Arama sonuçlarınız

1. R

Lithium (lifepo4) Aküler Parasını Hak Ediyor Mu- Test

Son mesajımdan bir ayı geçen süre içinde maalesef 12V sistemdeki 190Wh panelin veriminin beklendiği üzere hissedilir seviyede düştüğünü gördüm. Çünkü panel düzlemi yaz güneşini tam alacak açıdaydı. Bu sebeple 21 Aralık'a kadar alçalacak güneş ışınlarını en iyi alabilecek şekilde paneli güneşe...

2. R

Bende 12 V 6 Amper Dc Dinamo Var

Dinamoyu nasıl döndürüyorsunuz? Bir de kablolar ters bağlı olabilir. Artıyı artıya, eksiyi eksiye bağlamak lazım. Bir multimetre/ohmmetre ile ölçüm yapmak gerekir. Yani üzerinde yazılan voltajı üretebiliyor mu? Görsel paylaşabilirseniz daha çok yardımcı olabiliriz. Büyük harflerle yazmanın...
  3. R

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Merhabalar, yaşam konteynerimde bir takım elektrik ihtiyaçları için güneş enerji sistemi kullanmaktayım. Öncelikle kamera kayıt cihazı ve kameraları beslemekteyim. Anlık ihtiyaçlar haricinde invertör kullanmamaktayım. Tüm ihtiyaçlar DC12V'a göre tasarlandı. Orbus 12V 60Ah LiFePO4 akü için yüzde...

4. R

Araç Aküsünden Inverterle Yaşam Aküsü Şarj Edilir Mi?

Doğrudur, "gerekli şartlar sağlanırsa" şarj edebilir. Sağlıklı şarj işlemi kapasitenin onda biri (1/10 ya da 0.1C) ile şarj edilebildiği sürece gerekli enerji seviyesi için uzun zaman gereklidir. Sadece 50-70Ah akü kapasitesine göre tasarlanan alternatör ve diğer elemanlar 200Ah bir akü ya da...
  5. R

@ceremcem2'nin diğer dediklerine katılsam da bu kısma katılmıyorum. Çünkü bu dediğim gibi aracın hangi akü kapasitesine göre tasarlandığıyla ilgili. Gereğinden fazla kapasite akü bağlanırsa bu akü şarj alıyor olsa da yeterince şarj olamayacaktır. Teoride doğru görünse de invertör kayıpları söz...

6. R

Düz mantık olur gibi görünse de pratikte olmayacağını ya da olacaksa hangi şartlarda olabileceğini tarif etmek gerekir. Bilindiği gibi aküler kullanım alanlarına göre çeşit çeşittir (lityum bazlı, LFP, LTO konu dışı). Kurşun tabanlı aküler de kendi aralarında kullanımlarına göre sınıflara...

7. R

Davut bey, bilgiler için teşekkürler. 3Ah olmasa da ben bu ümidimi, P(güç)=I(akım)xV(gerilim) formülüne istinaden düşünmüştüm. Yani güç 650Wh (ev tipi darbeli matkabı, 115'lik spiral/jet motorunu rahatça çalıştırıyor) kayıplarla 400Wh alınırsa, gerilim AC220V'den DC12V'ye çevrildiğinde, akım...
  8. R

Yeni Pencere Sorunu...

Alışılmış bir durum değil. Yöneticiler düzeltebilir sanıyorum.
  9. R

@ceremcem2 - Cem bey (umarım yanlış hitap etmiyorum), hoşbulduk! Dantela gibi irdeleyerek verdiğiniz açıklamalara ben de cevaplar vermeye çalışayım; Birim hatası yok, akım ve güç birimleri saat esası ile belirtilir. Yani 2 amper/2A aslında tek başına bir şey ifade etmez. 12V 60Ah akü teorik...

10. R

@Doğrucu Davut Davut bey, öncelikle teşekkür ediyorum. Jeneratör konusuna gelince, diğer akülere nispetle LFP akülerin şarjlanma oranlarının yüksek olması hasebiyle zor zamanlarda böyle bir ek takviye gücü de devreye sokulabilir düşüncesindeyim. Üzerinde DC12V çıkış var fakat 14-15 volt'lara...

11. R

Akü ile ilgili bir şeyi atladım sanırım. Solar şarj cihazının aküyü tam doldurmasından sonra 16-18 volt'lara çıkmasını önleme amaçlı cihazın panel akımını kesme voltajını 13.7 volt olarak ayarladım. Tabi bu defa da akü tam dolmamaya başladı. Zaten içinden çıkan kağıtta da evde dc 15 volt ile...
  12. R

Merhabalar, adım Recep, karavancı değilim, çok da merakım yok açıkçası. Akü için ortak bir noktamız var; karavancı değilim ama konteynerciyim. :wink: Dolaysıyla arama motorları LiFePO4 (Lityum Demir Fosfat-LFP) akü aramasında ikidir beni buraya yönlendirdi ve bu konu başlığı altında bir çok...

13. R

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Merhabalar, adım Recep, karavancı değilim, çok da merakım yok açıkçası. Fakat arama motorları ikidir beni LiFePO4 (Lityum Demir Fosfat) akü aramasında buraya yönlendirdi. Akü için ortak noktamız; karavancı değilim ama konteynerciyim. ;)

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri