Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Reno 12 buggy yapımı
öncelikle sizden özüriliyorum sanırım gözden kaçırmışım sorunuzu. yoksa başka bir amacımyoktu. Sorunuza gelince elbette polislerden çekiniriz. sadece o gün muhabir arkadaşların çekimleri dolayısı ile trafiğe bir defalık çıktım. onun haricinde arazide offroad amaçlı...
Arkadaşlar kendi yaptığım buggy mi 4x4 yapacağımdan dolayı satıyorum. Bulaştık bi kere bu meraka. ilgilenen arkadaşlar 5436055496 nolu telden ulaşabilirler.
aşağıdaki linkte resimleri mevcut.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78537.75
saygılarımla
İlginiz içine teşekkür ederim. Mukavemet konusunda haklısınız ama destek noktalarının iyi tespit edilmesi mukavemeti artıracağı kanısındayım. Projeniz içinde sizi tebrik ederim. Zor bi rproje kolay gelsin.
Teşekkürler . ,Elbette şu an çamurluk çalışmalarım devam ediyor. Malum boş zamanlara denk gelmesi için çalışıyorum o yüzden yavaş gidiyor.
öncelikle geç cevap verdiğim için özür dilerim
uygun bir projeyle olabilir ama yanında bazı problemleride getirir. Benim reno motorunu tercih etmemedeki sebep diferansiyel, şanzuman dan dolayı. yani önden çekişili araçlarda diferansiyel akis yapısı sebebi ile daha...
İkinci şanzuman için yer yok şu anki düşüncem ya şanzumanla motor arasına yani pirizdireğe planet dişli sistemi yada daha önceden bahsedildiği gibi aksların olduğu yere zincir dişli sistemi yerleştirmek.
Biraz abartılımı bilmiyorum ama bende planet dişli gurubu düşünmüştüm. Bunun için planet redüktör düşündüm ama fiatı beni düşündürdü. mesafe olarak zincirdişili nasıl sonuç verir bilmiyorum.Çünkü iki dişli arasındaki mesafe sorun olabilir.
Aslında fazla bişeyler beklemiyorum bu araçtan ama ilk denemem bu . Fakat bazı tecrübeler kazanmak bakımından önemli benim için. İnşallah 4x4 e terfi ederim :)