayı motokaravana dönüştürdük ve 5 kez 3-4 er günlük kısa kullanımlarla hem biz araca hem de araç bize alışsın istedik :). En son 1/Mayıs/2018 de yaptığımız İznik gezisinde pis su tankının(100 lt dir) doluluk...

10. özalp

Psa Araçları Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Aynı hata benim 1 nci ve 2 nci viteslerde var. Ben de şanzımandan endişe ediyorum. Bu mesaj iyi oldu. Ben de bu yönde ustamla konuşayım..Teşekkürler.

11. özalp

Ducato'lardaki Stepne Hırsızlığı.

Fiat Ducato 2011 motokaravanımın lastiklerini yeniledim.. Aracı aldığımda önde yeni 2 adet kar lastiği vardı , ben de 2 adet daha aldım. Fakat çıkan laktiklerden birini stepne olarak kullanmak için aracın altındaki STEPNE MEKANİZMASInın yok olduğunu farkettik...
  12. özalp

Motokaravan Ruhsat Yasal Sorumlulukları

Fiat Ducato motokaravanımı alalı henüz 1,5 ay oldu.. Araç panelvan halindeyken yani motokaravana dönüşmemişken yani kamyonet sınıfında galeriden aldığımda MTV olarak 550 TL ilk taksit bedeli ödedim. (2011 model). Sonra panelvan olan araç motokaravan haline getirilp...

13. özalp

Yurdışından Çekme Karavan İthali?

İthal 2nci el karavanı yurt dışında en az 2 sene kalmış biri beraberinde getirdi diyelim. Yeni karavan kanununa göre plaka ve ruhsat çıkarılmalı. Neye göre çıkacak bunlar ? Faturası yok , Tip Onay belgesi yok. Neyle gidecek tüv-türk'e veya trafik şubesine ?. Devletin bu...
  14. özalp

Kampİng Kampanyasi..

Değerli karavan severler ve kampçı kardeşlerim. Sanıyorum ki sizlerin gözlerinden de kaçmıyordur ki, ülkemizde giderek kendini gösteren karavancılık sektöründe devletimiz AB uyum yasaları çerçevesinde bazı yeni uygulamalar getirmektedir. Çeki demirinde ki son uygulama...
  15. özalp

Karavan Tavsiyesi

Saly , Pino gibi üreticilerin ürettikleri 650 kg civarında 280 - 300 cm boyunda karavanlar var... Pino'nun Cashalote modelinde duşakabinli banyosu bile yapılıyor.. Dilerseniz bu karavana extra bir ücret ödeyerek hermetik su ısıtıcısı dahi monte ediliyor ve sıcak suyunuz da...

16. özalp

Eski Foça'da Kamp

Eski - Yeni Foça arasında eski Foça'dan 8-10 km sonra sahilde SAZLICA KAMPİNG adında bir kamping var..Ancak kışın kapanıyor ve kimse olmuyor...İnternette tel. no. bulabilirsiniz.
  17. özalp

Başoğlu 4.25 Çekme Karavan

Tip onay belgesi meselesi 2013 veya 14 de başlayan bir olgudur. Daha eski yıllara ait karavanlara imalatçı firma Tip onay belgesi malesef vermiyor ya da veremiyor diyelim. Bu , imalatçıdan mı kaynalkı yoksa resmi bir engel mi var , araştırmak lazım.. İkinci el...
  18. özalp

Çekme Karavan Araç Uyumu

Sn.Bartek , 2019 dan sonra dizel motorların kullanılmayacağı konusunu açarmısınız... Arkadaşlar da bilsinler..

19. özalp

Hafta Sonu Şehir Dışına Kaçma Girişimi

Hatfa sonu kaçamakları da dahil ille de karavan sahibi olmaya gerek bırakmayan farklı alternatifler yaratmak artık daha kolaylaştı....Bir minibüsün olması yeterli ve biraz yaratıcılık yeteneği ve azıcık da para :)
  20. özalp

Çekme Karavan Araç Uyumu

1600 cc ve 115 HP gücündeki bir otonun çekebileceği karavanın ağırlığı 1200 kg civarıdır...Bu karavanın boyu da 5 mt civarıdır..... Ancak önemli başka bir kiriter daha vardır... Arabanın ağırlığı ile karavanın ağırlığı arasında ki orantı... Yani karavanın ağırlığı...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,001
Kayıtlı Üye Sayımız
166,746
Kaydolan Son Üyemiz
bilicello

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri