Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: dısko 1 yavru şanzıman yağ sızıntısı yardım
Üstad merhaba.Her ne kadar konu transfer kutusu yağ kaçağından motor yağ kaçağına dönse de kaçak kaçaktır,giderilmesi gerekir.
Land rover tüm V8 motorlarının blok(alt) kısmı aynı olmakla beraber üst kısmı (manifoldun da içinde bulunduğu...
Ynt: TD5 ilginç arka körük problemi ( Lütfen acil yardım! )
Merhaba.Aracınızı yakın zamanda tamire götürüp kriko veya başka bir şeyle indirme kaldırma işlemi yaptırıp arka sezicilerden birine hasar vermedi iseniz körüklerden biri kaçırıyor olbilir.
Tek körük kaçırsa bile,araç çalışmıyorken...
Ynt: dısco 2 vs dısco 3
Merhaba.
Her iki aracı da yol ve arazi koşullarında kullandım.Motor performansı olarak başlarsak disco3 ün dizel ve benzinl motoru, disco 2 nin dizel ve benzinli motorundan daha atak ve daha çabuk tepki veriyor.Motor güç ve torklarının üstün olduğundan bahsetmeyeceğim...
Ynt: Discovery 3 bilgi ekrani
Merhaba.Bahsetmiş olduğunuz boşluk aslında bir opsiyon meselesi.Yani Discovery3 ilk üretilmeye başlandığından itibaren(2005) navigasyon ekranı dediğimiz ekran mevcut.Fakat o yıllarda Borusan otomotiv Türkiye marketine uygun araçları ithal etti.yani demek istediğim...
Kimseye kıyak olsun diye anlatmıyorum.Yapım bu.Bir de burası paylaşım sitesi diye geçiyor.Maalesef ülkemizde bilgi paylaşımı çok zayıf veya kötüye kullanılıyor(söylenmiyor yada gösterlmiyor.).Land rover da 13. yılım fakat benden başka kime faydası var eğer paylaşmazsam.Tabiiki benim anlatımım...
Arkadaşlar bu araçları yurt dışında kendi kullanıcıları rahatlıkla bakımlarını yapabiliyorlar neden kendi araçlarımızın birtakım işlerini kendimiz yapmayalım.Araçlar altlarına girebilecek kadar yüksek.Diyerek onarım serisine başlamış bulunmaktayım.Ara ara bu tarz servis işçilik örneklerinin...
Ynt: conta değişimi ACİL
Bu arada eklemeden edemiyecem. Lpg benzinli motorlar için bütüm kötülüklerin anasıdır.zaten sıkntılı olan freelander a bir de lpg eklenince motor arızasından geçilmiyor.
Ynt: conta değişimi ACİL
Yahu arkadaşlar yapmayın Allah aşkına.Kaçıncı anlatışım.
Freelander 1.8 ler hararet ve conta konusunda sıkıntılı araçlar.
Sizin bu araçlar için kullanıcı olarak yapabileceğiniz en iyi şey bu araçları daha önce onarım yapmış tabiri caizse Land rover tamircisi diyelim...
Ynt: LAND ROVER DİSCOVERY 2.5TDI
Merhaba.
O zaman şöyle başlayayım.Bu aracı son paranızı verip de alıyorsanız sonra çıkan masraflar (ki en düzgününde dahil çıkıyor)sizi üzebilir.
Parçaları ise ne uzuz ne pahalı,fakat teferruatı çoktur.
Arazi taşıtı olduğu için her şeyden 2 tane mevcut,yakıtı da...
Ynt: ön z rotları değiştirdik ama ses kesilmedi???
Merhaba.Hyundai ile ilgili çok fazla teknik bilgiye sahip olmamamla beraber genel motor karakteristiklerinden yola çıkarak,motorunuzda kronik olarak bir problem olabilir ve bu problemi de en iyi Hyundai de ihtisas sahibi ustaların anlayacağı...
Ynt: freelander 1 bagaj perdesi
Merhaba.Üstad Numaram 05323024518 anlaşabilirsek elinizdeki perdeyi alabilirim.İki problem var benim aracın perde rengi krem olması gerekiyor bu perde gri(smoke stone) Bir de benim aracım 2006 model makyajlı kasa acaba yerlerine tam otururmu?
Ya da numaranızı...
Ynt: ön z rotları değiştirdik ama ses kesilmedi???
Araç 20 000 km de ise ön aks körüklerinin (dış aks körükleri)Silikon spreyi ile yağlayıp deneyin böyle çıtırtı yaptırabiliyor.Daha yüksek km lerde ise bozuk tekerlek rulmanı bu sesi yaptırabiliyor.
Ynt: teknik destek
Merhaba.
Yoğun çalıştığımdan foruma girme fırsatım olmuyor çoğu zaman.
Araçlarda genelde lpg montajı yapılırken motor elektrik tesisatının çeşitli yerlerinden besleme ve şase alınıyor,birçok defa başımıza geldi tesisatın oynanması ile araç çalışması değişiklik...