Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ayyynen öyle hocam. İlk 2 aldığımda bu şekilde takıldı ve mefta oldu. Ama sonra koçtaştan aldığım sorunsuz çalışıyor. Fotografları az öncen sizin için çektim.
Tapatalk kullanılarak gönderildi
Üstadım ben o kutuyu kullanmıyorum. Led'i direk ( kutusuz, akım sınırlayıcısız ) olarak solar sarj cihazının yük çıkısından gelen kabloya taktım. İlk iki adette o şekilde takıldı ve yandı m koçtaştan aldığım sorunsuz çalışıyor. Yani beraberinde gelen kutu takılı değil.
Tapatalk kullanılarak...
Ama 10 gündür çalışıyor !! Neden hala yanmadı ?? Şimdiye kadar çoktan mefta olması gerekmiyormuydu ? Akım sınırlayıcı kutu dediğiniz 220AC'yi 12DC'ye çevirmiyormu ?
Merhaba.. T5 aracımı Casper'a dönüştürme sürecindeyim. 50 lt su deposu, seaflo hidrofor ve 2 mt içi kauçuk hortum aldım. Depo su çıkışından hidrofor bağlantısı hazır. Hidrofordan ( arka 3'lü koltuğun arkasında ) bagaj kapağına kadar kauçuk hortum yetişiyor. işte bu kısımdaki bağlantı aparatı ve...
Aractaki elektrik sistemim nihayet tamamlandı ve dolabın arac testini kısmen yaptım.. Ön camlar 1 parmak açık 5 saat güneş altında, aracın üst kısmı 52 derece alt kısmı 40 derece civarında bir sıcaklığa sahip olarak dolabın içi dolu bir şekilde güneş paneli devre dışı olarak 100A lifepo4 akü ile...
İçeriği dışına çıkan konuyu canlandırmak adına veri paylaşımı; 100A Orpus Lifepo4 akü ile indelb 41A buzdolabım solar paneller kapılı güneş altındaki siyah renk araçta 72 saattir çalışıyor. Sadece ön camlar 2 parmak açık.
Bugun load çıkışına 12v gömme led spot bağladım, önce kuvventli yandı 2-3 sn sonra gücünü kaybedip yanmaz oldu. Değiştirdim ve yine aynı şey. Load çıkışı 14 V civarlarında. İki üründe neden yanmış olabilir ? Hata nerede ?
Bu konuda sizden haber bekliyorum o zaman..
Bu arada akü testi konusunda desteğinizi bekliyorum. Tam kapasite ile çalışıyor mu vb.. Yardımcı olurum demiştiniz..
Faydası olur mu bilmiyorum ama bilgi ekranını paylaşayım sizinle. Şu anda akü full dolu.
Nereden aldınız hocam :) ne görselinden bulabildim nede 12v enerjimetre olarak bulabildim. Eziyet çektirmeyin bazen de nokta atışı yol gösterin. Sizin yazdıklarınız çözmeye anlamaya çalışmaktan bilgisayar başında günde 6-8 saatimi geçirir oldum, pişmanmıyım hayır amam yorumdum :)
@ceremcem2
https://www.victronenergy.com.tr/batteries/lithium-battery-12-8v
Şu BMS'ler de birisini gerektirir ibaresi dikkatimi çekti..
https://www.victronenergy.com.tr/upload/documents/Datasheet-12,8-&-25,6-Volt-lithium-iron-phosphate-batteries-Smart-TR.pdf
Veri sayfasını okuduğumda da BMS...
Dün solar cihazını panele bağlamıştım. Bugunde Orbus 100A lifepo4 aküm geldi.. Şu an için elimde devre kesici şalter veya sigorta vb yok. Test amaclı gelen aküyü direk solar şarj cihazına bağlasam riskli bir işlem yapmış olur muyum ?
Evet fazla tüketmiş ama +1'e set edildiğini gözardı etmeyelim. +4 de katolog verisini muhtemelen tutturacaktır. Test etmem lazım.
Buzdolabı Günün Hangi Vaktinde Ne Kadar Enerji Çeker? konusunda paylaşmıştım.