Arama sonuçlarınız

1. T

Niva Alttan Gelen Ses

Aracın altına bakmadan söylemek zor olsa da bir sürü sebebi olabilir. Çok uzatmadan bir an önce lifte kaldırtıp bakın sebebini gözle göreceksinizdir.

2. T

Güncel Niva Fiyatları

Merhaba, bütçenize göre en uygun arazi aracı ancak Niva olabilir. Eh zaten siz de bu araca karar vermiş ve arıyorsunuz. Bütçeniz dahilinde alınabilecek en çürüksüz aracı bulmaya çalışın. Mümkünse biraz yedek akçe ayırın. Çünkü alacağınız araç yirmili yaşlarda olacaktır. Eski sahibinin bile...
  3. T

Yeni Offroadcuyum Tavsiyeleriniz Altın Niteliğinde

Bu arada Mauvais arkadaşımızın önerdiği araçlar güzel gözüküyor. İstanbul'daki araç 1,7 olabilir. Kasası ve modeli öyle olması gerekir diyor ama 1,6 yazmışlar açıp sormak gerekir. Donanımı da tamam (vinç hariç) gibi. Lastikleri iyi marka ama durumunu fotolardan anlayamıyorum. İç fotoları yok...

4. T

Yeni Offroadcuyum Tavsiyeleriniz Altın Niteliğinde

Merhaba, arkadaşlar çok doğru noktalara değinmişler. Araç almadan önce Düzce Offroad Grubu olması lazım yanılmıyorsam. Önce facebook veya başka sosyal ortamlardan onları bulun. Olmadı Lada Niva Türkiye Gurubu vs facebook araştırması yapın. Mutlaka onların bakım yaptırdıkları yerler vardır...
  5. T

Yeni Başlayanlar Için Arazi Aracı Tavsiyesi

Merhaba, bu konularda yıllardır çok defalar çeşitli yazılar yazdık. Elbette hep konular eskilerde kaldığı için yeni gelen arkadaşlara da aynı şeyleri sordukça açıklamak gerekiyor. Offroad gönül ve bütçe işidir deyip geçiştirmek doğru olmaz. Seviyorsanız vazgeçmeyin. Küçük bütçelerle de araziye...

6. T

97 Tahoe Sport Almayı Düşünüyorum

O zaman cesaret sizinle olsun. Benim her zaman hoşuma giden, zamanında elimdeki bütçeyi yerli aracın sıfırına yatırdığım için alamadığım bir K5 vardı. Zamanı geldiğinde kararı K5 ten yana kullansaydım bu gün aynı tip yerli araçtan ikisinin ederinden fazla karda olacaktım. Elbette alacak olduğum...

7. T

97 Tahoe Sport Almayı Düşünüyorum

Merhaba eski model araçların bakımı ve onarımı gün geçtikçe zorlaşmakta. Hele Amerikan araçları ne yazık ki iyice azaldığı için ne anlayanı, ne de parçası kalmamaktadır. Büyük şehirlerde bile, değil Amerikan, bildik markaların dahi bakımını yaptırmakta her gün daha da zorlanmaktayız. Buna...
  8. T

Honda Crv Arazi Aracı Olmaz Dediler Ama...

Savaş kardeşim Duster ekonomik ve hafif arazi koşullarında özellikle torklu birinci vitesi sayesinde belli başarılar sağlayan bir araç haklısınız. Çok ağır olmayan arazi koşullarında guruplarda bazen Duster ile arkadaşlarımız geliyorlar. En fazla ağır çamurda batıp kalsalar da gurup olunca sorun...

9. T

Terrano Üzer Mi

Rica ederim hayırlıysa olsun.

10. T

Terrano Üzer Mi

2.7 kullancısıyım ama arkadaşların 2.4 leri de arada sırada kullanıyorum. Bakımını yapacak, Terrano'yu bilen usta, servis, tamirci bulursanız sizi üzmez. Tüp ile Terrano'lar içinde en ekonomik olanıdır. 119 HP motor ile yeterli gücü sağlamakta, isteklere cevap verebilmektedir. Vitara'ya göre...
  11. T

Arazi Aracı Tavsiyesi

Bu kasanın en problemli motoru olan aracıdır. 4.7 benzinli lpg li olan ya da aynı kasada 2.7 dizel olanlara bakmanızı tavsiye ederim. Gerçi bu motoru olup memnun olan insanlar da yok değil ama binlerce lira masraf yaptığı halde bir türlü dikiş tutturamayan 3.1 dizel sayısı epey fazla. Asfalttan...

12. T

Arazi Aracı Tavsiyesi

Yavru ya da arazi şanzımanı dediğimiz yani ağır deviri olan araçlar hemen her tür koşulda sizi taşıyabilecektir. Ustanızın tavsiye ettiği araçlar aslında arazide başarılı araçlardır. Ülkemizde bu araçlarla arazide çok rahat gezmek mümkündür ama sıkıntı olduğunda yüksek parça maliyetleriyle...
  13. T

Arazi Aracı Tavsiyesi

HRV istelerinize cevap vermiyor ise Vitara 2005 ten sonrakilerde pek size uygun değil. Ayrıca Rav4 ü de listenizden çıkarın. Günümüzde bir çok SUV ağır deviri ve merdiven şasesi olmadan üretikiyor. Ne iş yaptığınızı ve ne kadar zorlu koşullarda kullandığınızı bilmiyorum. Mümkünse zor şartlar...
  14. T

A/t Lastik Seçimi

Hem BF A/T hem Bridgestone A/T kullanıyorum. Diğerleri hakkında yorum yapamam. BF ler arazide ve uzun ömürlülükte çok lastiğin önüne geçer. Buna karşılık arkadaşların dediği gibi asfaltta fren mesafesi gibi bilinçli kullanım isteyen bir durumu var. Bridgestone ise tam tersi asfaltta çok daha...

15. T

Yardim Eder Misiniz?

Merhaba, hangi şehirde yaşıyorsunuz ve sanayi ile ilişkileriniz nasıl gibi ciddi soruları kendinize sorunuz. Araç almadan önce araca baktırabileceğiniz usta servis tamirci tanıdık bildik güvendik kimse var mı ona bakınız. Aracı almak en kolay kısmı bu işin. Ancak ikinci elden araç almak zor...
  16. T

Motor Değişim Hakkında

Ben de aynı şekilde biliyordum ancak bir ara bir yazı okudum sorgulama imkanım olmadı. Sanayideki arkadaşlara ve takipçilere sorduğumda olmaz dediler. Yine de bir aracın fabrika çıkışı modellerinde hem dizeli hem benzinlisi varsa ve bunu belgeleriyle anlatabiliyorsanız birileri yapmış. Örneğin...
  17. T

Karavan Ve Araç İçin Buzdolabı Yapımı!

Evet verdiğiniz link için teşekkürler. Bu veya benzeri bir kompresör ile bildiğimiz büro tipi buzdolabı gerçekten işe yarıyor. Yanılmıyorsam İzmir Mobilyacılar Sitesin de karavan imalatçısı bir firma bu konuda yardımcı oluyor. Daha önce forumda bir karavancı paylaşmıştı. Yine bir başka arkadaş...

18. T

L200 Aracıma Lastik Seçimi Acil Yardım?

Nekadar offroad yapacaksınız, hard offroad mu soft veya hafta sonu aracı mı? Tek araç mı yoksa araziye ayrı araç mı kullanılacak. Bunlara göre tavsiyeler değişecektir. Yine de kısaca bir kaç şey yazayım. Hard offroad yapacaksanız extreme lastik kullanmanız lazım. Extreme ler %10-20 asfalt %90-80...
  19. T

Karavan Ve Araç İçin Buzdolabı Yapımı!

Kimsenin şevkini kırmak için yazmıyorum. Bu peltier ile epey uğraşanlar oldu. Bu sayfalarda bunları paylaştılar ama sonuç pek olumlu çıkmadı. Yapılan masraflar, harcanan zamanlar, verimliliği çok düşük olan bu sistemden vazgeçilmesine neden oldu. Sadece buzluk değil, klima gibi iddialı eşyalar...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri