Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Discovery 1 v8 e arkaya ARB havalı kilit takılması resimli anlatım
Elimde bu kompresörün basınç değeri yok,fakat bu kompresör lastik şişirir,havalı kriko olarak kullanılabilinir.Siz ne düşündünüz söylerseniz biz de öğrenmiş oluruz.
Ynt: viraj denge kolu sürtme acil yardım
Merhaba; Resmi müşterimin aracından çekeceğim bana bir ara uğradığında, ama fikir vermesi bakımından bir resim üzerinde anlatmaya çalıştım, umarım yardımcı olur.Resimler,malzeme,fiyat konusunda yardımcı olmaya çalışırım...
Ynt: viraj denge kolu sürtme acil yardım
Merhaba.
Bu durumun sebebi tabii ki yapılan yükseltme.
Bunun için önce deforme olan arka viraj demirinin lastikleri değiştirlecek sonrasında yükseltme kadar
(3 cm - 5cm ) derling teflon türü yükseltme malzemesi konulduğunda problem çözülüyor.Ayrıca...
Ynt: discovery 2 td5 orjinal webasto sistemi nasıl çalışır
Çalışmasını ekteki resimlerden okuyabilirsiniz.Tabi İngilizceye kuvvet.
FBH ın ( F B H )
fuel burning heater
Çalışabilmesi için bir takım kurallar var.Bunların başındaki...
Discocery 2 TD5 için Webasto şekildeki görünüyor mikrocat te (Electronic part catalogue).
Bir de çalışmasını inceleyelim bakalım.
Merhaba.Üstadım bu araç Borusan Oto İstinye çıkışlı gözüküyor. Webastoya anlam veremedim.Yani sonradan serviste montaj olmuş olabilir mi acaba?
Borusan ın ithal ettiği TD5 lerde Webasto sistemi bulunmuyor,aracın şase nosunu yazarsanız nerden çıkışlı olduğu hakkında bilgi verebilirim.
Ynt: Sıfır km sandık motor tavsiyesi td5 mi 300tdi mı
Şunu da ekleyeyim Eski düz dizel motoru söküp üzerine TD5 uygulamak sandığınız gibi bir şey değil.Land rover onarımı yapan (ben) bunu söylüyorsam...!
Ynt: Sıfır km sandık motor tavsiyesi td5 mi 300tdi mı
Bir yanıt da ben vereyim;
Aslında hep aynı yanıtı veriyorum.
Eski düz dizel bir araca sandıkla gelen bir 300 tdi tabii ki uygulanabilinir fakat gelen motorun üzerinde ne eksoz ne emme manifoldları,ne orjinal hava giriş hortumları ne ona...
Merhaba müşterim Tar oto dan almış,fiyat konusunda bilgi sahibi değilim.tel: 0 216 574 69 93 - 0 216 577 62 86 Görüşüp öğrenebilirsiniz.
Pekala;
Land Rover Discovery seri 2 de;
SLABS denen ve SLS ve ABS sisteminin birleşimi olan bir sistem kullanılmıştır.Tek bir kontrol ünitesi(ECU) bunun adı da SLABS tır.
S L S...
Ynt: Discovery 1 V8 Motor yağı seçimi
Yazayım da bir cevap bari olsun.
Ne kullandıklarını bilmiyorum fakat
Land Rover in anlaşmalı yağı CASTROL ACEA A2 10W30 - VEYA - 10W40 tır bu spesifikasyonları karşılıyan düzgün başka markalar da olabilir.
O Kumandadan elimde bir adet var fakat bulabileceğimi zannetmiyorum bu aralar bir revizyona giriştik her taraf her tarafta.Bulacak olursam haberdar ederim.Bundan hariç basit bir diagnoz el cihazı ile (deflate)boşaltma...