Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Kendi Araç Çıkartmalarımı Yapmaya Başladım...
Yapılanları satmak gibi bir düşünceniz varsa bazı örnekleri buraya koyup talep edebilirim.
Kolay gelsin
Ynt: Kocaoğlan Artık Satılık (cj5)
Çocukluk aşkım 1954 CJ3B( o zamanlar bu adı bilmiyorduk.Adı Yüksek Kaput Willys idi)satıldığı gün çok ağlamıştım.Çamurlu günlerden kalıp adeta fosilleşmiş olan tekerlek izlerini bahçe zemininden arkeologların titizliğiyle dağıtmadan söküp karton ayakkabı...
Ynt: Anket : Cj'nin Üstünü Ne Zaman Açıyorsunuz?
Büyük kediler de var,onların pati izini deneseydin.Hem senin kediler ne tür lastik takıyor? O tür zeminlerde çok yumuşak lastik kullanmaları gerekir yoksa bu taraftan çıktıkları gibi kaputun diğer tarafından aşağı inerler.
Bende de mermi deliği...
Haydi Allah kolaylık versin.Ancak ben bu jeepler herşeyin üstünden geçip gider sanıyordum.Kaputun üzerindeki tekerlek izleri biraz moralimi bozdu.
Ynt: Kaportanın Kumlanması Hakkında
İstanbul'da bu işi nerede yaptırırsınız bir fikrim yok.Ancak ben bundan 7 sene kadar önce benim Willys'i kumlatmıştım.
Kumlama işini genellikle kamyon kasası yapanlar uyguluyor ve gerekli donanım onlarda var.İsterseniz kamyon kasa imalatçılarını bir araştırın.
Ynt: Tüv Türk'e Jeeplerin Anlatılması Gerekiyor.
Bu resimlerde 1980 CJ 5 in Owner's Manualinden tarandı.Arkasında çekeceği römorka ilişkin bu detaylar ve hesaplamalar fabrikasında , fabrika mühendislerince zaten yapılmış.Bu araçlar bu römorku peşine kendir urganla bağlayacak olmasa gerek...
Devam.
Diğer üç resim MB teknik kitabından aldıklarım ve yine sistem açıkça ortada.Sonrakiler ise yedek parça sipariş katalogları ve söz konusu sistemler parça sipariş kodları ile görülüyor.
Bir diğer resim ise römorkun kendisine ait.Yani aracın...
Bu konunun kesin sonuca bağlanması ancak yargı yoluyla olur.Birileri araç sınıf ve modeli belirlemeden oturduğu yerden bir sirküler çıkarıp yollamış.Hem TÜV istasyonlarındakiler ve hem de Trafik polisleri " Kargadan başka kuş tanımam !"...
İnsanlar üzerinde etkili olanıda varmı? Üzeri açık jeepler için gerekir.Emniyet şeridini kimse takmıyor,hep üzerinden atlayıp içine dalıyorlar.
Ynt: Bir 54'ü Daha Kurtardık.
Teşekkürler Hakkı bey.Willys de ben de Türkiye'de herhalde türün son örnekleri olsak gerek.Şu internet keşke cilalı jeep devrini yaşadığımız günlerde var olsaydı diye düşündüğüm oluyor.
Sen bu çalışmayı Kaiser Willys de " Willys of the Week" bölümüne ( seçme az...
Ynt: Willys Jeep Orjinal Harrison Heater
Eklediğim resimde şanzuman/arazi şanzumanından (PTO) gelen şaftın bağlandığı , winç dişlisi kutusundan çıkan mili ve o milin ortasından dışarı çıktığı kare şeklindeki kapağı görüyorsunuz.Ortası delik olmamak kaydıyla o kapağın aynısı tam diğer...
eWillys de az önce birtane gördüm.Dediğiniz gibi $450.Ve komple sistem .
http://portland.craigslist.org/clc/pts/4499312564.html
eBay de çok pahalı oluyor.
Bu Ramsey'in şaft tarafına takıldım.Vinci ekseni etrafında çevirince şaft şofor tarafına...
Bulduğunuz vincin markası nedir?
Şaft girişi ters derken aracın sağ tarafı yani yolcu tarafınamı denk geliyor,yoksa tampon üzerine koyduğunuz zaman şaft girişi arkaya değil de öne bakıyor ve bunu mu kasdediyorsunuz? Şayet durum ikincisi gibiyse ve o vinç...
Sinan bey,biraz renk kötü ve biraz da gramaj düşük olsa da parafinlisi piyasada var.Fakat şu askeri talimatlara uygun yapılmış olanlar su geçirmiyor.Military Duck Canvas #8 olanlar da sorun olacağını sanmıyorum.Hatta ıslanıp kurudukça doku daha da...
Winç için 3B Bulletin Board da bir adres verdim,orayı bir kontrol edin isterseniz.Şayet varsa eBay den 1/3 daha ucuz olacağı kanaatindeyim,kaldıki kargo ücreti tartışılmaz derecede ucuza gelecektir.Bu vinçleri aradığınıza göre bu arada PTO buldunuz...