Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Cj De Direksiyon Sistemini Güçlendirip Konforu Arttırmak İçin Önerileriniz Neler?
Ercan , sorun direksiyonun eşine biraz ağır gelmesi mi? Yoksa seyir halinde stabil olmaması mı?
Şayet şikayete konu özellikle park ederken çevirme zorluğu ise direksiyon amortisörü problemi artıracaktır.Bunun...
Ynt: Restorasyon Başlar Ben Söküyorum Ama Nasıl Toplanır Bilmiyorum :)
Örnek için doğrudan " Kayline" yazarak Google üzerinden o döneme ilişkin bazı resimler bulunabilir.Yapımına gelince;Tente için birinci öncelik alt yapıda.Doğru dürüst alt yapısı,yani tenteyi taşıyıcı hırdavat aksamı olmadan...
Ynt: Restorasyon Başlar Ben Söküyorum Ama Nasıl Toplanır Bilmiyorum :)
CJ6'ya tente yakışmıyor.
Emin,Bestop piyasaya çıkmadan önce Kayline diye bir firma vardı ve CJ6,CJ8 modeller için o firmanın yaptığı soft top lar pek fena durmuyordu.Örnek almak için o dönemki modeller incelenebilir.
Ancak...
Ynt: '79 Cj 5 , Bu Da Bizim Ailenin Kötü Çocuğu
Valla biz o zaman kimin nereye indiğine pek aldırmıyorduk sanırım,ama şimdi nelere mal olmuş olacağımızı düşününce uykularım kaçıyor.
Sevgili İsrafil'in bir tesbitini doğrulayacak bir tecrübe aktarayım.Willys'lerin çok bilinen 16" çapında ve 4.5" genişlikteki jantları dışında hem yine 16" çap fakat 5.5" genişlikte ve hemde 15" çap ve 5.5" genişlikte jantları da var.Opsiyonel...
Sana tekrar geçmiş olsun diyorum.Lunaparklardaki çarpışan otolarda bile biraz boş bulunduğun anda biri yandan veya arkadan tosladığında ne denli şiddetli bir sarsıntıya neden olduğunu iyi hatırlıyorum.
Bu arada çok eski yıllardan,yani erken...
Ynt: Jeep Cj Fabrika Çıkartma Seti İsteyen?
İstediğin kuzu olsun,o kolay ancak şu Willys ler de DANA sız olmuyor yani.Zaten '62 bakımdan çıksın CJ 5i satıp yerine birtane de flat fender alacağım.Boyacı sözünde durursa yarın boyayı atacak bakalım.Park konusuna gelince;mahkemeden bir türlü ses...
Ramsey vinç, power take off vs, nereden bulacağım bunları :)
He he he .Bence "eWillys.com" dan işe başla.eBay'e de zaman zaman düşüyorlar ama fiyatlar uçuk oluyor.Sıkıntılı olan DANA 300 ün PTO ünitesini bulmak imkansız olmasada çok güç.Ya şanzumanı...
Ynt: Bu Da Benim Keyifhanem
$ 6.99 fiyatlı olanlar daha uygun geldi.Aynısının LED yerine halojen olanı varmı acaba?Bir de gövde kısmını krom istemiyorum.
Eklediklerimi de ben bulmuştum.Verdiğin linklerdeki lambaları ve o linkleri torun uyuduktan sonra iyice incelemek istiyorum.
Sticker ler bana ulaştı.Çok teşekkür ediyorum.Gördüğüm kadarıyla malzeme olarak ta oldukça iyi görünüyor,eline sağlık.Bu kalite ile yurt dışında da beğenilecektir diye düşünüyorum.
Traktör lambaları biraz büyük.Aslında boyutu küçültüp o tarz arka kısmı sağlam birşeyler olursa sis lambası olması önemli değil,sinyalleri sağlama almam da yeterli.2. resimde kürek tutamağının hemen altına gelen yerde koruyucunun kalın sacına yanlamasına da monte...
Konu anlaşılmıştır.En azından mevcut sinyaller üzerinde de biraz daha düşünmek istiyorum.Dediğim gibi vinç ve müştemilatı ön panjur üzerindeki kendi sinyal ve park lambalarının önünü kapattığı için hemen hemen senin sis lambalarının konumunda harici sinyal/park...
Emin dur sis lambaları demişken aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum .Bir ara benim önlerde de iki adet sis vardı fakat önüne gelen aşağı yukarı ayar yapa yapa sonunda kırdılar.Öndeki winch ve koruyucudan ötürü de ilave olarak koyduğum iki adet sinyal araç...
Emin hocanın keyifhanesini hava alanına çevirdik az sonra elindeki açık ağız anahtarı kafamıza atacak.Son bir not daha ilave edip bu konuyu bu başlık altında sonlandırmakta yarar var.
Lise yıllarımda Igor B. Bensen tarafından geliştirilmiş olan ve kendi adını...
Hobi RC uçakçılık da varmı abi
O pek devam etmedi.1961-1962 yıllarında ağabeyim ABD' ye gitmişti ve gelirken iki adet model uçak motoru getirdi.Elde hiç bir plan vs yoktu ve o yıllarda interneti bırak evlerde telefon bile yoktu.Zar zor biryerlerden bulduğumuz bu...
Nede olsa Hazerfen Ahmet Çelebi'nin torunları sayılırız.
Willys'i bilmem ama Türk Kuşu'nun gönderdiği model uçak malzemeleri ile orta okul ve lise yıllarımda yapmadığım modeli kalmadı.