Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: 90 Gün Asya
Aslında Ortasya'ya gidecekseniz benzinli(+LPG) araç ile gitmelisiniz.
Çünkü bazı yerlerde dizel benzinden daha pahalı olabiliyor.(Dönemsel mevsimsel neden olduğunu çözememiştim.)
Üstene üstlük dizeli yüz kilometrelerce temin edemeyebilirsiniz.
Benzinli aracı daha kolay...
Ynt: 90 Gün Asya
Özbekistan'da 4 sene çalışmış biri olarak.
Bu ülkenin vizesi için çok önceden işe koyulmanızı.
Turist vizesinin bile zor alındığını.
Ülkede kaldığınız süre boyunca mutlaka (bir yerden otel v. b.) konaklama onayını almanızı tavsiye ederim.
Ynt: Uluslararası Ehliyet
Aynen yurdışında defalarca Avis'ten ve Sixt'ten araç kiraladım uluslararası ehliyet sormadılar.
Fakat TR ehliyeti ile max.6 ay gibi bir kullanım süresi var diye biliyorum.
Sonra sıkıntı çıkıyormuş.TR ehliyetime rutin bir kontrolde bakan Alman polisi söylemişti.
Ynt: 1987 Gmc Suburban 6.2 Diesel..yenileniyor
Onca çileli beklemeden sonra en azından ruhsat ve muayenenin sıkıntısız olmusı teselli olmuştur.
Güle güle kullanın.
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)
İlk bu sayfayı açıp okuyunca hayrete garkoldum.
Atilla Beyde konformist olmuş normal çamaşır makinesi yetmemiş karavana kurutmalı çamaşır makinesi monte ediyor.
Bak sen şu Allahın işine dedim.
Bir önceki sayfayı okuyunca gerçek...
Ynt: Benim Kamp Taşıtım; Vw T3 Camper (aslanahmet)
T3'leri severim.
Aslinda Volkswagen Transporter'ın tüm serilerini çok severim.Elimden gelse başka araca binmem.Özellikle T4 leri yıllarca kullandım.Bazen günde 1000Km üzeri yaptığım olurdu ve yorulmazdım.Bunu T4 kullanımının ne kadar rahat...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)
Ben B seçeneğini beğendim.
Mutfak tezgahı daha büyük olduğu için daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.Yaşam alanı da gardrop olmadığı için daha ferah.