Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dikkat et ambeleye kalkmasın araç. Başına gelirse frene bas aracı yüksek vitese tak stop et. Kontak la filan stop edemezsin motoru yersin. Ambelenin ne olduğuna bakarsın YouTube den. Turbo da kaçak olur motor kendi yağını yakar. Yağ bitene kadar max devirde çalışır kilitler
Takozdan olur o. Sadece stop ederken değil kullanırkende titreşim verir. Motorun orjinal halide olabilir. Benim kamyonda öyle stop eder. Arabayı bi sallar.
Bunlarda boyanmış halleri.
Hoşuma gitti. Bu şase filan aslında kapalı yerde. Gözükmeyecek bile. Ama yinede boyadım. Kimse görmesede ben biliyorum orda ne olduğunu.
Jantın yeni rengide güzel oldu.
Bugün çalışmıyordum. Yani sanayide Dodge ile aşk dolu dakikalar yaşadım.
Boya alıp gittim. Mercedes kamyonun şase boyası. Renk tonu hoşuma gidiyor. Siyah olanlarıda bu renge çevireceğim sonra.
Şaseyi zaten gidip geldikçe zımparalıyordum. Jantıda zımparaladım. Güzelce boyadım.
Açılın bu işin kompedanı geldi. :D
Çok iddialı bi giriş oldu. Eskiden halı yıkama işi yapardım. 5 sene L300 kullandım. Haliyle o sınıf bütün arabaları biliyorum.
Bu sınıfta Mitsubishi Hyundai Mazda ve Toyota'nın araçları var. İçlerinde piyasada en az olanı Toyota. Hatta Aksaray'da hiç...
Distürbütör. En önemli parçalardan biri. Hatta şu aralar en önemlisi. Ustayı değiştirdim ilk aracı çalıştırana yeniden gittim. Aslında o demişti ben benzinliden pek anlamam başkasına yaptırsan diye. Sonra başkasının bozduğunuda o düzeltti. Ne varsa eskilerde var.
Arka diferansiyelde yağ...
Bi facebook grubunda iki tane benzin bidonu görmüştüm. Görünce ben bunu kullanırım diyip almıştım. :D
Şimdi kullanma zamanı geldi.
Arkaya iki tane yer yaptık onlar için.
Kasayı sehpaya aldık. Üst taraftaki işler bitti. Altının filan bikaç çürük yeri değişecek. Sonra boyanacak inşallah.
Kayseri Aksaray nakliye işi yapıyorum daha önceden yazdım mı bilmiyorum. Ve haliyle biçok sektörden tanıdık var.
Koltuk imalatı yapan bi firmada kontra gördüm. 2 cm kalınlığı var. Baya sağlam birşey. Kasanın tabanına kullanmak için aldım kamyona yükledim.
Aslında aracın içini bununla...
Far ve panjuru sabitlemek için yeni bişeyler yaptım. Kaportada delikler açtım cıvata ile sabitlemek için. Daysonla filan yapılabilir ama sağlam olmaz. Yarın bir gün bi yerde çıkar düşer başa bela olur.
Tek tek yerlerini işaretleyip deliklerini deldim. Gereken yerlere somun kaynattım...
Araç ilk geldiğinde bu çok hurdaymış geri götür demişti oğlum.
Onu arabanın yanına götürdüm. Dönüp bakmıyordu o tarafa. Gidelim buraya niye geldik vs.
Sonra başka bahane ile dükkana soktum göz ucuyla bi baktı. Hoşuna gidince gitti içine bindi derken baya ısındı arabaya. İki tane vites olması...
Ben önceki ustaya bikaç kere demiştim ama o aşamaya gelmedik demişti. Varmıydı bilmiyorum.
Bugün sanayiye gittiğimde araba çalışıyordu. Çok şükür ben yokken çalıştırmış.
Aracın sorununuda buldu. 5 ve 6. silindirlere ateşleme gelmiyor. Yani bu patlama sorunu. Alçak devirlerde hafif patlama var...
Bu hafta hiç bi iş yapılmadı nerdeyse arabaya.
Çarşamba günü usta distürbütörü söktü. O içindeki yalama olan cıvatayı motosiklet ustası sevdiğim bi abi halletti. Klavuz açtı uygun ufak cıvata taktı. Ustayla götürüp taktık ama aracın sentesini bulamadığı için çalıştıramadı.
Senteyi bulmak...
İşte ben uğraşmamak için sıfırladım o parçaları. Ama bi türlü ayar işini çözdüremedim.
Şaseyi uzatmadan kasayı uzattım 50 cm kadar. Arazi şartlarında arkası yere değmesin diye 45 derecelik açıyla uzattım.
Burdaki paylaştığım fotoğraflar bikaç gün geriden gidiyor. Son kaldığım yerden devam edeyim.
Ben Kayseri'deyken geçen hafta kasacı Mehmet abi camları yerine takmış.
Makasçı klasörlük yerlerini değiştirmemiş. Bu tip araçlarda yağlanması gereken parçalar oluyor. Yağlamak için klasörlük...