Arama sonuçlarınız

1. XtrmPrgrmmr

Orientiring Yarışı Süreci

Ynt: Orientiring Yarışı Süreci SORU: "Yarışmak" ne demektir? CEVAP: Her ne kadar Orientiring bir takım sporu olarak görülse de yarışmak bireysel olarak yaşanan bir süreçtir. Takım olarak yarışılmasının anlamı; bireysel sonuçların en iyilerinin toplanması ile takım puanı alınmasında ortaya...

2. XtrmPrgrmmr

İlk Kez Duyanlar için Orientiring Soruları (Sorularınızı Ekleyebilirsiniz...)

Ynt: İlk Kez Duyanlar için Orientiring Soruları (Sorularınızı Ekleyebilirsiniz...) SORU: "Takip etmek yasaktır" deniyor. Nereden anlıyorlar? :) CEVAP: Öncelikle parkura 1'er dakika arayla yollanırsınız. Aynı takım üyelerinin arasına da mutlaka 5-10 kişi koyulur, liste hazırlanırken. (Yani...
  3. XtrmPrgrmmr

Oryantiring Konulu Videolar...

Ynt: Oryantiring Konulu Videolar... 2 adet Orientiring REKLAMI (Reklamı olur mu demeyin. Aslında farkettim ki, en iyi şekilde bu reklamlar anlatıyor...) http://www.youtube.com/watch?v=7aYMQmdHVp4&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=FswpkQhe0J0&feature=related

4. XtrmPrgrmmr

Oryantiring Konulu Videolar...

Ynt: Oryantiring Konulu Videolar... Orientiring sporunu yarışlardan kesitler göstererek anlatan bir video. (İngilizce bilenler için yarışın nasıl yapıldığını da anlatıyor ama sadece yarış heyecanını izlemesi bile zevkli...) http://www.youtube.com/watch?v=v58-RqssqUc
  5. XtrmPrgrmmr

Ist5Days 2009 Duyuru & Haberler...

Ynt: Ist5Days 2009 Duyuru & Haberler... Ist5Days 2006 için hazırlanmış klip > Bir Hedefin Peşinde... http://www.youtube.com/watch?v=ZuYnx9jkIK4 Not: Youtube videosudur. Göremiyorsanız "Ist5Days Bir hedefin peşinde" kelimeleri ile internette aratabilirsiniz... Not 2: Ne yarışmış yahu :)

6. XtrmPrgrmmr

Ynt: Ist5Days 2009 Duyuru & Haberler... Yanlış hatırlamıyorsam Ekim sonundaydı geçtiğimiz sene yarışlar. Hava dediğiniz gibi güneşliydi. Ancak önceki yıllara ait Ist5Days videosunu izlediyseniz görmüşsünüzdür, daha önceki yıllarda ağır yağış yüzünden bir yarışın iptal olduğu bile olmuş ;D Yani...

7. XtrmPrgrmmr

Ynt: Ist5Days 2009 Duyuru & Haberler... Yarışma sürecini müsadenizle Sorular >> http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37188.0 başlığına yazayım da burada kaynamasın. Gerçi yarışın nasıl başladığını anlatmıştım ama yarışma sürecini de anlatırım. Bu akşam yazmış olurum sanırım. Hedefe...
  8. XtrmPrgrmmr

SORU: Sürekli hedefleri dolaşmaktan bahsediliyor. "Hedefe gitmek" ne demek? CEVAP: Yarış temelinde, haritada gösterilen hedeflerin doğru sırayla (üzerinde yazan numara sırasına göre) dolaşılmasına dayanır. Haritada işaretli noktalarda birer fener benzeri hedef noktası vardır. Hedefler 2 numara...
  9. XtrmPrgrmmr

Ynt: Ist5Days 2009 Duyuru & Haberler... IOG antrenmanlarından IOG resmi web sitesinden haberdar olabilirsiniz. (Ancak laf aramızda, en kolayı, o siteye üye olmanız ile size gelecek uyarı mailleri ile haberdar olmak. Siteyi güncellemekte geç kalabiliyorlar, ancak duyuru e-postası mutlaka...

10. XtrmPrgrmmr

Ynt: Ist5Days 2009 Duyuru & Haberler... Hiç önemli değil. Sorular her zaman iyidir. Ben sıkılmam soru cevaplamaktan, aksine memnun olurum. (Serde öğretmenlik de var ;D ) Mühendis olmanın bir yararı var sanırım. Çünkü benim de çok işime yaradığını düşünüyorum mesleğimin. :) Kaybolma...

11. XtrmPrgrmmr

Ynt: İlk Kez Duyanlar için Orientiring Soruları (Sorularınızı Ekleyebilirsiniz...) SORU: Orientiring takım sporu değil mi? CEVAP: Orientiring her sporcunun bireysel sonuçlar aldığı bir takım sporudur. Her sporcu yarış sahasında tek başınadır. Yarışlarda bireysel olarak yarışılır ve sonuç...
  12. XtrmPrgrmmr

Ynt: Ist5Days 2009 Duyuru & Haberler... Gerçi 2 nolu mesajımda bahsetmişim ama biraz geniş bir açıklama olmuş. M/W harfi Erkek/Bayan kategorisini, yanındaki sayı da yaş grubunu belirtiyor. Profesyonel yarışçıların cinsiyet ve yaş gruplarına göre doğru sınıflandırmada yarışmaları gereklidir...

13. XtrmPrgrmmr

Ynt: Ist5Days 2009 Duyuru & Haberler... Yarışlar takım yarışıdır aslında ama yarışma şekli bireyseldir. Yani herkes sahada tek başına olacak. Olmazsa diğer sorunuza cevap olarak kategorileri anlattığım yerde Açık Bayandan da bahsedelim...
  14. XtrmPrgrmmr

Ynt: Ist5Days 2009 Duyuru & Haberler... Merhaba, Öncelikle acemiliği bir kenara bırakın, istiyor olmanız yeterli. Çok eğlenceli bir spora başlamak için çok iyi bir adım, fırsat olabilir. Yeter ki, zor olmayan parkurlarla, zor olmayan hedeflerle başlayın. Ayrıca gerek forumumuzda, gerekse...
  15. XtrmPrgrmmr

Ynt: İlk Kez Duyanlar için Orientiring Soruları (Sorularınızı Ekleyebilirsiniz...) SORU: Koşmak önemli midir? CEVAP: Koşmak önemli olsa da, sporda öne geçmeniz haritadaki hedefleri doğru bulmaya ve gücünü haritadaki zorluklara göre dengeli kullanmaya dayanır. Bu nedenle derecenizi etkileyen...

16. XtrmPrgrmmr

Ynt: Ist5Days 2009 Duyuru & Haberler... Yarışa 95 gün kalmışken, 59 kayıtlı yarışmacı: 24 Türk, 1 Avusturyalı, 1 Fin, 6 İngiliz, 1 Alman, 1 İsrailli, 1 İtalyan, 7 Norveçli, 5 Sırp, 1 İsveçli, 1 Ukraynalı; resmi kayıtlı yarışmacı mevcut... Resmi sporcumuz kaç kişi bilmiyorum ama şu ana kadar...
  17. XtrmPrgrmmr

SORU: Yarış nasıl başlıyor? CEVAP: Standart yarışlarda (antrenman harici yarışlarda) 3 kademeli yarış başlangıç noktası kurulur. _Yarışmacıların yarışa başlama zamanları herkesin görebileceği bir yerde listelenmiş, duyurulmuştur. Belirlenmiş çıkış zamanından 5 dakika kadar önce çıkış alanında...
  18. XtrmPrgrmmr

Ynt: İlk Kez Duyanlar için Orientiring Soruları (Sorularınızı Ekleyebilirsiniz...) SORU: Yarışlarda ne malzeme kullanılıyor? CEVAP: Yarışma yöneticilerinin sağladığı HARİTA, yarışma yöneticilerinin sağlayadığı hedef ek BİLGİ KARTI, yarışma yöneticilerinin sağlayaBİLECEĞİ (yarışmacının da)...

19. XtrmPrgrmmr

Ynt: İlk Kez Duyanlar için Orientiring Soruları (Sorularınızı Ekleyebilirsiniz...) SORU: Orientiring sporunda amaç nedir? CEVAP: Sınırları belirli bir alanda, elimizdeki HARİTAYA bağlı olarak, belirli HEDEFLERİ, yine haritada belirli SIRAYA göre gezmeye çalışıyoruz. SORU: Yarış nasıl...
  20. XtrmPrgrmmr

Merhaba, Ben de bundan 2 sene önce bu başlıktaki gibi "İlk kez duyan" birisiydim. Mutlaka benim anladığım şekil tek ve en doğru değildir. Ama benim gibi başkaları da, _ kitap bilgilerinden sıkılmışsa, _ "başlamak bu kadar zor mu?" diye düşünüyorsa, _ "herşeyi öğrenmeden başlanmaz mı?"...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR