Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Güneydoğu... Doğu... Gürcistan... Doğu Karadeniz
Murat Şahin Öcal
Vinzenz Henke
Behlül Baydar
Sedat Ademoğlu
Zihni Aslan
Suat Cengiz
Kendi Doğu’na
Bir Japon arkadaşım kendi haritasını önüme koyup, “neden bütün dünya bize ‘uzak doğu’ diyor işte dünyanın tam ortasındayız” diye sitem...
Ynt: Motorla Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Turu (2800 Km)
çok teşekkür ederim. yoldan yeni geldim 1-2 haftaya fotografları işleyip yeni gezi notarını paylaşacağım.
Not: Aşağıdaki yol notları offroad türü değil touring tipi bir geziye aittir. İlginizi çekmes dileğiyle.
Amasya'ya yaptığım bir gezi sırasında dönüş yolunda aklımın bir köşesine "Sinop" diye yazmıştım... Fakültede oda arkadaşım Sinop'lu Aziz Konukman'ın kişiliği beni hep etkilerdi; kendisine...
Ynt: Motorunuz Nedir?
ben bir haylazlık yapıp garajı zenginleştirdim... varadero'nun yanına super sport kategorisinde bir de BMW K1200S aldım... bir dağlara diğeri yollara
Ynt: Sezonun Son Gezisi; Düzce (13-15 Temmuz 2007)
hem anlatımı hem fotoğraflarıyla güzel bir sunum olmuş. elinize sağlık. nice kazasız belasız kilometrelere.
Ynt: Superevariders
Ayıptır söylemesi ben de bu gurupta rider olarak görev yapıyorum. Kulübün kuruluş günlerinde çekilen bu videoda görüldüğünün aksine, artık Nazi kaskı ve korumasız kıyafetli katılımcılara izin verilmiyor. Diğer yandan chopper gurubu olarak başlayan oluşum giderek enduro ve...
Artvin’den Erzurum’a iniyoruz. Çoruh Vadisi’nden Tortum Vadisi’ni ve Tortum Şelalesi’ne geçeceğiz. Çoruh Vadisi’ne indiğimizde flora biraz fakirleşiyor. Mutlaka pek çok endemik tür var ama motorla geçerken gözüme ilişen küçük renkli çiçekleri detaylı göremiyoruz. Yeşil azalıyor onun yerine sarı...
Çamlıhemşinden Karadeniz’de en uç nokta olarak gördüğümüz Macahel’e doğru süreceğiz. Macahel “h” harfif hafiften doğu aksanlı “kh” olarak telaffuz ediliyor. Bölgenin adı haritalarda Camili olarak geçiyor. Samatya’nın Koca Mustafa Paşa olması gibi buranın da adı kamulaştırılmış… Fotoğraf...
Ayder Yaylası ve Kaçkar Dağları bölgenin incisi. Bütün turistik potansiyelini sonuna kadar kullanırken yerel olanı korumayı becerebilmiş. Daha çok turist ağırlamak, daha çok kazanç elde edebilmek için Uzungöl gibi kendini bölgenin “Bodrum”u yapmalarına izin vermemiş. Hala evlerin gölgesinde kış...
Zigana eteğinde sabah kahvaltısı ve çadırları toparlamamızın ardından günün rotasını çizdik. Önce Trabzon’a gidip Behlül’ün balans ayarını yaptıracağız sonra da benim Ankara’da unuttuğum ruhsat kargo ile Trabzon’a ulaşmış mı ona bakacağız. Ardından Sümela Manastırı ve Uzungöl planlıyoruz...
İnsan neden geçmişi eşeler… Neden “ilk” olanı bulmaya çalışır… Milyarlarca insan içinde aslında o kadar dar olan kişisel tarihine neden bu kadar önem atfeder. Bütün bunların cevabı ne olursa olsun kendi geçmişinin izine tozuna bulanmak beklenmedik şekilde iyi hissettiriyor. Biraz hüzünlü biraz...
9 Haziran günü Ankara İzmir ve Antalya SuperEva Riders üyeleri Burdur'da Salda gölünde Kamp yapmak üzere yola çıktık. İzmir ekibinden bir arkadaşımız dağların arasından gölü gördüğü bir virajda "ne güzel" diyerek gözlerini göle odakladığında viraj çizgisini kaçırarak karşıdan gelen otobüsle...
22Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında 3 motor (Varadero - Transalp - CBF 1000) Ankara - Amasya - Mesudiye - Ordu - Giresun - Trabzon - Rize - Artvin - Tortum - Aşkale - Erzincan - Kemaliye - Divriği - Sivas - Ankara planlıyoruz. Hard enduro olmayan ancak ara yollardan yapılacak bir gezi...
Ynt: Amasya Ulaşım
Eğer zaman sorunu yoksa Ankara- Sungurlu - Alaca- Çekerek-Zile- Amasya yolunu tavsiye derim özellikle motosiklet için mükemmel dağ yolları ve virajlar var (not her tür motor gider chopper dahil sport biraz yorabilir)
Ynt: Minolta Dynax 3+ nasıldır
aslında ilk mesajda kendini tanıtmak gerekir. önce öyle başlayayım
adım murat şahin öcal (46), ankarada yaşayan bir bürokratım. evliyim offroadu sizlerden farklı olarak iki tekerle yaşıyorum. abi benim girdiğim patika ve araziler sizinkiler yanında pek müyevazı...