Arama sonuçlarınız

1. Karademir

En Başından Unimog Yapmak

Takozu çok büyük almışım. Ondan dolayı baya esnedi. Aslında dışına boru gibi bişey takıp sağa sola gitmesini engelleyebilirim. Yani takozu yuva içinde çalıştırmak. Kafamdakini tam olarak yazıya dökemedimde var bişeyler. Kasa konusunda ise tam bi karavan değilde camper tarzı bişey düşünmeye...

2. Karademir

Orjinal kasayıda sattım dün. :tearsofjoy: Karavan yaparken sadece tabanını kullanacaktım zaten. Komple alıcı çıkınca sattım geçtim. O kasa çok yüksekti ağırlık merkezide çok yukardaydı.
  3. Karademir

Dodge 250 kupası abi. Onun tabi biraz oynanmışı olacak. Burun kısalacak çamurluklar değişecek vs. Orjinal kupayı 20 km kullandım arabadan soğudum. Binmediğim vasıta kalmadı bu kadar konforsuz bi araç kullanmamıştım. Kupaya binmek bi dert zaten onda. İki büklüm araç sürülüyor. İçine...

4. Karademir

Eski Dodge Yeni Macera - Off Road Karavan

5. Karademir

Dün gece boyu bu meseleyi düşündükten sonra sabah gidip kupayı tutan ayakları 12 cm kısalttım. Çamurluğuda yerine koyup denedim. Kendi çamurluğunu kullanma konusunda kararsızım denemek için koydum sadece üzerine. O haliyle denedim. Çok sallanıyordu. Takoz takmak iyi bi fikir değilmiş...

6. Karademir

Bugün çalışmadığım için erkenden sanayiye gittim. Hava çok soğuk ama bu işinde bi şekilde devam etmesi lazım. Bikaç ay sonra işlerim yoğunlaştığında bu araca pek vakit ayıramam. Platforum gibi olan parçayı yerine taktım. Takozları cıvata ile iyice sabitledim. Kupa ile şasenin bağlanacağı...

7. Karademir

Sağolasın abi. Her yer kapalıydı sadece yüzüm açıktı. Onda gözlük almıştım kullanımı kolay olur diye. Artık dahada dikkatli olacağım.
  8. Karademir

Tehlikeli bi durum o zaman o radyasyon? Motosikletteki balaklava gibi bişey taksam çözüm olur mu acaba
  9. Karademir

Teşekkür ederim. Dün eczacıya durumu anlatıp damla almıştım. Markaya şimdi baktım buymuş. Göz işi geçti inşallah yüz yanmasıda düzelir bi an önce.

10. Karademir

Evet acı tecrübeye devam. Damla ile göz yanması geçti ama yüzyanması hala geçmedi. Şu an yüzüme yoğurt sürülmüş halde bu satırları yazıyorum :tearsofjoy: Kaynak için kararan gözlük almıştım onun faydası olmadı. Dumanı kesmiyor. Yarın işe başlamadan bildiğimiz eski usul maske alacağım inşallah...

11. Karademir

Bazı şeyler acı tecrübeler ile öğreniliyor :) Dediğinin gözlük olanını almıştım abi. Benim gözümü alan ışık değil duman olmuş zaten. Gözüm damla ile geçti ama yüzüm yanıyor şu an. Kaynağa üstten bakınca duman direk yüzüme geldi. Gözümü ve yüzümü etkileyende o olmuş. Abi profili o şekilde...
  12. Karademir

Takoz aldım şase ve kupa arasına koymak için. Aslında orjinalde böyle bişey yok. Bi çok araçta olmaz zaten. Titreşim her araç için problem. Böyle bi takoz ile titreşim kesilecek. Gürültü ve trim sesi olmayacak. Ayrıca aracın esnekliğide korunacak. Bi boy profil aldım. Aracın kendi bağlantı...

13. Karademir

Artık önden kesilen 30 cm yerine arkaya çapraz bi uzatma yapıp kapatacağım farkı.
  14. Karademir

Sağolasın abi. Önceki araç gibi açılır bi tavan yapabilirim belki. Bide yana açılan çadırlı bi sistem gördüm oda hoşuma gitti. Karavan kısmına geçince onları ayrıca düşüneceğim artık.
  15. Karademir

İşte aslında o mantıklı geliyor karavan olarak kullanmak için. Ama birde şunu düşünüyorum. Ben bu aracı günlük hayattada kullanırım. Önceki Dodge ile öyleydim. Tamamen karavana benzediğinde günlük kullanım zor. Dakar yarışlarına katılan arabalar gibi bi tasarımda olabilir. Haftasonu bir veya...

16. Karademir

Uzun zaman geçtikten sonra çadırı aldım üzerinden. Artık yeniden işe başlama zamanı. Takke düştü kel göründü. Yapılacak çok fazla iş var. Buda burda hatıra dursun. Öncesi sonrası yaparım. Buradan Aksaray sanayisinin en karizmatik vinç operatörü Ufuk Yasa'ya selam olsun. :tearsofjoy...
  17. Karademir

Bugünüm sanayide araştırma yaparak geçti. Önce kamyonumun ustasına gittim. Bazı kamyon modelleri hakkında bilgi aldım. Önceliğim havalı fren yapmak. Unimog orjinalde hidrolikli fren sistemine sahip. Ve bu sistemde westinghouse dahi yok. Yani tamamen ayak gücü. Araç orjinal haliyle dahi...
  18. Karademir

Evet takip ediyorum. Dodge facebook gruplarına ara ara ilanı düşüyor.

19. Karademir

Aleyküm selam. Dodge acemiliğe geldi abi. Dizel olsaydı asla satmazdım. Ama o araca ben usta bulamadım. Kendimde benzinli araçtan anlamadığım için Aksaray şartlarına ayak uyduramadık. Ben zaten motosiklete biniyorum günlük hayatta. Yaz kış farketmez her yere gidip çadırda kalıyorum. 4x4...
  20. Karademir

Suudi Arabistan'a Otomobille Gitmek Mümkünmü?

Yorumları okumadım belki yazan olmuştur. Mesut Doğan diye bi motorcu şu aralar arabistanda. Motosiklet ile gitti. Hangi rotadan gitti bilmiyorum. Dakar yarışlarını izliyordu son dönemde. İnstagramdan takip edebilirsiniz. Ordan bilgi alabilirsiniz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri