Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Herkese merhabalar,
2014 Mart ayında aldığımız 1990 model Hymer Camp 55 Karavanımız ile 2014 yazında 25 günlük bir yaz tatili yapmıştık. Bu tatilde İzmir'den çıkıp, sahilden Kaş'a kadar gitmiş, yine sahilden geri dönmüştük. Bu bizim ilk uzun soluklu gezimiz olmuştu. Bu yaz, annem ve babamında...
Ynt: Yunanistan Ve Balkanlar - 2015
Bu başlığı gözden kaçırmışım, okudum tüm detayları ile az önce. Tüm seyahati yaşlı araçlarla ve beni tedirgin eden rotalar üzerinden sorunsuzca tamamlamış olmanız güven verici :)
Paylaşım için teşekkürler
Enver Bey yazmayı düşünüyordum aslında bende gezi notlarımızı fakat sizin yazılarınızdaki akıcılığı görünce insan iki kere düşünüyor, yazmaya dair tüm özgüveni sarsılıyor insanın doğrusu :) Bakalım yine de dilim döndüğünce bir şeyler karalamaya çalışacağım...
Bu durumda forum yöneticilerinden rica etmiş olsam, belki konu başlığını Yunanistan ve Balkanlar - 2015 olarak revize etmek iyi olabilir.
Üzerinde düşündüğümüz rotanın kaba taslağı da şöyle şimdilik. Her türlü öneriye açığız :)
PS. SIrbistan kısmı konusunda...
Enver Bey estağfrullah.
Sizin gezi notlarınızı bir kere detaylı olarak, bir kaç kere de referans mahiyetinde okudum zaten :) Çizdiğimiz rotada çok etkilendik sizin yazınızdan.
Fakat şöyle bir gelişme var. Feribot işi biraz tuzlu olacak gibi gözüküyor...
Ynt: Hymer Camp 55 Ruhsatı Konusunda Yardım
Ankara'dan da haber geldi. Araç orada da Hymer olarak kayıtlıymış. Bu durmda hiç bir değişiklik yapmayacağım. Gözlerimi yumum, dualarımı edip sınır kapısına gideceğim.
Bu arada şu bilgilere ulaştım.
-Araç 2009 seneside Zekeriya geniş isimli birisi...
Ynt: Hymer Camp 55 Ruhsatı Konusunda Yardım
Ruhsatla ilgili bazı gelişmeler var. Yeni bir takipçi ayarladım. İstanbul trafik tescilden aracın dosyasını çıkardı. Tüm evraklarda araç Hymer olarak kayıtlı. Bu durumda son olarak ANkara tescille görüşecek orda da Hymer ise sorun kalmıyor anladığım...
Sayın @Tifa, dediğinizde haklısınız. Ben Igoumenitsa'dan İtalya epey daha pahalı olur diye tahmin ediyordum fakat fiyatlar arnavutluk İtalya arasına göre öyle çok uçuk da değil. Sizin önerdiğiniz yol tercih edilebilir diye düşünüyorum şimdi ben de.
Öneriniz...
Of of of. Hem utandım hem üzüldüm şimdi :) Sterlin'i Avro olarak görmem heyecanımdan olsa gerek. Vergileri falan araştırmadım açıkçası henüz, her şey fiyata dahildir diye düşünmüştüm. Fakat hal böyle olunca her durumda İzmir-Atina feribotu dediğiniz gibi fazlasıyla masraflı oluyor. Çıkışı...
Levent Bey, başlığı nereye uygun olacaksa taşıyabilirsiniz tabi ki. Ben henüz hiç bir hazırlığı tamamlayamadığım ve geziyi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğim kesin olmadığı için gezi başlıkları altına açmamıştım. Ama baş koyduk bu yola artık, o yüzden gezi başlıkları altına taşınmasında da...
Mesut Bey merhaba,
Siz bu konuda benden çok daha tecrübelisiniz o yüzden benim bulduğum fiyatlarda belki bir eksiklik bir hata vardır bilemiyorum. Yine de hepimizin hayrı için umarım ben haklıyımdır :)
Benim linklerim şu şekilde: (Tüm seferler 2 yetişkin + 1 çocuk + 5m x 2.5 m. motokaravan ile...
Levent Bey ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum. Epey içim rahatladı doğrusu bu şekilde gümrükten çıkanlarında olduğunu duyunca. Günde 200km gözümü korkutmuyor değil aslında ama gözümüzü karartıp düşeceğiz yine de yollara. Umarım araç bizi yolda üzmez. Tüm bakımları tamam, gayet de iyi durumda...
Levent Bey öneriniz deneyim paylaşımınız için teşekkür ediyorum. Aksi gibi benim planım da Çeşme'den çıkış yapmak. Bir takipçi ile daha temasa geçtim, Pazartesi günü bir de o bakacak trafik arşivdeki evrakların durumuna, ona göre karar vereceğim.
Anladığım kadarıyla bu çok sık yaşanan bir...
Valla ben de bilemedim. Kurcalamalı mı kurcalamamalı mı. Tüm hazırlıkları yapıp sınır kapısında kalırsam çok mutsuz olurum doğrusu :) Yine de öneriler için teşekkürler. Bir gelişme olursa paylaşacağım burda.
Herkese selamlar,
1990 model Citroen C25 üzerinde Hymer Camp 55 model bir aracım var. Yurt dışına çıkmak istiyorum, ve gümrükte ruhsatla ilgili bir takım sıkıntılar yaşayabileceğime dair aldığım duyumlar üzerine tecrübe sahibi olanlara burada danışmak istedim. Konuyu doğru başlık altına...