Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Onun iki katı kadar filan. Hatta bugün üzerine koydum çok büyük geldi. Artık lastikle çamurlukla oynayıp düzelteceğim tipini.
Dodge kupasındanda çok büyük bu. İçinde zaten 2-1 koltuk var. Gayet rahat sığılıyor.
Abi ruhsatta unimog zaten. Ona bişey yapamıyoruz malum.
Lastiğide 330 80 20 buldum. Üzerindeki lastik 90 cm. Bu lastikler 104 cm geliyor. Uymayan lastikler 120 cm geliyordu. Şimdilik bu aldıklarım bi dursun. Kupanın altında ufak kaldı. Belki sonra daha büyük bişeyler bulurum veya offsetli jant...
Ankara'da Erdem ticarette baya bişey gördüm. Böyle yerleri gezmek insanın ufkunu açıyor.
Aslında eski bi Unimog kupasının ön tarafını alıp bendeki kupaya takacaktım. Onunla alakalıda konuşmuştum kupayıda bulmuştum. Piyasadaki eski çoğu unimog'da benzer işler var. Hatta Erdem ticarette Ford...
Araba mobilyacı arkadaşımın önünde duruyordu. Orda hallediyordum. Yan komşusu tam benim çalıştığım yere ahşap indirmiş. Vinç çağırıp mecburen kenara aldırdım biraz arabayı.
Dünden beri düşündüğüm bi konu var. Hatta gece uyku tutmadı sanırım o mevzuyu çok düşündüğümden.
Kupayı yine üzerinden...
Unimog için 20 jant lastik lazımdı. Orayı önceden bulmuştum internet üzerinden.
Gittiğimde iki çeşit lastik vardı. Benim üzerinde bulunanla aynı ölçüde olan vardı. Birde 1400 r20 olan vardı. Baya büyük. Üzerindeki lastiğin çapı 90 cm. Bu lastik 120 cm. 30 cm daha araç yükselecek. Ve ayrıca...
Dört çeker Bedford. Duysam inanmazdım.
Buda ilk çıkan Unimoglardan.
Görünen araçlar satılıkmış. İlgilenen olursa adamın numarayıda verebilirim.
Ordan çıkınca İveco parçacısı Aslan ticarete gittim. Havalı fren ve hidrolik direksiyon için parçaları aldım. İyi bi esnaf. Bana lazım...
Bugün bi işim yoktu. Bu işlerin merkezi Ankara olduğu için oraya gittim. Biraz alışveriş yapmak için.
Ankara'da buraya gelmek cennete gelmek gibi bişey oldu. :tearsofjoy:
Unimog ile uğraşanların tanıdığı Erdem ticarete gittim. Çok uzun yıllardır unimog vb makinalarla uğraşan alıp satan...
Sanayide ki tanıdığım ustaları gezdim. Gidip gidip çay içtim bi süre. Önce çalışma yapmam gerekiyordu.
Havalı fren sistemi ve hidrolik direksiyon takmam gerekiyordu.
Başka araçlarda olan sistemleri inceledim. Örneğin kompresör takmam lazım. Onun kayış ile çalışan olması gerekiyor. Kendi...
Birkaç gün aracın yanına gitmedim biraz mola verdim. Sonra gidincede ilk işim önceden yaptığım çamurlukları sökmek oldu. Zaten hoşuma gitmemişti.
Orjinal dodge çamurlukları kesip kısalttım. Onun bükümleri daha çok hoşuma gitti. Onları yerine göre ayarladım.
Radyatörün ayaklarınıda...
Profil aldım ve sac büktürdüm çamurluk için. Kesip büküp yerine ayarlayıp taktım. Görüntü hiç hoşuma gitmedi.
Kupanın önceki halindeyken çamurluğun denkgeldiği bi yer vardı. Orayada üçgen bi parça büktürüp kaynattım.
Çok önceden tanıdığım bi İveco kamyon servisi var. Bilgisine...
Evet Tarkan abinin dediği gibi yapmaya niyetim var.
Kaportacı arkadaşım var ona söyledim. Herşeyi bitirince ona kupayı söküp götüreceğim. Araca bağlı değilken alttan üstten komple elden geçecek. Sonra pütür yapılacak bi daha çürümesin diye. Ayrıca ses yalıtımı vs. Bende yapabilirim elimden...
Bugün işim erken bitince sanayiye gittim. Önceden verdiğim saclar bükülmüş onları halledecektim. Yakın arkadaşım Mehmet'in işi yoktu oda geldi. O bahane ile ona yaptırdım kaynak işlerini. O daha iyi yapıyor kaynağı.
Motor kupa içinde kalacağı yerlerin saclarını kaynattık. İçeriyi daraltmasın...
Önceki tecrübelerden yola çıkarak kupayı bağlayacağım yeride öncesinde ayarladım. 5mm sac büktürdüm. Hem arkadan hem üstten cıvata ile sabitleyeceğim.
Bu üstte gözüken parça kupaya kaynatılacak. Cıvatayı sökünce kupa ile beraber çıkacak. Hemde sağa sola ayaklar esniyordu o işi halletmiş oldum...
Abi o kısma gelince seni rahatsız edecektim zaten. Sen yetkili ve etkili bi abiye benziyon :D Dodge için konuşmuştuk daha önce bu konuları.
Isıya karşı dayanıklılığı nasıl bunların? Kupanın altından yapsam motora yakın olacak sonuçta. Kupa içinede ayrıca yapabilirim tabi ki.
Daha önceki bu tip işlerde çok yaptığım bi hata vardı. Bişeyi yanlış yapıyorsam o şekilde devam ederdim. Yapılanı bozmaya üşenirdim.
Unimog öyle olmayacak. Kupanın yeri konumu vs hiç hoşuma gitmedi. Ve sonunda bugün sabah vinci çağırıp geri yere indirttim.
Kupayı orjinal unimogda olduğu gibi...