Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Panjurda çatlaklar vardı. Ayrıca takma yerlerinde kırıklar vardı. Kartonu boru gibi yapıp iran yapıştırıcısı ile doldurdum etrafını. Önüne arkasına pul yapıştırdım. Fabrikanın yaptığından daha sağlam bi bağlantı yeri oldu. Çatlaklarıda güzelce tamir ettim.
Kasa işide devam ediyor bir...
Kaportacı çürükleri temizledi. Çürüyen parçalar kesilip yeniden sac koyuldu. Zaten köşeli araç olduğu için parça bulmayla uğraşmadım. Presciye istediğim ölçüleri verip L Z I U şeklinde saclar ile halloldu.
Astar sonrası pütür ile kaplattım. Direk boyamak istemedim. Pütür kauçuk gibi bişey...
Teşekkür ederim. Forumda genel olarak bi durgunluk var. Yıllar önce yeni mesajları okumaya yetişemezdim. Şimdi bi aktiflik kalmamış. Bazen bu forumu ikimizin kullandığını düşünüyorum. 😃
Araba kaportacıdayken ön panjuru ve farı söktüm. Artık süpriz olmuyor böyle şeyler.
Far pek iyi değil. Bu işle ilgilenmem lazım.
Aslında çok önce başlayacaktık kasaya. Malum deprem oldu. Bende kamyon şoförüyüm. Bi süre yardım taşıdım. Bana ihtiyaç kalmadığını söylediler kendi işime...
Bir kamyoncu olarak bende yorum yazayım.
Kamyona markasız yerden mazot alırım. Ucuz olduğu için. Litre bazında çok fazla yakıyoruz sonuçta. Araçlar pahalı olsada mazot seçmeyen markalar sorun olmaz. Mesela Mercedes Axor çok tutulma sebebi bu. Ne koyarsan koy yakar. Arıza vermez. Ama mesela...
Evet haklısınız. Yer problemi bendede oldu. Birde ben karavan yapacağım için yer büyük problemdi. Halledeceğiz inşallah.
Volvo vardı bende. Tüpte binmezdim kağnı gibi oluyor diye. Büyük ihtimal bu araçda öyle olacak. Benzinde düzgün çalışsa tüpe bu kadar önem vermezdim ama tüpde çalışmaya...
Teşekkür ederim. Tüp taktırmak birazda mecburiyet. 6 silindir 4000 motor olunca. Ruhsata işli tüp olmasaydı belki taktırmazdım ama şimdi onu söktürüp ruhsattan sildirmekte ayrı bi mesele.
Kamyon şoförüyüm. Depremin olduğu gün valiliği aradım. Gönüllü gitmek istediğimi söyledim. Hemen erzak ve battaniye yükleyip yola çıktım. Normal günde 5-6 saat sürecek yolu 12 saatte zor geçtim. Aşırı kar ve buzdan dolayı. Hatta bildiğim kadarıyla Elbistan'a ilk giren yardım aracıyım. 36 saat...
Birde Dodge PW250 ekleyeyim.
Ben s100 aldım parça fiyatlarını görünce bayağı şaşırdım. Tofaştan bile ucuz parçası. Yakıtı yüksek bunun. Ama Pw250 olanlar dizel ve az yakar s100e göre. Şehiriçinde nasıl olur bilmem ama sırf mekanik kaya gibi araç bunlar. Ben şimdi S100'ü karavan yapıyorum.
Konu 2009'de açılmış. Cevap verdiğiniz kişi en son 2019da foruma girmiş. Burdan ulaşması biraz zor.
Mail adresi buymuş. Belki ordan ulaşabilirsiniz. mailto:motoxteknik59@gmail.com
İçi gerçekten çok pisti. Baya böcek çıktı. Hala yaşayanlar vardı. Solucan filanda vardı.
Normalde ben kendim toplayacaktım kaportayı. Çürük çok fazlaydı. Daha profosyonel bi iş olsun diye kaportacı ile anlaştım. Ben kendim yapsam o kadar iyi yapamam. Ve bu aracı kullanacakda olsam satacakda...
Tamircide iş tam olarak bitmedi. Avans işinde sıkıntı var. Onunla sonra ilgileneceğiz artık.
Eksozda patlak vardı onu yaptırdım. İş bitince yeni baştan bi eksoz yaptıracağım zaten. 6 silindirin sesini dinlemek büyük keyif olacak.
Üzerinden çıkan buji böyleydi.
Tüpü söktürdüm araçtan...
Kimisine göre rezillik, kimisine göre keyif tabi. Genelde sanayide çevrem geniş. Gittiğim her yerde "yine hurda bulmuşsun" diye karşılanıyorum. Kimisi ama benim kapımdan uzak tut diye kovuyor. Sonra hatır koyunca mecbur yapıyor. Keyif alıyorum ben.
Mesela dün camsız arabayı kaportacıya...
Kablo buji vs takılınca çalıştırmak istedik.
Tüp beynine elektrik gelmiyordu. Tüp vermiyordu. Usta içinden bişeyler söktü paslanmış kilitlenmiş. Vana gibi bişey adını unuttum. Onu yaptı tüp gelmeye başladı. Çok kolay çalıştı araba. Ama sorun şu ki sıcak su gelmiyor oraya. Biraz çalışınca...
Bugün kendime izin verdim. Yola gitmedim. Şu arabanın işleri biraz kolaylasın istedim.
Parçalarım kargodan geldi.
Benzin deposunun girişi bi garipti. Kafalarına göre ek yapıp dışarı çıkarmışlar. Depoya birleşen hortumda yırtıktı oda değişecekti zaten. Boruyu söktüm.
Eksozcu arkadaşımda...
Yeni yapıldı. Eski sanayi sitesi 80lerden kalmaydı dardı dükkanlar ufaktı caddler ufaktı. Şimdi çok büyük ve güzel oldu ama eksikliği çok tabi ki. Kayseri'de daha güzel yerler yapıldı. Bizimkinde hala demir kapı. İçerde sadece wc var. Herşeyi dükkan sahipleri kendisi yaptırıyor.