Arama sonuçlarınız

1. janberkaydemir

Düşsüz Karavan ! ?

Yeni Bosna da gerçekten Bosna dan gelenler yaşıyordu. 1864 yılı öncesi ve sonrası bizim yaşadığımız Kuzey Kafaksya bölgesinden Osmanlıya gelmek zorunda bırakılan yaklaşık 1 milyon sürgün insanı yerleştiği yerlere kafile olarak geldiler ve Cumhuriyet dönemine kadar köylerinin ismi Rusya da ki...

2. janberkaydemir

Evi̇mi̇z Yanimizda Dünya Önümüzde 2023 Gezi̇ Planimiz

Sizin İsveç rotanızı detaylı incelemiştim.
  3. janberkaydemir

Yolculuk arkadaşlarımızdan Tunay ve Sait beyler Rusya'dan Norveç'e giriş yaptılar. Onlarda Norveç sınırında farklı olarak et ve süt ürünlerinde sorun yaşadılar ve hepsini bırakmak zorunda kalmışlar. Rotalarına devam ederek Nordkapp'a ulaştılar. Bir hedefe daha ulaşmaları güzel oldu. Orada yine...

4. janberkaydemir

N Ne kadar şanslısınız. Havanın bu kadar sıcak olmasına gerek yoktu, yağmur yarı yarıya az olsa ona da kabuldüm. Tampere sonrası Bulgaristan'a girene kadar yağmursuz bir tam günüm geçmedi. Döndükten sonra bir ay süre ile bölgenin hava durumun takip ettim hiç bir değişiklik olmadı.
  5. janberkaydemir

TAMPERE - VAASA - JACOBSTAD - OULU TAMPERE Helsinki sonrası Tampere yerleşimi Finlandiya'nın en sevilen şehirlerinden bir tanesi. Etrafını çevreleyen göller ve manzaralar , erken saatlerde sessiz olsa da hareketli bir şehir ile birleşmiş. Helsinki ye yakın oluşu , üniversitesi, gelecek için...

6. janberkaydemir

HELSİNKİ Sabah saat 08.15 de, bir yıl önce Tunay Bey'in de paylaştığı park yerine yerleştim. Park yerinde 4 saat ücretsiz oldugu için saat kartımı cama koydum. Yemek icin geri dönüş yaptıktan sonra saate yeni bir başlangıç ayarladım. Aksam da ücretsiz olduğu için konaklama yerim problem olmadı...

7. janberkaydemir

SHENGEN GİRİŞİ FİNLANDİYA Vyborg da Yeşil sigortamiz 20 Temmuz da basladığı icin iki gün kalacaktık fakat gerekirse gümrüklü sahada kalırız düşüncesi ile bir gün önce Rusya – Finlandiya sınırına geçtik. Ben aslında Helsinki ye daha yakın olduğu için Torfyanovka kapısından geçmeyi düşünmüştüm...
  8. janberkaydemir

PETERHOF SARAYI – KOTLİN ADASI - VYBORG Peterhof sarayı 1700'lü yıllarda yapılmış. 1917 Ekim devrimi sonrası eğitim merkezi olarak kullanılan saray İkinci Dünya savaşında çok zarar görmüş ve savaş sonrası hemen restorasyon çalışmaları başlamış. İnternet de çok detaylı bilgiler paylaşılmış...
  9. janberkaydemir

Sankt Pteresburg Metro istasyonları FOTOĞRAFLAR : Sankt Petersburg Metro İstasyonları 2023 Video: https://www.youtube.com/watch?v=IEFNjAVz-DE

10. janberkaydemir

Санкт-Петербург Sankt Petersburg’a çok sıcak bir hava da giriş yaptık. Bülent Bey’ler su tedariği için biraz geride kaldılar. Tespit ettiğimiz park alanlarının bazısı uygun değildi , uygun olanlar da da yer yoktu. Bir AVM ve Petro ve Pavel Kalesi yanında yer alan son iki yere bakmak isterken...

11. janberkaydemir

Umarım 2024 başı UK fiyatları değismez. Shengen daha 1,5 yıl süremiz var
  12. janberkaydemir

Bu vize işimiz çok can sıkıcı.

13. janberkaydemir

Великий Новгород Veliki Novgorod Rusya’nın doğduğu en eski şehri. Kremlin'i, Kanalı, Kliseleri, Yürüyüş sokakları ile tanınıyor. Zamanın da ortaçağ da ün salmış Hansa Birliğinin bir ortağı. Ticaret ve sanatkarların merkezi. Almanların Avrupa dan getirdikleri tüm ürünler ilk olarak burada...
  14. janberkaydemir

TVER - VALDAY Moskova'dan ayrılıyoruz. Sankt Petersburg için bir gün fazla zaman ayırmak istiyorum. Ekibimizde Tunay Beyler normal rotasında iki gün sonra geldiği için kalmaya biraz daha devam edecek. Sait beyler de onlar ile beraber olacak. Sankt Petersburg da tekrar buluşacağız. Özlem...
  15. janberkaydemir

Moskova dan kalanlar da Arbat Sokağı, Nehir turu, yeni ticari merkezi gökdelenlerin Moskova’sı Moscow City, Gorki Parkı, Kremlin Meydanı, Alexandr Parkı, Manezhnaya Meydanı, Nikolskaya Caddesi, Tverskaya Caddesi, Rusya’nın farklı yönlerine ulaşım sağlayan görkemli Moskova tren istasyonları ...

16. janberkaydemir

Парк «Зарядье» в Москве Moskova'daki Zaryadye Parkı Sovyet döneminin uzunca bir zamanında hatta sonrası Rusya Federasyonu sürecinde 2006 yılına kadar bir tarafı Kremlin den Kitay Gorod mahallesine, ön cephesi de Moskova nehrine bakan Zaryadye bölgesin de Rossiya Oteli bulunuyordu. Bir dönem...
  17. janberkaydemir

Belki olurdu ama bu şekli sanırım yine güzel bir seçenek. Bunlar ile ifade edemediklerinde sonuç savaşa gidiyor. Şu anda mevcut devam eden savaşlara bakın insanları düşünen yok. Sadece dizi film gibi gelişmelere göre yeni adımlar atarak bazen savaşmıyor gibi bazen güç gösterisi yaparak devam...
  18. janberkaydemir

Önce gezi kitapları, sonrası internetteki gezi rehberlerini bizde okuyarak planlar yapıyoruz. Bir süre sonra bunların bizi hep aynı yerlerde dolaştırdığını fark ettik. Bu anlatılanlar tabi ki görülmesi gereken yerler olsa da turist yoğunluğu oluşturan planlanmış rotalar haline geldi. Özel, az...

19. janberkaydemir

ВДНХ Parkı Moskova Moskova da uluslararası turistlerin az uğradığı fakat yerel halkın çok ziyaret ettiği VDNH Fuar alanı çok fazla sayıda ve hergün değişen bir etkinlik içeriğine sahip . Sorunsuz bir toplu ulaşım ağı ile bu alana gidilebiliyor. Müzeleri, Tanıtımlar, Konserler, Gezi ve...
  20. janberkaydemir

GUM Mağazasını ilk olarak Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra 1994 yılında Moskova’nın zor günlerinde ziyaret ettim. O zamanlar bir sokak pazarı kargaşasındaki iç görüntüsü ve koşuşturma hali olsa gerek yapının çevrelediği alan ve mimarisini tam olarak anlamamış bir mağaza olarak dolaşmıştım (...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri