Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben 240 NM torklu 1.3 Diesel ile 850 Kg çekmiştim yıllar önce. Yalnız zorlandığı zaman motor biraz ısındı ve eksozdan kıvılcımlar çıkmıştı..! Fazla zorlamazsanız, yani devamlı yüksek süratte gitmezseniz, bence sorun olmmalı.
Benim 750 Kg altı :) karavan net 960 Kg geliyor. Yol için her ihtimale karşı 50 Lt su dahi koymadan. Hep belirttim bu 750 Kg altı O1 belge maskaralığı ortadan kaldırılmalı. Minyatür ve teşkilatsız karavancıklar 750 Kg altı olabilir.
Güzel bir araştırma yapmışsınız, tebrik ederim.
Ama ilk mailimdeki iddia geçerli bence.
Her eklenti ayrı bir masraf ve ayrı bir problem kaynağı olur diye düşünüyorum.
Ön kısmı çok açık karavanlara pek itibar etmeyin. Yattığınızda gece gökyüzünü güzel seyredersiniz ama.. Yaz gündüz sıcağında oradaki incecik perdeler pek fayda etmez, sizi içeride pişirir. Yarı açık tipleri değerlendirin derim.
Şöyle memnunduk, böyle memnunduk.. Ama bir kaç yağmurdan sonra şasi paslanmaya başladı. Meğer kutu profil üzerine çok güzel bir boya çekmişler. Bir kaç kullanım ve şasiye çarpan taşların sıyırdığı boyalı yerlerin paslanması ile bunu anladık.. Olmadı Ferhat usta.. Üç kuruş ucuzluk için bu...
2020 yılında özenerek imal ettirdiğim karavanımı satıyorum.
İmalat resimleri, bu sitemizde, kendi karavanını yapanlar başlığında var.
1200 Kg. 02 belgeli.
İsteyen belgesiz de kullanabilir.
Bu O1 maskaralığını muhtelif şekillerde dillendirmiştim.
oldukça beğendiğin full bir karavan aldım,
Guya O1 belgeli, kantarda boş depo 960 Kg..
Üreticiye O2 belgesi için müracaat ettim,
" Biz hep böyle satıyoruz, sorun olmuyor." mealinde cevap veriyor.
daha doğrusu O2 belgesi yok ve alma...
1973 senesinde İzmir İstihkam Okulunda Yedek Subay öğrenciyken, mevcudun %75-80 i mühendis takımındandı. Ama arada değişik mesleklerden arkadaşlarımız da vardı. Mesela bunlardan biri konservatuar mezunu idi. Yıl 73 Aziz Atatürkümüzün Cümhuriyetimizi kuruşunun 50 yılı dolyısıyle bu arkadaşımız...
Karavanı görüp İzmir bayiinde beğenerek almıştım. Buzdolabı vardı. Sonradan benim için olmazsa olmaz detay olan, ön camın açılmadığını fark ettim ve o tip bir karavan göndermesini istedim. Açılır ön camlı geldi, bu kere 90 Lt buzdolabı kayboldu..!? Uzun mücadeleler .. :)) sonucu zorlanarak...
Güzel yurdumun cennet köşelerinden birinde yaşıyorsun. Yaş birazcık ( ! ) ilerledi.(74) Daha genç yıllarda olsa görmek istediğim yerlerin başındaydı. Genç yıllarımda niyetlenmrdim, pkk sorunu vardı. sağlıklı yaşamlar diliyorum. Yük.Müh. A. KIR / İzmir
Bu güne kadar böyle bir iddia hiç duymadım..
Sefertası gibi karavnları hiç sevmem..
En büyük iddiaları olan su geçirmez iddiasını da
hemen bütün firmalar aştı gitti..
15 sene kadar önce ilk karavanım olan GÜNEYin en ilkel imalatlı karavanı ile,
Samsunda sağanak bir yağmura yakalanmıştım.
O...