Arama sonuçlarınız

1. B

Karavanda Solar Ağırlıklı Enerji Sistemi Tasarlanırken Bilinmesi Gerekli Faktörler

Şimdilik cevap “kısmet” demek ki :smiley: :smiley: @EvliyaCelebi2 bey, haklısınız. Bizim rota kabaca, istanbul-dnipro-nordkapp-Danimarka-fas-italya-istanbul şeklinde.. Aynen dediğiniz gibi günlük 70 km gibi bir ortalaması var.. Ancak! rota üzerinde, 10-20 gün kalacağımız küçük ülkeler...

2. B

Karavanda Solar Ağırlıklı Enerji Sistemi Tasarlanırken Bilinmesi Gerekli Faktörler

:) Hep kayıplardan bahsetmişsiniz.. 1 saatte ne kadar ürettiğiniz zaten belli gibi konuşmuşsunuz ama bizimle paylaşmamışsınız.. :) Sanırım, verdiğiniz değerlerden zaten kolaylıkla anlaşıldığını düşünmüşsünüz :(
  3. B

@Akdeniz45 Okay. Soruyu bir daha düzeltiyorum :smiley: 1 saat, 80 km ortalama hız ile gittiğimizde, aracın alternatörü vasıtası ile ürettiğimiz elektriğin, yaklaşık kaç wattsaatini depolayabiliyoruz ? . . . . Bu hesaplamaları yaparken, tabi ki şunlara dikkat edilmesi lazım. - 80 km hızda...

4. B

selaammm.. :) Bence gelmiş geçmiş en pratik/verimli olan solar sohbetinizi ağzım kulaklarımda dinliyorum bi-iki gündür. :) herkese teşekkürler. Hem ekibin tarzından, hem de sanırım hep alternatörsüz işlendiği için, konu inanılmaz sadelikte aktı.. Tecrübeli arkadaşlardan son bir ek rica...
  5. B

Sistemin sahibi beyefendi, “Günde en fazla 32 amper dolum yapmıştım” demiş.. Ben de, bu anlatımdan, 1günde 32ah enerji stoklayabildiğini çıkartmıştım. Bu rakam düşük geldiği için sormuştum zaten sebebini.. Ama dediğiniz gibi, anlık amper de olabilir. Bilemedim :)

6. B

@bartek aklıma takıldı tekrar okuyunca. Panelin verimini önce %60 aldınız. Sonra gölge, kablo uzunluğu vb sebeplerle bi daha ikiye böldünüz. Yani panellerin randımanını %30 a düşürdünüz. 1) Çok güvenli olmadı mı bu katsayı ? :smiley: 2) akülerin %50 kullanılması gerekliliği tüm tip aküler...

7. B

Bu klima sorunu için, kondisyon bisikleti gibi bi çözüm bulmak lazım. :) 600 panel + 500 li-ion batarya (100-120kg) bile bana mısım demiyor.. üstelik yakl. 5.000 euro ya mal oluyor anladığım kadarıyla..
  8. B

Bu cevap bana idi galiba :) teşekkür ederim. Dediklerinizin hepsini üç aşağı beş yukarı ben de biliyorum açıkçası. Beni yanıltan, webastonun yanındaki parantezde yazan (5.5 kw) ibaresi oldu :) :) Şoka girdim resmen.. 5.500 lük webasto nasıl 15 gün çalışır diye. Emeğiniz için teşekkür...
  9. B

Merhabalar.. ben karavan dünyasına yeni yeni girmeye çalışan biriyim. Yeni plduğum için, yanlış anladığım/sorduğum bir şey var ise bağışlayın lütfen.. müsaadenizle sisteminizle ilgili bir kaç soru sormak istiyorum.. 1) Hiç motor çalıştırmadan, üstelik elektrikli webasto ve büyücek bir...

10. B

Mühendis Ve Mimar Çiftin Hayalindeki Camper Hakkında Görüşleriniz Lütfen...

. 6- zaten biz de, hem dolap hacmi, hem mekanizmanın sorun yaşatma riskleri, hem de solar enerji montaj sorunları sebebiyle, kararımızı (%90) sabit ve yüksek tavan olarak verdik.. ama iç yükseklik ve ferahlık hissi hala muamma.. onu da deneme gezimizde epeyce test edicez anlaşılan.. Belki...

11. B

Aynen katılıyorum, işine yarardan fazlasını aldığın herşey pahalıdır ! mantığınıza.. Henüz bilgim sınırlı olduğundan, kaliteli yorum yapmam çok zor. Şimdilik yorumum: satın alınacak araç netleşmeye başladığında, ağırlık ve ebat sorun olmayacaksa, ben de ihtiyacımdan fazla çevrimli aküyü almayı...
  12. B

Allah bin kere razı olsun abi :smiley: Müsadenizle, azcık açık kalan yerleri kapatmak istiyorum soru numaraları ile, 6- tavanı yükselip alçalan karavan.. uyumak için değil, durduğumuz yerlerde yemek, bulaşık , giyinme vb. aktiviteler için sormuştum bunu. Karavanların için net 190-195 civarı...

13. B

Turkiye'de Karavan Donusumu Hk. Bilgi

Yaw anladık çaylağız da, her çaylağı aynı kişi sanmasanız :):)
  14. B

aslında ikinci el mi baksam ben :D şöyle oldu muhtemelen, ben 2. el bakıyorum baştan beri.. ama olur da, bu tasarımı, avrupada iyi kötü bilindik bir markada bulamazsam diye, acaba kendim yaptırabilir miyim diye araştırma yapıyordum.. sonra hüseyin bey sağolsun bi ingiliz markası buluverdi...
  15. B

@EvliyaCelebi2 , sabah-ı şerfileriniz hayrolsun efendim :smiley: taa en başta, konudaki ikinci mesajımda, sizin de istediğiniz gibi, somut/sınırlandırılmış/özgün bir kaç sorum vardı.. ama maalesef sizden hiçbirine cevap alamadım.. :( . sorular şunlar idi, . 1- Fotoğraftaki WC'nin, yan kapıdan...

16. B

@EvliyaCelebi2 merhaba abi :) öncelikle gerçekten altın değerindeki bilgiler için çok çok teşekkür ederim.. aracı satın alma girişimlerimizde (8-9 ay sonra) çok ama çok faydasını görücez bu bilgilerin.. çok sağolun emeğiniz için.. canım abicim, bozulmadan edemiycem valla.. bu konunun...
  17. B

tekrar merhabalar mesut bey, :) ilginç üslubunuzu baya uzun süredir takip ediyorum, her ne kadar takip etmek zor olsa da.. :) ben yapım ve eğitimim gereği, sonuç odaklı/analitik bir insan olduğumdan, yazınızda keyifle okuduğum felsefi kısımları atlayarak...
  18. B

Ok. Kolay gelsin. Görüşürüz.✌️ cape town değildir inşallah gittiğiniz yer, çünkü çok kıskanırım !! 11 gün x 18 saat gezdim c.t ı ama dişimin kovuğuna yetmedi.. hayatımda gördüğüm en güzel şehir ! Sizin gibi tecrübesiz, fakat yıllardır karavan planı yapan/okuyan/çizen birisi olarak bikaç önerim...

19. B

Feci güzel yazmışsınız.. nooolur bu pratik bilgileri, “yeni başlayanlar, başlamak isteyenler için pratik bilgiler” şeklinde sabit bir başlıkta toplayın.. - hangi tonaj için hangi ehliyet gerekir. - hangi araç kaç tondur, örnek fotolar. - hani uzunluktan sonra köprü geçişleri % kaç artar. -...
  20. B

Selam millet.. Arkadaşın sorularını ve tecrübelilerin verdiği cevaplarını okurken, geçen aylarda açtığım başlık ve yediğim benzer azarlar gözümün önünden geçti resmen :) gerçi ben bu kadar erken pes etmeyip, hemen herkese kabul ettirmiştim kafamdakileri ;) Sevgili -bazı- tecrübeliler; bir çok...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,774
Kaydolan Son Üyemiz
uralkanalizasyon

SON KONULAR

Geri