Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: 3 Adet 4x4 Mercedes Sprinter Camper Yaptık
Süleyman Bey merhaba,
Telefonda yüz yüze konuştuğumuz için ayrıca burada tekrar cevap yazmıyorum ancak diğer konularla ilgili olarak, Eğer bahsettiğiniz araçlar sonradan uzatılmamış orjinal uzun şase ise tabii ki camper yapılır. Ancak...
Regülatörleri alırken satıcı bana iki markanın aynı fabrikada üretildiğini, markaları dışında hiçbir fark olmadığını hatta bir seferinde fangpusun regülatörün içinden Steca'nın kullanma kılavuzunun çıktığına şahit olduğunu söylemişti. Her iki...
Benim kullandığım cihaz Fangpusun 2020, Steca firmasının yan markası diye biliyorum, markası dışında bire bir aynılar. Bahsettiğiniz voltaj farkını kontrol edeceğim, hiç böyle bir şeye ihtimal vermediğim için kontrol etmek de aklıma gelmedi...
Aşağıda daha çok ayakkabı vs koymak için sürgülü bir dolap , yukarıda ise dekor olarak yine teknelerde kullanılan, barometre, termometre ve hava nemini ölçen ahşap göstergeler.
Dikkat çekmek istediğim başka bir farklılık ise çoğu...
Güneş paneli regülatörü, pis ve temiz su deposu göstergeleri, göstergelerin konumu, dışarıda su doldururken camdan içeri bakarak göstergeyi görmenizi ve suyu depodan taşırmadan doldurmaya imkan sağlıyor.
İlk aracın tuvalet tavanı, aydınlatma ve havalandırması. Daha önce tekne ve yat imalatında çalışmış olduğumdan olsa gerek ve deniz aşığı olduğumdan yaptığım karavanlara'da denizden bir parça katmadan duramıyorum.
Yatak boyu ilkinde kısa olunca , 2. araçta yatak açılım sistemini değiştirerek 200 x 140 cml'ik çift kişilik bir yatak elde ettik , aynı zamanda bu yatak birbirinden ayrılarak 2 adet 200 x 70 cm lik yatak haline gelebiliyor, ayrı yatmak...
Yukarıdaki minderlerden sonra kumaş ile ilgili hanımlardan tavsiye almamaya karar verdim. Yukarıdaki kumaşı anneme ve eşime seçtirmiştim, işte sonuç ???
Yatak sol dolabın içinde çarşafları kurulu bir şekilde katlı vaziyette duruyor. Kapak açılıp mutfak tezgahına dayanıyor ve dolap içinden minderler açılarak yatak oluşturuluyor, yaklaşık 30 sn den kısa bir sürede yatak hazır hale geliyor. Boy 176...
Ersin bey, bahsettiğiniz modelde gardırop varmış , tekrar baktığımda gördüm , sandalye koymak için tuvaletin sağ tarafında ince bir boşluk ta bırakılmış ama her ikisi de çok dar.
ilk aracın bitmiş hali, karşıda gri renkte gördüğünüz sürgülü tuvalet kapısı ve yanında gardırop. Sürgülü kapı ses yapmaması, kullanım kolaylığı ve estetik açıdan güzel, ancak montajı ve ayarını tam tutturmak gerçekten insanın sabrını zorlar...
Yaptığım ilk aracın mutfağı, fark olarak tezgah diğerine göre 5 cm daha geniş , boy aynı ocak evye setinin yeri farklı, bir de dikkat ederseniz ocağın üzerinde, dolap altında ocaktan gelen buharın dolaplara direk çarpmaması için gizli...
Bahsettiğiniz model gerçekten ilginç, yan kapı boşluğunun nasıl kapandığını da anlamış değilim. Arkadaki tuvalet ve dolap kısmı neredeyse benim yaptıklarımla aynı, üst dolaplar yine benimkine çok benzer. Bahsettiğiniz modelin artısı ortada çok...