Arama sonuçlarınız

1. B

Ford F 250 Çift Kabin

Direksiyon sistemi ile ilgili sormak istediğim bir soru var bilenler varsa lütfen yardımcı olsunlar. Ben araca tamamı hidrolik sistemlerden yaptırmak istiyordum ancak bana bunun 60 km hızdan sonra çok tehlikeli olacağı, arabayı devirebileceği, elinin sürekli direksiyonda olması gerekeceği (bunu...

2. B

Ford F 250 Çift Kabin

Farklı zeminlerde bir kaç test yaptım. Kumun aracı bu kadar tutacağı hiç aklıma gelmezdi. Artık muayenede sorun çıkartabilecek ufak tefek şeyler var bunları yapmaya çalışacağım.
  3. B

Ford F 250 Çift Kabin

İstanbul a döndüm ve ilk iş olarak dreksiyon şaftının eski sistem çan tipi kayıcısının değiştirdim. Eski kayıcıyla dreksiyon simidinde mevcut olan derinlik ayarını kullanamıyordum. Bunun yanında yoldan gelen darbelerle başa çıkmakta zorlanıyordu.

4. B

Ford F 250 Çift Kabin

Motor işi bitmesinin ardından şaftçının yolunu tuttuk ve araç yükseldiği için kısa kalan şaftı uzatıp balansını yaptırdık. Bursa daki işlerimde bana yardımcı olan Arif Özkurt abime ve oradaki ustalarımıza çok teşekkür ediyorum. Yaptıkları her iş içime sindi.
  5. B

Ford F 250 Çift Kabin

Üst kapağı yaptırdıktan sonra içime sinmediği için aracı Bursa'ya Arif Özkurt abimin yanına götürdüm. Kendisinde bu aracın aynısından var ve yeni motor yaptırmıştı. Motor ve bir kaç problemi daha çözmek ve tecrübelerinden yararlanmak için Bursa'ya gittim. Sekmanları orijinal bulabildik ve...

6. B

Ford F 250 Çift Kabin

Bu arada emniyet kemerlerini kontrol ederken farkettiğim bir şeyi aktarayım. Bu araçtaki kemerler hızlıca çektiğinizde kilitlenen cinsten değil. Araç fren yaptığında oluşan moment ile kurşun bir parçanın ileri doğru savrulmasıyla kemerin kilitlenmesi gerçekleşiyor. Test etmek için bir kaç defa...

7. B

Ford F 250 Çift Kabin

Araçta kırık makaslar olması ve istediğim esneklikte olmaması nedeniyle makascıya bir daha uğradım ve bu sefer parabolik makas taktırdım. Diferansiyel açıları, şaft açıları dikkate alınarak ve yeni şoklar takılarak bu işi de bitirmiş olduk.
  8. B

Ford F 250 Çift Kabin

Şanzımanı söktük ve volan dişlisi, debriyaj ne varsa aşağıya aldık. Yeni volan dişlimiz. Şanzıman kodu. Eski volan.
  9. B

Ford F 250 Çift Kabin

Diferansiyelin kırık parçaları ve montajından bir kaç foto...

10. B

Ford F 250 Çift Kabin

Sağlam olan diferansiyeli önce kumlattım. 2 kat antipas attım ve çelik fren borularını ve rekorlarını yeniledim. Ve atıl ofis sandalyelerinin ve bir arkadaşımın yardımıyla yerine taktım. Yağını boşaltmıştım bunun dışında bu sorunu çözdük. Volan dişlisi gelince devam edeceğiz. Tahmini...

11. B

Ford F 250 Çift Kabin

Sol tarafı da değiştirdik aks istavrozuyla beraber. Bunları hallettikten sonra yakınlarda subapların oturması için kısa turlar atıyordum ki arka diferansiyelin istavroz kutusu içindeki kalın mil ve dişlinin biri kırıldı ve araç çekişten düştü. Ön hubları daha takmamıştım aks vs...
  12. B

Ford F 250 Çift Kabin

Üst kapak işi bitti Bu sefer marş olayında problem yaşıyorum. Volan dişlisi ömrünü tamamlamış. Siparişini verdim gelince takacağım ancak vites kutusunun sökülmesi lazım bu iş için. Üst kapağı yaptırmadan önce sağ ön taraftaki ball joint leri değiştirmiştim.

13. B

Ford F 250 Çift Kabin

Resimleri yüklediğim site mahkeme kararı ile kapatılmış. Yaklaşık 250 resmi başka siteye yüklemem gerek. Vakit buldukça bunu yapacağım. Kusura bakmayın.
  14. B

Ford F 250 Çift Kabin

Silindir kapak contası ve valf contaları geldi. Valf lerin olduğu kapağın alıştırması yapıldı ve takılmaya hazır. Bir iki gün içinde marş basmayı umuyoruz.
  15. B

Ford F 250 Çift Kabin

Ynt: Ford F 250 Çift Kabin Segmanlar kontrol edildi.

16. B

Ford F 250 Çift Kabin

Ynt: Ford F 250 Çift Kabin Sağ ön tarafı toparladım. Sol tarafı sökeceğim ancak ondan önce yaptırmam gereken başka işler var. Motor 5 silindir çalışıyordu. Subap ın biri oturmuş ve bunun için üst kapağı söktüğümüz de yeni bir üst kapağın bize lazım olduğunu öğrendim. Bir kaç değerli abimin...
  17. B

Ford F 250 Çift Kabin

Ynt: Ford F 250 Çift Kabin Biliyorum ama bakmadım 44 e benziyor. Baktığımda yazarım buradan.
  18. B

Ford F 250 Çift Kabin

Ynt: Ford F 250 Çift Kabin dana 44 diye biliyorum.

19. B

Ford F 250 Çift Kabin

Ynt: Ford F 250 Çift Kabin Selam. Yaklaşık bir buçuk ay sonra biraz ilerledik. Rotor rod ları (ball joint) gelmişti bunları değiştirmeye başladım. Biraz uğraştırdı. Aksların mafsallarının da işi bitmiş değişecek. Aksın bu yüzeyi öpen v-ring de yırtılmış. Bunu da değiştireceğiz...
  20. B

Ford F 250 Çift Kabin

Ynt: Ford F 250 Çift Kabin Bugün uzun zamandır ertelediğim gösterge işini bitirmeye karar verdim ama hepsi bitmedi. Genel aydınlatma tamam ancak sinyalizasyon (uzun lamba, flaşör, park freni vs.) başka güne kaldı. Bittiği kadarıyla durum bu. https://www.youtube.com/watch?v=gHr2jJNea48

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri