Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Araç kara direksiyon malum. Ve yoldaki bütün engelleri direksiyona veriyordu. Sert bi çukura düşünce bi tarafa kaçıyordu. Hidrolik direksiyonda böyle şeyler olmaz.
Amörtisörün çalışma mantığı ani darbeleri engellemek gibi bişey. Ordan yola çıkıp araştırma yaptım eski kasa mercedes otomobillerde...
Kalan boşlukları kapatmak için döşemeci arkadaşın yanına gittim.
Önce kapatılacak yerin kalıbını çıkarıp kapitoneli deri ile kapattı. Yerine taktık şimdilik. Marangoz arkadaş pencereye gelen yerlere çerçeve yapınca izocam ile arkasını doldurup orayıda bitireceğim.
Arka cama uygun bi...
Teşekkür ederim. Ne yazık ki artık bu zamanda forum kültürü kalmadı. Yıllar önce forumlar çok aktifti. Çok çeşitli forumlar vardı. Şimdi bikaç tane forum kaldı ve onlarıda belli kesim kullanıyor.
Bu forumda zamanında efsane tabir edilecek insanlar vardı. Şimdi profillerine bakıyorum yıllar...
Sonradan otomobil olmuyor diye biliyorum. Olsa dahi baya bi ötv çıkar. Zaten öyle bişey mümkün olsa millet elindeki doblo vb araçları hep otomobile çevirir. Otomobil olanlar daha pahalı malum.
Teşekkür ederim. Elostromerik kaçuk denilenden değil mi? 4cm kalınlık olmalı veya 5cm. 2.5 metreye 1.6 metre kaplayacağım alan. Ücretini öderim o şekilde kabul edemem.
Onu internetten almam lazım Aksaray'da yok. Kaput altına ve kupa içine onları döşedim gayet güzel ürün biliyorum onu. Ama benim niyetim yarın bu işi eldeki malzeme ile çözmek. :D
Peki nasıl dönüştüreceksiniz? Böyle bi işlem için hazır kupa gerekir. Ve kabiliyetli bi kaportacı gerekir. Sonradan dönüşüm işi hazırından daha pahalıya mal olabilir. Birde ruhsat işi var. Proje çizilecek koltuk eklenecek vs uzun iş.
Aklımın bi köşesinde dursun bu.
Ama sanırım süngerden yapacağım. Tavan açılıp kapandığı için hafiflikde önemli. Süngerinde yalıtım özelliği var sonuçta. İzocam kadar olmasada.
Teşekkür ederim. 50 mm izocam kullandım. Hatta o yüzden parçaları sabitlemek zor oldu. Sıkıştırmak gerekti. Profiller 40 mmydi.
Çatıda izocamı uygulaması zor olacak gibi. Onu oraya yapıştırıp sonra sunta takmayı düşünüyorum. İzocam tavana yapışıp kalacak gibi durmuyor. O yüzden köpük veya...
Bugun iş bitince marangoz arkadaşın yanına gittim. İzocamları daha iade etmemiştim. Isı kazanı yapan bi firmada arkadaşım var onunla konuştum yalıtım hakkında bilgi sahibi olduğu için. Yanları izocamla yapmaya karar verdim o taraf tozmaz diye. Üst tarafı ise tozmayacak bi strafor bişeyle...
Koltuğu daha önceden kısalttığımı söylemiştim. Orjinal haline getirdim ama biraz kullanınca hiç memnun kalmadım. O yüzden yine malum cips tezgahının profillerini kullanarak yükselttim.
Bu sefer daha önceden yaptıkları gibi uyduruk bişey olmadı. Gayet sağlam oldu. Sallanmıyor. Hemde görüş açım...
Evet katılıyorum. Önceden ayarlamalı kaput mandalı almıştım. Çok ufak ve dayanıksız geldi gözüme. Sonra daha sağlam olanı buldum. Rengi nikel olduğu için siyaha boyayıp taktım. Bu ufak detay bile ayrı bi güzellik kattı.
Araçlar genelde parça uyumluluğu ile üretilir. Yabancı forumlardan bakabilirsiniz. Hangi motor kullanılmış hangi alt takım kullanılmış vs.
İyi bi eski usta parçaya bakarsa tanıyabilir. Facebookda yabancı gruplara bakabilirsiniz. Ordan bilgi alınabilir. Marka model olarak parça bulmak zor böyle...
Araç genelde kamyon karasörü yapan arkadaşımın orda duruyor. Kasa kısmınıda o yapmıştı zaten.
Daha önceden aldığım cips tezgahı vardı malum. Kaput üstünde yedek lastik hoş duruyor. Onuda aradan çıkarmak istedim.
Profilleri taşıyıcı olarak kullandım. Bi tanede raf kısmından ekledim süs olsun...