Arama sonuçlarınız

1. E

Çadır Kampçılığında Isınmak için Ne Kullanıyoruz?

İnsanı öldüren dış sıcaklık değil hipotermi'dir. Normalde 36.5 derece olan vücut sıcaklığı dış etkenlere bağlı olarak hızlı bir şekilde kaybedilmeye başlar ve 35 derecenin altına inerse hipotermi denen durum yaşanır. 35-32 derece arası titreme görülür. 32-28 derece arası titreme durur uyku...
  2. E

OPEL Frontera Serbest Muhabbet Köşesi

Malesef onlarca sebebi olabilir. İlk etapta sensörler ve lpg filtresini kontrol ettirmenizi önerebilirim. Rolantide hareketlilik araç sıcakken de oluyorsa hava debimetresi ya da rölanti kelebeği arıza yapmış olması muhtemel. Saygılar

3. E

Araç Seçimi.. Acemiye Yardım :)

Kare kasa diye bilinen Cherokee'ler genelde sevilen beğenilen araçlar. Ancak birebir tecrübem olmadı. Hem otomatik olması hem de yaşlı motorlara sahip olmaları nedeniyle 1TL'lik yakıt tüketimini abartılı bulmuyorum. Fabrika verileri şehir içi 13.1 LT Şehir dışı 10.7LT Ancak bu tüketimi...
  4. E

Araç Seçimi.. Acemiye Yardım :)

Öncelikle şunu önermek isterim, bu sınıf bir araç alacaksanız hesaplısı olsun, biraz masraflısını alayım da kendim yaptırırım gibi düşünmeyin. İyi bakılmış, çok hor kullanılmamış, nispeten düşük kilometreli olanına 3-5 bin fazla verin. Hatta gerekirse 10 fazla verin temiz ve bakımlısını alın...

5. E

Izmir 2003 Grand Cheroke Servis Deneyimi

2009'da sıfır Kia marka bir araç aldım. 7500km'de ilk rodaj bakımı için Gül-al Ümraniye servisine götürdüm. Aracın sileceklerinin aşındığını, değişmesi gerektiğini söylediler ve sökmeye çalıştılar. :) Orijinal parça takacakları için 300TL gibi bir şey telaffuz ettiler. Anlamayana yapıştırmanın...

6. E

Opel Frontera Ön Torsiyon Yükseltme Ve Titreme (yardım)

Selamlar tekrar, Aslında sökmek ve iki diş çevirip takarak aynı ölçüde sıkmakla, ayar somununu sıkarak yükseltmek arasında fiziki anlamda bir fark yok. İkisinde de çubuğun burulma gerginliğini artırıyoruz. Sökmek için biraz daha uğraşmış olursunuz. Bir de ayar somunu çubuğun dayanabileceği son...
  7. E

Hub Muhafazası / Jant Göbeği

Çok teşekkürler. Haklısınız hub'lara kolay müdahale etmek için sökmek çok mantıklıymış. Belki söküp kullanmayan biri bana gönderir :) Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. E

Manuel Hub Devamlı Lock Da İken 2 Çekerde Kullanabilirmiyim?

4 tekerlekten çekiş ancak Hub'ları kilitlediğinizde gerçekleşir. 4H ya da 4L konumuna aldığınızda ön şaft dönecek ancak bu güç ön tekerleklere aktarılamayacaktır. Yüksek tork gerektiren durumlarda (dik yokuş çıkmak / yokuş inmek vb) hub'ları kilitlemeden vitesi 4L konumuna getirerek yavru...

9. E

Gc Wj 2.7 Crd 2 Çeker Sürüş Modu Varmıdır.

Selamlar, Bu araçlar çoğu kişi tarafından sürekli 4x4 olarak bilinir ancak bu doğru değildir. 1999-2005 arası Avrupa pazarı için üretilen 2.7 CRD Limited ve Overland versiyonları Quadra-Drive denen bir sistemle üretilmiştir. Basitçe akıllı 4x4 diyebileceğimiz bu sistem arka tekerleklerde bir...
  10. E

94 Frontera Sport Acil Yardım

Selamlar, Şöyle açıklamaya çalışayım, 8/41'lik bir aynayla düşük hızlarda aracın torku ve çekişi bir miktar artar. Ancak yüksek hızlardan kayıp verirsiniz. Örneğin 3000 devirde 120 yapıyorken, arac 110 sürate ancak ulaşır. Yakıt tüketimini de bir miktar artırır. Genellikle offroad araçlara...

11. E

Hub Muhafazası / Jant Göbeği

Selamlar, Ön jant hub muhafazası aracı aldığımda kırıktı. Bakıyorum çoğu Frontera A'nın ya tamamen sökülmüş, ya sadece arkalar kalmış.. Ya kimse sallamıyor ya da zor bulunuyor diye uğraşmıyor, parçanın yenisini ben de bulamıyorum. Çıkmacılar anlamıyor ya da jantla birlikte verebileceğini...
  12. E

Motor Arızası

Birkaç sorun olabilir, Aracın yedek anahtarı varsa bir de onla çalıştırmayı deneyin. İmmobilizerde hata olabilir. Şase kablosuna bi bakın. Araç şase almıyor olabilir. İlk çalıştırmayı benzinle yapacağı için benzin hortumlarında kuruma nedeniyle bir çatlak, kaçak, benzin göndereme durumu...
  13. E

FRONTERA SPORT ARAZİ VİTESİNE ALINCA DÖNÜŞLERDE KASMA ŞİKAYETİ İÇİN YARDIM

Düz giderken kasma yapması normal değildir. Şaft mafzalları ve istavroza bir baktırın derim. Taş/çamur ya da yanlış açıyla çalışma gibi sebeplerden kilitleme yapabiliyor. Benim aşağı/yukarı çalışan mafzal kilitlemişti, şaftçı değiştirdi ve araç rahatladı. Aracı yükseltince şaftların çalışma...

14. E

Frontera 2.2 Ön Defransiyel Kilit Sorunu

Bu sorununuza çözüm buldunuz mu bilmiyorum ama, aynı araç bende de var. Hub tam kilitleme yapana kadar birkaç kez sıyırma yapabiliyor. O sırada bu çat çut sesler çıkıyor. Ben normal diye düşündüm. Bunu kesmenin tek yolu sanırım ikisine de manuel hub takmak. saygılar.
  15. E

Opel Frontera Ön Torsiyon Yükseltme Ve Titreme (yardım)

Torsiyon ayar somunlarindan yuksekligi ayarlayabilirsiniz. Fakat dikkat edilmesi gereken birkac konu var. Gevsetmeden ya da sikmadan once mutlaka somunlari ve civata dislerini wd40 ya da benzeriyle yaglayip temizleyin. Ara ara wd40 sıkmaya devam edin. Başlamadan önce orijinal halini kalemle...
  16. E

Frontera Cilar Buraya

Birden çok ustam var diyebilirim. Genelde Bostanci oto sanayide Bostanci Opel servisinde Veli Usta'ya goturuyorum. Biraz pahali olsa da dogru tespit, iyi iscilik. Bu araclardan pek anlayan yok malumunuz. Ya da cogu ustanin isine gelmiyor. Tekerlek rulmani yani aks bilyasi degistirtebilmek icin...

17. E

Frontera Cilar Buraya

Herkese Üsküdar'dan selam, 2 yıl önce ilk sahibi olduğum 2009 model tabiri caizse kız gibi proceed'imi satıp 97 model Frontera A ile oto sanayi macerasına başladım. Bu başlıkta da bahsedilmiş, genç fronteracılardan sayılırım, :) 82'liyim. Her geçen gün çıkardığı değişik arızalar beni satma...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri