Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bugün kamyondaki yükü dağıtınca bi sanayiye uğradım.
Kamyon aynası almıştım. İveco 80 12lerdede kullanılan. Geçmişte İveco kamyonum vardı aynasından memnundum. Dodge ile gelen ayna başımı döndürüyordu. Zaten arkayıda düzgün göremiyordum. Ev aynası gibi bişeydi.
Onları taktım. Gayet güzel...
Ben kullandığım araçlarda genelde parça fiyatlarını tofaş ile kıyaslarım. Hani piyasada en ucuz bilinen oldukları için.
Şimdi düşünüyorum Dodge daha ucuz.
Bugün Artvin'deki adamdan biraz parça aldım. Fiyatları burayada yazayım. Aldığım bütün ürünler orjinal. Made in Usa. Amerikan sevdalısı...
Bugün yapılanları yazayım.
İki tane benzin deposu almıştım. Onları boyamıştım dün. Boya kurumuş onları yerine taktım. Alt kapağı tutan zincirleride yerine kaynattım.
Ön panjur için DODGE yazısı almıştım. Onlarıda yerine taktım.
İnternetten Mercedes CLK kaput havalandırma diye bişey...
Connect küçük pratik. Çekme karavanla uğraşmaya gerek kalmıyor. Zaten bence çekme karavan uzun süreli tatillerde işe yarar ancak.
Benim haftada 1-2 gün boşum var. Haftasonu çıkayım bi gece kalayım yeter. Resmi tatil vs olursa bikaç gece. O yüzden buda bana yeterli gelir diye düşünüyorum...
Oğlumun adı Egemen. Ona sormuştum önceden adını ne koyalım diye. "Egese" demişti. Bi anlamı filan yok. Niye öyle dedi onuda bilmiyorum. Kedisine kedi kelimesini kısaltıp "di" diyordu. Mantık aramıyorum. Şimdilik adı o. :D
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Olumlu olumsuz eleştiriye açığım.
Dodge ile bugünki işim bitti eve geldim rahat rahat cevap vereyim şimdi. :)
Ben kamyon şoförüyüm. Kapalı sac kasa, açık ahşap kasa, kapalı kayar perde kasa araç kullandım. Köprüler 480 cm olur ve ben onun bile üstünde...
Karavan topluyor olsam bile meslek nakliyecilik malum. Her türlü vasıtayla yük taşımışlığım vardı Dodge eksik kalmasın istedim. Sanayi içindekileri onunla dağıttım. :D
Tüp tankının büyüklüğüde böyle bişey oldu.
Kaportacı ön çamurluğu ve eteği siyah pütür ile boyamıştı. Renk tonunu...
Dodge ile yaşıyorum şu an aynı şeyleri. Gerçi sanayi çevresi önceki hurdalardan zaten vardıda. Çekme belgeli aracı sanayiden çıkarmadığım için pazar günü sırf onla dolaşmak için sanayiye gittim mesela. Boş boş sanayi içinde oğlumla dolaşıp geri eve geldik. Çoğu kişi bu duyguları anlayamaz.
Kasa bitti sonunda. Boyandı ve üzerine koyulmaya hazır.
Aslında tam olarak bitmedi. Daha yapılacak işler var ama onları üzerinde yapacağım. Boyanacak vs yerler var. Camlara fitil takılacak. Açılan parçalara fitil takılacak. Arka kapağa zincir takılacak falan filan.
Kasayı yükledik. Yine...
Var onlarda. Camlarını arkadaşa boyattım şeffaf sarı olarak. Elektrikçi oradaki işini tam bitirince takarım. Duyları yerleşecek yerine. Sanırım bu hafta elektrikçiye gider. Bugün lpgciye bıraktım iki gün filan sürebilir işleri.
Aklıma sadece kamyondaki kör nokta aynasını takmak geldi. Aslında tampon çok biçimsiz. Sadece o boynuzlar değil. Vakitin geniş olduğu bi zamanda komple yeniden tampon yapabilirim.
Yalıtım için elestromestik kauçuk almıştım kendinden yapışkanlı.
Taban döşemesinin altına yapmıştık. Onun fotoğrafını çekemedim döşemeci ben yokken koymuş zaten. Bende kalanlarla kaput altına geçtim. Parlak olanlar ısıya dayanıklı olanlar.
Kupanın içinede döşedim.
Kalanlarıda motor...
Ülkenin tamamını gezmek imkansız. Öncelikle bunu diyeyim. Ama hedef güzel. Ben kendimi gezgin sanıyordum Aksaraylıyım ve hala burda görmediğim çok yer varmış onu öğreniyorum.
Gezmek için plan yapmamak lazım. Plan program yapınca yol üzerinde çok şey kaçırılıyor. Doğaçlama gitmek lazım.
Ben...
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Araca başlarken sadece orjinal toplamak istiyordum. Şimdi karavana dönüşüyor malum. Konunun uygun yere taşınmasını ve başlığının değişmesini istiyorum. Forum moderatörüne nasıl ulaşabilirim?
Koltuk çok sallanıyordu. Altına hiç bakmamıştım. Sonradan farkettim ki bu koltuğu yükseltmişler. Ama yükseltirken çok amatör iş yapmışlar. İnce silme demiri kaynatıp delik açmışlar öylece takmışlar. Sağa sola sallanıp duruyordu. Bende rahatsız oldum.
Birde ters takmışlar ayağın birini...