Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Samara bölgesinden anlatılar.
Samara, Rusya
Stalin'in gizli sığınağı.
1991'de Moskova'nın 1000km güneydoğusundaki Volga nehri üzerinde yer alan Rusya'nın Samara şehri, Stalin’in sığınaklarından birinin 1942'den beri şehirlerinin altında saklı olduğunu keşfetti.
1935'te Bolşevik bir liderin...
Buluşma noktamızı Samara olarak güncellediğimiz için grup ile gece Volganın karşılıklı iki yakasında birbirimize doğru geceledik. Sabah kısa bir yolculuk sonrası Samara'ya vardım ve kahvaltı sofralarında yerimi aldım.
Sankt Petersburg'a kadar Tunay bey'in düzenlediği rotayı beraber gözden...
Google Fotografları 2008 den bu yana kullanıyorum.
Google Anılar veya gezdigimiz yerler ile ilgili aramalar çok faydalı. Kişi, Yer vb filtreler ile fotograflarımıza hızlıca ulaşmak çok güzel oluyor.
Google Haritalar da ki zaman tüneli de harika, aradığımız her detaya hızlıca erişebiliyoruz...
Genelde gün ışığı doğduktan hemen sonra kentlerin temposu başlamadan gezmeyi seviyorum. Bu yerleşimden hızlıca buluşma noktasına ilerleyeyeceğim için günün kalan kısmında fotoğraflarım olmadı.
Syzran'a ulaştığımda park4night aplikasyonundan önceden belirlediğim park alanına geldim. Volga nehri kıyısında kentin park ve etkinlik alanı yanında toprak bir otopark. Merkez gezme caddelerine çok yakın, oldukça hareketlii ve eğlenceli bir yer.
Kent iyi korunmuş , ekonomik olarak da bir...
Durumu beklemem kararımız uzun sürmedi. Gerek bölgedeki tü( Kalmık Cumhuriyeti )m vatandaşların konuyu konuşacak kadar önemli görmeden hayatlarına devam etmesi ve görüşmeler sonucu olayın kapanması sonrası yola tekrar başladık.
Nalchık - Elista ( Kalmık Cumhuriyeti) yolculuğuna başladım. Rota...
Rusya girişi sonrası gezi rotasına girmeden, önceden yaşadığımız Nalchik şehrinde üç gün mola verdim. Elista- Volgograd-Saratov - Sizran yolculuğuna başlayarak dört gün sonra arkadaşlarımız ile buluşacaktık. Rusya'da iki gündür ortaya çıkan gelişmeler ( ( Wagner özel askeri grubunun...
Batum Tiflis Yolunda Way Mart tesislerinde mola verdik ve geceledik.
42.01739, 44.02523.
1500km yol aldık yağmur hiç durmadı. Rotaya uygun yerde katılabilmek için bölgeyi transit geçmeyi planladık ama karavandan çıkmamayı hiç planlamamıştık.
Düşes olmasa da Gruşa ve Kefir ile buluştuk...
Gezi de ve sonrasında farklı platformlarda paylaştığım bilgiler ve kendi notlarım ile devam.
Hazırlığını yaptığımız rota da yolculuğumuza başladık. Düzce deki evimizden başladım. Bir süredir gezilerimizi erteleme konumuz olan kızlarımızın üniversite süreçleri yine aksamalara sebep oldu. Gezi...
Merhaba, yolculuğa önceden baslayan 3 karavan ile buluşmak için ,yalnız yolculuga başladım. Rusya sonrası tek olarak devam ettim. Eşimin katılma planı aksadı. Finlandiya, İsvec , Norveç ve Danimarka yağıs problemi olduysa da benim için cok güzel geçti.
Sonrasında ki güzergah da kesintisiz...
Başlıklar farklı, eger vanalı tüplerden kullanıyorsanız dolum yapıyorlar . Ben iki aylık bir geziden dün döndüm, benden önce yola çıkan arkadaslar 3 ay sonunda tüp bitmemisken dolum yaptırdılar. Benimkisi daha yarım dolu.
19 Haziran günü rotamıza başladık. Bir süre bağlanma sorunu yaşasak da VPN ile bazı sayfalara erişim sağlıyoruz. Burada uygulanan ksıtlamalar nedeni ile. Gezimiz sorunsuz geçiyor( Bir günlük bir heyecan yaşamış olsakda .) Sınırlı intenet ile fazlada resim yükleneceğinden şimdilk Facebook...
Merhaba. 30 gün üzeri kalmayacaksanız turistik vizeyi kısa sürede alabilirsiniz.
Gürcistan - Rusya geçişini Verhniy Lars sınır kapısından yaparak Krasnodar'a kadar sorunsuz gidersiniz. Fakat Kırım bölgesine geçis durumunu esiniz öğrenmeli.
Ukrayna - Rusya savaşının geçişlerde bir sınırlama olup...