Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Telsiz Tavsiyesi, Hangi Marka Model Alınmalı ?
Yorumlar için çok teşekkürler. Bana lazım olan şeyler: düşük kayipli kablo (RG8X?) Birkac adet kaliteli konnektör ve iş görür SWR metre.
Yalnız bunları internetten değil de bir dükkandan alayım istiyorum. Hatta yarın da epey vaktim mevcut...
Tekrar Merhaba,
Konulara yeni girdiğim için henüz meseleye yeterince vakıf değilim. Şu Diamond Anten nedir ne değildir bir bakmam lazım önce :)
Önceki mesajımda bahsettiğim anten aslında spira antenmiş. Piyasada TAK-Tenna olarak da ticari...
Teşekkürler; araçtan HF çalışmaktan ziyade karavancı olduğumuz için durduğumuz noktalarda çok hızlı istasyon kurabilecek bir çözüm arıyorum. Geçenlerde kompakt bir HF antenle ilgili makale okumuştum. Sanırım açılınca max 2m genislikte bir...
Ynt: Amatör Telsiz Tavsiyesi
Arkadaşlar sormak istedim. Ilk cihaz olarak sadece vhf/uhf konuşacak bir el Telsizi almanın mantığı nedir? Yani repater/röle üzerinden çalışma yapmak bence çok esprisi olan bir konu değil.
O yüzden paraya kiyip yaesu ft-857d aldım. Amatörün esas ilginç yanı HF'de...
Ynt: Lpg Tüpleri
Ben sorunu karaköyde yılların torna ustası Viçen Usta sayesinde çözdüm. Yarın bir resim yollayacağım arşiv için. Yeni aldığım regülatör sorunları çözdü.
Ben bir adet Yaesu FT-857D aldım.
Hem evde hem de mobil olarak kullanmayı planlıyorum. Daha kullanma kılavuzunu yeni okuyabildim.
Bütçenin tamamını cihaza yatırınca kendi antenimi kendim yapmak durumundayım (tam amatör işi olacak).
O yüzden...
Ynt: Yaesu Vx-8dr
Yaesu'nun sitesinden yazılımın son halini indirebileceğiniz yazıyor nette..
Ben bu modelle ilgilendiğim için birkaç gündür epey okuyorum.
şu linkler var ama emin değilim:
http://www.g4hfq.co.uk/download/FTBVX8Setup.exe
http://www.g4hfq.co.uk/download.html
Cihazı yurtiçinden...
Ynt: 2. El Satılık Yaesu Vx-8r
Merhaba,
cihaz hala duruyor mu? Almak istiyorum.
KEGM sınavını yeni geçtim (A sınıfı).
Sanırım sorun çıkmaz; çağrı işaretim kısa zamanda gelir diye ümit ediyorum.
Müsait olduğunuzda konuşalım mı? 0530 554 76 20
Geç saatlere kadar ayaktayım.
Ynt: Türkiye Geneli Telsiz Frekansları ( Turkey Radio Communication Network )
Merhaba,
Konunun gelişimi orijinal proje fikrinden tamamen sapmış. Yazık; oysa Türkiye genelini "tek mandalda geçmek" önemli bir konu. Arada verilen linklere baktım da -net bağlantımda bir hata yoksa- 2 link de artık...
Ynt: Acemi Telsizciler Birliği
Merhaba,
Bugün sınavı geçmiş biri olarak facebook grubuna başvurumu yaptım..
Öğrenecek çok şey var; okudukça daha da fazla soru oluşuyor akılda.
Gruba kabul ederseniz sevinirim.
73 CL :)
Ynt: Lityum Demir Fosfat Aküleri
Merhaba Hüseyin Bey,
Ben de verdiğiniz 2. linkten Evrim Bey'le görüştüm. Normal şarj cihazlarıyla ya da araç alternatöründen şarj edebilir miyiz diye sordum; uygun ayar yapılırsa sorun olmaz dedi ama daha detayını konuşamadık. Ayrıca bir yönetim sistemi gerekse...
Bu arada demir fosfat akü için perakende fiyat aldım: 100Ah için 900 USD gibi. Mantıksız değil. %90 deşarjda bile 1000 çevrim ömrü var ki değme jel akü yanına yaklaşamaz. Yeni karavana bir tane alacağım sanırım
Bugün biraz araştırma yaptım ve Türkiye'de lityum ferrit akü satan birkaç firma buldum. Yarın arayıp fiyat alacağım. Bizim gibi yılın 10 ayı mobil karavan yaşamı surdurenler için pahalı da olsa mantıklı bir seçenek diye düşünüyorum.
Bu aküler aslında 96...
Ynt: Adria Çekme Karavan Fiyat/performans Hakkında Görüşleriniz
Web sitesi herhalde Mayıs ayında açılacak. Adria Slovenya IT ekibi sitenin Türkçe versiyonu için çalışıyordu. Ama facebook'ta Adria Karavan Türkiye sayfası var şimdilik
Iyi haber.. Aslında hâlâ Volta'nın icad ettiği akü teknolojisini az değişiklikle kullanıyoruz. Fiyat birimi çıkmamış forumda: 1300 Eur mi yazdınız?