Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
obd ile baktım hata atmamış.
bu arada bazen de araba marş hiç almıyor tık diye geri bırakıyor, vites değiştirip tekrar p ye atınca çalışıyor. bu duruma araç koruma moduna geçiyor dediler.
ve analizime göre d'de kalkmamasının sebebi araç d'de 3.viteste sabit kalıyor. mekanik bir sorun var, ve...
hata kodunu sorguladığımda check transmission dtc's uyarısını aldım. wjjeepsten edindiğim bildiye göre drb ııı cihazıyla kontrol edilmesi gerekiyormuş. o cihaz da sadece jeep yetkili servislerinde var diye biliyorum. bulunduğum ilde de ne yazık ki yok. yarın obd ile kontrol edeceğim ama hata...
merhaba arkadaşlar,
bazen aracı çalıştırıp vitese atınca araç kartal gibi yerinden ırgamıyor ve pek de gaz yemiyor. böyle olunca kickdown yapmıyor ve 4.vitese geçmiyor.
biraz gidip stop ediyorum, bir daha çalıştırıyorum sorun çözülüyor. bazen de devam ediyor. vites geçişlerinde de vuruntu...
motor yağ kapağına ve yağ çubuğuna bakar mısınız, durum nedir, hangi renk. radyatör kapağını açıp içini de çekerseniz iyi olur.
depoyu fulleyip würth enjektör temizleyici kullanın bakalım, 40 50km yol yapınca etkisini göstermesi lazım.
gür ses isteyen arkaya düz boru çeksin :)
şaka bir yana, ben borla kullanıyorum. sesi flowmaster'a göre daha tatlı ve yüksek devirde konuşuyor. alt devirlerde orjinal ses gibi.
ekleme yapayım: spiralli teller oluyor ya adı tam aklıma gelmiyor ama esnek tel diyeyim ben, onunla temizleyip hava tabancasıyla hava basın. bir kaç defa tekrarlayın. sonra şırıngaya sıcak su alıp o delikten suyu verin.
km okuyucusuyla 4ün alakası yok bence.
mesela araba 100'de 4te taksa her daim, okumadığı için sorun olabilir. ama öyle bir şey yok. istanbuldaysanız jeep garage'ya uğramanızda fayda var.
bahsettiğiniz parçanın bulunduğu kısmı çeker misiniz? ve parçanın detaylı bilgisini verebilir misiniz? ben zjlerde öyle bir parça duymadım, ama öyle bir parça varsa kesinlikle temin etmenizde yardımcı olurum.
elektriksel bir hata, yanlış bağlama da olabilir. o/d off moduna geçiş yapıyor olabilir. çünkü elektriksel sorunlarınız fazla, önce bir elektrikçiye gidip elektrik sorunlarınızı anlatın, yaptırın. belki çözülür.
şanzıman yağı ve yağ soğutucusunu kontrol ettirin.
genellikle yağ soğutucusundaki sorunlar nedeniyle şanzıman ısınır ve araç 4.vitese geçmez. hatta o/d ışığı da yanabilir.
radyatörünüzün kapağını açıp içinin fotoğrafını çeker misiniz?
flaşörler açıp kapama sorunsuz, ama ne açınca ne de normalde lambalar yanmıyor öyle mi? o ayar kolunu full açıp denediniz mi? sigortayı kontrol ettiniz mi? eğer yine olmadıysa bir elektrikçiye gösterin.