Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Düz Dizel Defender Bd30 Dönüşümü
sağlamlık konusunda sıkıntımız yok murat. aslında bu parça sadece ara flanş olarak gözükse de bir nevi yataklama vazifesi görüyor. o yüzdende alüminyumu tercih ettik.
Ynt: Düz dizel Defender BD30 dönüşümü
Şu an 6063 alüminyumdan kütük ölçü dahilinde cad çizimi yapılıp cnc de işleniyor. Aksilik çıkmazsa yarın teslim alıp Cumartesi motoru yerde çalıştırmayı düşünüyoruz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bugün bulamadığımız ara flanşı alüminyum takozdan yaptırmaya karar verdik. Biraz daha maliyetli oldu ama saç yaptırıp pas/çürüme ve kaynak çekmeleri vs riskine karşı cnc de alüminyum kütükten işletmek daha cazip geldi.
Ynt: Overland Turkey // Keyfi Hizmete Mahsusdur...
Emre 5 lt bidona mazot al yada varsa mazot bidonun onu doldur. ön koltuğa onu koy, depoya giden mazot hortumunu sök bidonun içine sok. :D
Bir de boyu geçen yere girme azıcık akıllı ol ;D ;D
Ynt: Yük, Kargo Bağlama Rayları
Şenol bey selam.
Uzun zaman önce otomasyon işleri yaparken buradan bir kaç parça yataklama rayı almıştım. sizin konuyu okuyunca aklıma bu parçaları birleştirerek bir sabitleme sistemi yapılabileceği geldi. fikir amaçlı resimlerini yüklüyorum. Sitesinde olmayan...
Şahsi fikrim, büyük lastik yada ekstrem takacaksanız ekstrem dodik takın. Ben A/T leri takınca düdük gibi kalıyor komik duruyor. Birde kaportayı delmek mantıklı iş değilmiş. Ön dodikler kırılınca neredeyse çamurluk sacını kopartacaktı.
Sent from my...
Çıktıkmı çıktık arkadaş [emoji16][emoji16] 3 dodik, bir şnorkel, 1 paçalığı ormanda bırakmamıza rağmen [emoji16][emoji2]
Kısa Prizdireği bulamadığımıziçin orjinal boyunda kullanmaya karar verdik. Bu halde motor 10-12 cm gibi öne gidecek. muhafaza ile şanzuman arasına flanş yapılacak. BU FLANŞTAN YAPAN/YAPTIRAN/BİLEN VARSA HABER EDİN. :D
Bu işlemin benim açımdan biraz daha avantajı var.
1- motor 10-12 cm önde...
Unutmadan dip not, Defender' ımi aldığımda 82000 km idi. Şuan 131.000 km de. [emoji2] yaklaşık 50.000h km sıkıntısız kullanmışım aracımı. Bu süre boyunca debriyaj haricinde hiç büyük bir arızası olmadı çok şükür. Onuda Hüseyin abi sağolsun halletti. 1...
Bugün şanzumanı dağıttık. Senkromeçleri bilyaları vs kontrol ettik sağlam çıktı. Prizdireğin kısasını sipariş ettik ancak bulunmayacak gibi. Kesip kaynatmak içimize sinmeyen birşey olduğundan prizdireği bulamazsak flanş yaptırıp motoru 10 cm Öne alacağız...
Bd30 düşük devirde yüksek tork üretiyor. Arazide turbolag derdi olmayacağından ve Daha fazla tork ürettiği için 1,67 benim daha çok işime gelecek gibi. Genelde bende Zafer in gezdiği orman yollarında geziyorum orada low a almadıktan sonra çok zorlanacağımı...
Ynt: Düz Dizel Defender Bd30 Dönüşümü
Sen bana şanzuman uzatması bulursan onu yolla. o daha mühim şuan. ;D prizdirek uzun çıktı onu kestirmek istemiyorum o yüzden motoru öne almam lazım.
Prizdireği kısaltırsam da manifolt yüzünden pedalların oradaki sacın kesilmesi gerekecek.