Arama sonuçlarınız

1. TA2RX

Gün Geçmiyor Ki Karavancılarla Ilgili Nahoş Bir Haber Yapılmasın...

İğneyi kendimize batırdık. Biraz da çuvaldızı şikayetçilere batıralım mı? Ayrıntıları izlediniz mi bilmiyorum. Şikayet edilen konular arasında şunlar da var: - Çamaşırlarını asıyorlar - Gelen giden belli değil - Misafirleri geliyor - Parka geçemiyoruz. - Park yeri bulamıyoruz. Haklı...

2. TA2RX

Solar Sistemimle Nerede, Ne Zaman, Ne Kadar Konaklayabilirim

Teşekkürler. Sürekli olmadığı için aküyü zorlamıyor. Kabin ısıtıcısı sürekli çektiği için zorluyor muhtemelen.
  3. TA2RX

Çekme Karavanda Elektriğim Gelmiyor.yardım Eder Misiniz

Kablolamanızı bilmeden bir şey söylemek mümkün değil. Ankara'ya yakınsanız B-Het mühendislik (Önder Köse) ile görüşmenizi öneririm. Solar sistemler konusunda süperdir. Şimdilerde LiFePo akü de üretiyor. Telefonu 0530 513 0819

4. TA2RX

Karavana Ne Kadar Para Verebilirim ?

https://www.gezenbilir.com/attachments/20221218_125308-jpg.640652/
  5. TA2RX

Şarj Regülatörlerinin Bağlantısı

Panellerin girişinde diyotlar var. Bunlar tersten gelen akımı durdurduğu için panelleri koruyor. Muhtemelen regülatörün girişinde de vardır. Sorun çıkmaması bu sayede oluyor. Ben diyotlara fazla güvenmediğim için şalterle ayırmayı tercih ettim.

6. TA2RX

Solar panelin regülatörü. Paneller normalde 18V civarında verir diye hatırlıyorum. Regülatör bunu akülerin şarjı için gereken seviyeye indiriyor. (Akü türüne göre şarj voltajı farklı olabiliyor. Regülatörde akü türünü seçtiğinizde gerisini regülatör hallediyor.)

7. TA2RX

Niye? Başlıktaki konu gayet güncel. Ben mevcut konfigürasyonumla ilkbahar, yaz ve sonbaharda, her yerde 24 saat sorunsuz yaşıyorum. (Nerede, Ne zaman, Ne kadar sorularının cevabı olarak). Yaşadığım sorun kış koşullarıyla ilgili. Belki Akdeniz taraflarında (yani kabın ısıtıcısı çalıştırmak...
  8. TA2RX

Bulmaması daha doğru olabilir. Sonuçta benim cihazım neredeyse 10 senelik. Yeni versiyonlarda sorunları çözmüş olabilirler.
  9. TA2RX

Benim sistemimde giriş içi ilave olarak 2. alternatör de var. Sorun çıkmaması için giriş ve çıkış için iki ayrı şalter kullanıyorum. Giriş şalteri, güneş paneli, 220V ve alternatör seçecek şekilde ve yüksek akımlı. Çıkış şalteri 12V, 220V, 12+220V seçecek şekilde.

10. TA2RX

Bakmam gerek. Onun için de bütün alt dolabı sökmem gerek. :( Ama buzdolabı, hele ki geceleri sürekli çalışmadığı için tek başına sorun yaratmıyor. Sorun kabin ısıtıcısının fanı.

11. TA2RX

Teşekkürler. O sayfaya bakmıştım zaten. Ama ne kadar enerji çektiği ile ilgili bilgi bulamadım. Yalnızca A+ olduğu yazıyor. O da ne kadar doğru bilinmez.
  12. TA2RX

Sanırım Eberspracher. 2000 üzeri rakımlar için opsiyonel hava takviye aparatı da varmış. Şimdi nasıl bilmiyorum ama son baktığımda yetkili ithalatçısındaki fiyatlar neredeyse Çin mallarına yakındı. Yine de Dai Shava'nın yeni modellerini alan birileriyle görüşün derim. Ben alalı neredeyse 10...

13. TA2RX

Şanslısınız. Benim 2x180 amper (marin'e çevrilmiş) kamyon akülerim 300W güneş panelimle geçen hafta havlu attı. Hem Dai Shava kabin ısıtıcısı hem 12V buzdolabı aynı anda çalışınca aküler 11,8V altına düştü ve kabin ısıtıcısı kapandı. Mecburen alternatör takviyesi yapmak zorunda kaldım. Hatta tek...
  14. TA2RX

Buna bir itirazım olmadı zaten. Sistem doğrudan profesyonel (ya da evde) kullanıcılar için tasarlanmış. Dolayısıyla ortalama bilgi veriyor. Bizim gibi günlük yer değiştirenler için ancak kaba bir fikir veriyor. Söylediğim bu.
  15. TA2RX

Havanın açık ve kapalılık durumu ve akü türüne göre seçenekler göremedim. Havanın durumunu aylık ortalamaya göre almış. Akü türü bilgisi yok. Onu da muhtemelen akü boşaltma yüzdesi üzerinden aldığını varsaymak gerekecek. Kaba bir fikir edinmek için iyi.

16. TA2RX

4x4 Karavan Için Bir Takım Sorular.

BENCE karavan yapın. Ruhsata işletmek için proje çizen yerler var, onlar yardımcı olur. Tuvalet/duş kabini şart değil. Aracı alçak tasarlayabilirsiniz. Tuvalet için portapotti türü plastik, kasetli tuvaletler var. Onlardan alıp koyarsınız. Bir de sandık gibi bir şey yapıp içine iterseniz görüntü...
  17. TA2RX

Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

Çukur ve tümseklerden geçerken arka teker tarafından bir süredir metalik bir ses geliyordu. Takozlar gitmiş. Servisteki ustanın tavsiyesi üzerine ilave makas attırdım. Takozları da değiştirttim. Yaklaşık 15 cm yüksekliği olan takozların biri 7-8 cm civarına düşmüş, biri ise tamamen...
  18. TA2RX

Karavanda Ev Tipi Beyaz Eşyalar

Estağfirullah. Karavan konusunda sizin yanınızda biz fena halde çömez kalırız.

19. TA2RX

Karavanda Ev Tipi Beyaz Eşyalar

Atladığınız bir kaç şey var: Birincisi, o rakam günlük değil, saatlik. Günlük ihtiyacı bulmak için bunu 24 ile çarpmanız gerek. İkincisi, ağırlık. O kadar akü ve beyaz eşyayı sorunsuz taşıyabilmek için bir kamyona ihtiyacınız olacak. Mesut bey bu cihazları aküyle besleyerek...
  20. TA2RX

Karavan Yıkama Konusunda Pratik Bir Öneri

Karavanımı yıkamaya hep üşenirim. Bu yüzden de pek sık yıkadığım söylenemez, hele ki hortumla yıkama imkanı yoksa. Senenin ilk gününde epeydir ihmal ettiğim karavanı yıkamaya karar verdim. Yakınlarda hortum bağlayacak yer olmadığı için mecburen kovalı yıkama yoluna gittim. Hem su tasarrufu...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri