Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir kaç yıldır diz problemi yaşadığım için tezgah altı buzdolabını kullanmakta zorlanıyorum. Bunu baştan öngörebilseydim belden yukarı konumlandırırdım.
"Herkesin sınırı farklı" diyenlere katılıyorum.
"Benim hayalim de bir karavan sahibi olmak" diyenlere standart cevabım:
- İçinde yatabileceğiniz her araçtan karavan olur. Bir küçük tüp, bir musluklu bidon ekleyin, olsun size karavan.
Bunu söylediğimde aldığım standart cevap: "Doğru...
Fabrika verileri araç boşken, düz yolda ve en uygun süratle giderken ölçülüyor diye biliyorum.
Rampa iniş çıkış olduğunda tüketim artar. Aracın yük durumu fazlaysa tüketim artar. Dahası süratli ya da yüksek devirli kullanırsanız yine tüketim artar. Ben duble yollarda genelde 100-110 km/h hızla...
Nerede olduğunuzu yazmamışsınız. Giresun'a yakınsanız Oto Sanayide Kaportacı Uğur. Demirden adam yapar denilen biridir. Kime sorsanız gösterir. 0543-828-7784
Lüks tüketim değil itfaiye ve ambulans gibi görülüyor, daha doğrusu özel amaçlı taşıt olduğu için bahane olarak kullanılıyor. Ne alaka derseniz, sigorta şirketlerinin edepsizliği derim. Burada seneler önce 9000 lira prim çıkaran firmaları da gördük. O tarihte normal araç sigortası 300 liraydı...
Ben de aynı şeyi düşündüm. Sizin elinizdeki doğalgazlı model olsa gerek. Modifiye için uğraşmak yerine AKA Kemal beyin uyarılarına kulak verip LPG'li modelin peşine düşmeniz daha mantıklı olur kanaatindeyim.
1. Kesinlikle HAYIR!
2. Kaş'a gelecek olan deniz için gelir. Antalya'nın sıcağında denizi olmayan yere gelirim diyene ciddi olarak şaşarım. Suyu herhangi bir yol kenarı çeşmeden de alırım. Güneş panellerim elektrik ihtiyacımı zaten karşılıyor. Diger ihtiyaçlar daha önce başka başlıklar altında...
Ben solar panelden araç aküsüne giden, kendi yüksek amperli sigortası olan, ayrı bir hat çekmiştim. Aracı uzun süre park halinde bırakacağım zaman bu kabloyu aküye bağlıyordum. Bir ara (sanırım kabloyu bağlayıp sökerken) sigorta atmış ve farketmemişim. Akü ciddi olarak boşalmış ve söküp dışarıda...
Ankara'da OSTİM'e baktınız mı? Orada bulamama ihtimalinizi epeyce düşüktür. Nerede yaşadığınızı bilmiyorum. Ben Giresun'dayken sırf koltuk için Ankara'ya gidip almıştım.
Karavanı ev ile karıştırmayın. Karavana bunu yapmaya kalkarsanız, araç bu dediğinizden önce zaten istiap haddine yakın olduğu için yerinden zor hareket eder.
Camlardan sızan su muhtemelen fitillerden kaynaklanıyordur. Bir camcı ile görüşüp fitilleri değiştirmenizin yeterli olacağını sanıyorum..
Klimayı sökerseniz karöser sorununuz olur, evet. Ayrıca izolasyon konusundaki mesajınıza yazdığım üzere Antalya'da gerekli olacağı kesin. Ev tipi klima ancak...
XPS panelleri bilmiyorum. Ben aracın her yerinde elastomerik kauçuk kullandım, kolon ve kirişler dahil. Bildiğim kadarıyla izolasyon katsayısı en yüksek malzeme. Bu malzemenin alüminyum folyo kaplı olanı var. Nem bariyeri işini kolay yoldan çözer. Ayrıca kendinden yapışkanlı olanı da var...