Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hayırlısı olsun İnşallah, istediginiz gibi olur üretiminiz Naim bey.
Fikrimi beyan etmek isterim dogru veya yanlış
1.Mutfak kısmını bu boyuttaki karavanda içeride olmasını arardım sebebi ise soguk ve yagışlı veya tozlu ortamlarada dışarda olması kullanışlı olmazdı,bazı modeller dışarda...
Yan kuşakları naylon kaplama ile yapmak yerine boya ile şablon üzerinden yapmayı karar verdim sabır isteyen işmiş,çok şükür kuşaklar bitti sıra genel boya renginde.
Allah kolaylık versin vakumlu fren sistemi ile tüv türke gidene,
Benimde başıma geldi geçen aylarda tüvtürk de aynı sorunla karşılaştım,1. kontrolden geçemedik kaldık 2. son şansa tekrara.
Bu arada benim aracım aynı fren sisteminde iveco yarı otobüs,ön feren kampana ve merkezler ,hortumlara...
Merhaba Ali bey,çok ögrenip uçmak istedigim hatta bir ara Paratrike bile yapımı için araştırma yapmışdım fakat yönü şimdilik motokaravan imalatına çevirince ertelendi :) paratirike projesi.
Hiç bu tarzda bir araçla uçmadım fakat şimdilik en azından paramotor ile uçmak isterdim sonrasında...
Aslında otobüs karöseri ustası olan arkadaşımı dinlemedim olmayacagını söylemişti ctpnin,dogru firogo araçlarda vs yerlerde uygulanıyor ama arkasının yeterince dolu olması gerekli profiller yetmiyor strafor gibi bir dolgunun doldurması gerekli ki ben strafora kesinlikle karşıyım olimpiyat...
Teşekkür ederim sağ olun Bora bey, İnşallah sizde hayalinizdeki araca kavuşursunuz.Evet araç m29 fakat görünümünü degiştirdim far,tampon panjur vs.bu şekli ile orjinal halinden daha iyi oldu sanırım.
Aracın şu anki dolu hali 5300 kg.max kanunen olabilecegi max 7500 kg.dır.aracın tüm yan dolap...
Teşekkür ederim sağolun,farların kendi çerçevesini aynı zamanda tampon kısmı ile beraberdir,arka stoplarda kendi yuvalarını kullandım montajlaması kendim yaptım.
Zamanında çok klasik amerikan arabaları ile ugraşdım,benzer sorunlar olurdu 1. şaftın balansını kontrol edin, şaftı torna tezgahına baglayıp balansını yapılıyor 2.kabin ile şasi arası get veya takozlarda çökme ve bozulma var ise bu kısımlarda kafa sallamaya sebep olabiliyor özelikle baş...
Yan cumbaların tasarımı ve imalatı bana aittir,iç ve dış çerçevede buna özel conta lastik yapıldı suya ve toza vs. karşı şu anlık testlerimden geçti sorun yok ayrıca benim için ciddi bir arge ve tasarım araştırması olduktan sonra üretimini yaptım.Dolap kapakları için bir şey diyemem çok...
Merhaba Ahmet bey,siteye ve aramıza hoş geldiniz.
İnşallah umdugunuz gibi emekli olup istediginiz karavan ile dünyayı dolaşırsınız İnşallah bizde nasip olur böyle bir gezi.
Yazımda da belirttigim gibi ben de sizin gibi bu tarzdaki araçların yapım videolarını ve avrupa ülkelerinde bir kaç...
Merhaba Anıl bey,teşekkür ederim beğendiğinize sevindim.
Bu projemin bitimine az kaldı,bittikten sonra yeni farklı bir tasarım çalışmasına başlayacağım İnşallah.
Sayın Evliyaçelebi sizin karavan donanımları hakkındaki bir çok yazınızı okudum çok faydalı degerli bilgilerinizden bende faydalanmışımdır öncelik ile teşekkür ederim.
Bu araç benim ilk karavan çalışması olup referans niteliğindedir,şu anda boyama ve döşeme işleri ile zaman buldukça uğraşıyorum...
Teşekkür ederim,400lt. paralel 2 deponun toplam lt. yani isterseniz 1. depoyu dolum yapılabilecek 2.depo dolum yapılmayabilir 250 lt. olarak tamamlanabilir. Konaklama yerinde su takviye edeceginiz yer olmayabilir düşüncesi ile 2 depo olarak tasarladım, hem araçdaki şasi arası boş yerleri...
sizde kusura bakmayın ama yazımı okusaydınız aracın şu anki rengi olmadıgını astar boya olarak belirttigimi görecektiniz okumamışsınız yazımı maalesef,kişi kendisine yakışanı yaparmış,