Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar
Teşekkürler Tuğrul Bey
Sanırım KMZ formatında (Garmin için) kayıt yapıldığında, KMZ dosyasının içine 100 jpeg, herbir jpeg büyüklüğü 1024x1024 ve 3Mb gibi sınırlar var. Bu verileri bir kez daha doğruladıktan sonra tekrar...
Ynt: Google Map: Türkiye Topo Haritası
Bu arada ''Google Terrain Map'' te oldukça büyük bir alanı bilgisayarıma indirmeyi becerdim (maximum zoom'da 6000x6000). Dosyanın büyüklüğü yaklaşık 60 MB. Offline olarak kullanabiliyorsunuz ancak bir işe yarar mı bilmiyorum. Google Map Saver denen program...
Ynt: Almanya'dan Navigasyon Aleti
Sanırım araç navigasyon cihazı arıyorsunuz. Bu konuda da malesef pek fikrim yok çünkü arabamda iphone kullanıyorum. Outdoor GPS cihazı sorarsanız ben Garmin öneririm.
Orhan
Ynt: 1:25.000 Ölçekli Bilgisayar Haritası Nerden Bulunur?
Arkadaşlar baştan sona yazılanları okudum. Yazılanlardan böyle bir haritanın olup olmadığını anlayamadım. Sanal bir haritadır dolaşıp duruyor. Kullanan oldu mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler
Orhan
Dün gece defalarca bu yolu denedim ve hiçbirinde işe yarar bir sonuç alamadım. Bu işi başarabilen var mı?
Teşekkürler
Orhan
Ynt: Nasıl Yapalım: İzole Artvin Gezisi
Bayramda epey arkadaş orada olacak sanırım. Ben de bu bayramda kimden harçlık alacaz, kimlere harçlık verecez, el öpecek veya öptürecek adam bulamam diye endişeleniyordum. Boşunaymış. ;D
Orhan
Ynt: Nasıl Yapalım: İzole Artvin Gezisi
Teşekkürler Erdem bey
Önerilerinizi dikkate alacağım. Laşet Hotele uğrayınca Hülya hanıma selamlarınızı iletirim. Kurt, tilki, soğuk, yağmur meselesine gelince ben onlardan çok da tedirgin olmadım açıkçası. Esas tedirginliğim "eşinizle dışarıda çadırda...
Ynt: Bir GPS/Navigasyon Cihazı: iPhone
Erkan bey
iPhone kullanıyorsanız bu ekstra ürünlerin size toplam maliyeti yaklaşık 100 dolar (Amazon.com fiyatları tabi). iPhone yoksa size pahalıya patlar. iPhone fiyatlarına bakmak lazım.
Orhan
Ben teşekkür ederim Cem bey. Ama yine de iPhone'un bu amaçla kullanıldığında bazı kısıtlılıklarının olduğunu bilmekte yarar var. Dikkat etmeniz gereken temel sorun cihazın ısınması. iPhone için kullanılan aplikasyonlarda da zaman zaman sorunlar olabilir...
Alternatif bir önerim daha var:
Bildiğiniz gibi iPhone oldukça pahalı bir alet. Oysa iPod touch daha ucuz bir cihaz. iPod Touch 8GB olanı Amazon.com'da ~ $180...
Ben yurtışından bir arkadaşım vasıtasıyla cihazımı getirtmiştim. Bir sorunla karşılaşmadım. Daha doğrusu böyle bir şey olduğundan haberim yok.
Merhaba
Öncelikle 60cx alacaksanız Amazon.com'daki fiyatının 292 dolar olduğunu söylemeliyim (http://www.amazon.com/Garmin-GPS-60CSx-Handheld-Navigator/dp/B000CSOXTO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1282555378&sr=8-1). Bir arkadaşınıza getirtebilir...
Ben bugün bu yolu denedim. Garmin cihazım için "Google Terrain Map" seçip 7-15 zoom arası ayarladım ve KMZ formatında kayıt ettim. Seçtiğim bölge Doğu Karadeniz bölgesi idi. İşlem bitiikten sonra yaklaşık 3.5 Mb'lık bir KMZ...
Merhaba Cihat Bey
Asisted GPS hakkındaki bilgi için teşekkürler. Bunu bilmiyordum. Arabamın ön kısmındaki gözlere Phone'u koyduğumda rahatlıkla navigasyon yapabiliyorum (iGO ile). Oysa Garmin aynı yerde iken uyduları görmüyordu. Nedeni bu bahsettiğiniz...
Ynt: Google Map: Türkiye Topo Haritası
Update 2:
Halen Başarsoft ve Baytekin firmalarından bir yanıt alamdım. Buradan umudu kestim diyebilirim. Zaten iyi bir topomap olsaydı buradaki arkadaşların (özellikle Reha Bey'in) mutlaka haberi olurdu diye düşünüyorum. Ben bu soruna alternatif bir...
Haklısınız ancak sağladığı avantajlar yanında bunlara katlanılabilir diye düşünüyorum. Kullanım kolaylığı nedeniyle aynı iş Garmin'e göre çok daha kısa sürede yapılabiliyor. Ekranlar arası gezinti çok kolay, GPS aplikasyonları açıkken müzik...