Arama sonuçlarınız

1. ecemete

Belgesel Ve Biyografi Önerileriniz

Ynt: Belgesel Ve Biyografi Önerileriniz Merhaba, Aşağıda ki link'te, dağcılık ve doğa üzerine pek çok belgesel, film ve biyografi bulabilirsiniz. http://dogayakacis.com/category/doga-filmleri/

2. ecemete

Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri

Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri Ben 20 günü bulan uzun süreli yürüyüşler yapıyorum. O nedenle de ağırlık sorununu derinden yaşıyorum. Ultralight bir sırt çantası olmadan uzun süreli yürüyüşlere çıkmanın pek manası yok. Ağırlık gerçekten büyük bir ızdırap oluyor. Doğaya çıkmanın keyfini...
  3. ecemete

Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri Benim şu an kullandığım aşağıda (***) işaretli olanlar. Almayı düşündüğüm bir iki üründe işaretsiz olarak yer alıyor. Fiyat olarak çok makul ve hafif. Kalite de iyi.. TARP: 3X3 mt. 800 gr., 3X2 mt. 580 gr. (3X2 tarp en uygunu, ama full kapalı kurmak...

4. ecemete

Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri Merhaba, Ben de kamplı ve uzun süreli yürüyüşler yapıyorum. Önceleri sırt çantasını doldurup yola çıkıyor, sonra da ilk yerleşim yerinden eve geri kargolamaya uğraşıyordum.. Bir kaç günlük yürüyüşle 15-20 günlük yürüyüş arasında büyük fark oluyor. Bir...
  5. ecemete

Ynt: Sırt Çantası Kullanım Tavsiyeleri Merhaba, Çantanızın ağırlığı 20 kg. civarında olduğunda, hangi çanta olursa olsun ve ayarlarınızı nasıl yaparsanız yapın kaçınılmaz olarak yaşayacağınız bir sorun bu. Uzun süreli bir yürüyüşte 4-5 günden sonra morarmalar bile olabilir. En iyi formül...

6. ecemete

Çanta Tavsiyesi

Ynt: Çanta Tavsiyesi Merhaba, İhtiyacınız olan en doğru çantayı bulmak, gerçekten pek kolay değil. Çünkü pek çok değişkene bağlı. Deuter iyi bir marka. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Linkini verdiğiniz ilk çanta ağır. İkincisi daha uygun. Çünkü yürüdükçe her gram büyük önem kazanıyor...

7. ecemete

Doğada Tek Başına Yürüyüş

Ynt: Doğada Tek Başına Yürüyüş Dünyada tek başına yürüyüşe nasıl bakıldığını, kendi tecrübelerimi de ekleyerek www.dogayakacis.com da paylaştım. http://dogayakacis.com/2014/06/07/tek-basina-doga-yuruyusu-3/ http://dogayakacis.com/2014/06/07/solo-yuruyuse-nasil-baslarim/...
  8. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Merhaba, Ultralight backpacking için ülkemizin hava şartları ve yolları, ABD'ne göre çok daha uygun. Continental Divide yolunun 5.000 metrenin üzerinden geçen bölümleri var. Pek çok yürüyüş yolu da 3.000 mt. üstünden geçiyor. Üstelik kuzey bölgeleri de çok daha...
  9. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Merhaba, Dediğiniz doğru. Sırt çantası ağırlıkları, ana ağırlık denen ve su ile yiyeceği kapsamayan ağırlık ile tanımlanıyor. Ultralight backpacking konusunda açık ara ABD önde. Neredeyse dünyadaki tüm ultralight malzemeler ABD firmalarının üretimi. Avrupa...

10. ecemete

El Feneriydi İspirto Ocağı Oldu

Ynt: El Feneriydi İspirto Ocağı Oldu Ahmet, yaratıcısın.. Bunu diğer ekipmana da yay. Ultralight backpacking akımının Türkiye'de ki en önemli temsilcisi olursun..

11. ecemete

Yurtdışı Yürüyüş Rotaları

Dağcılık başlığı altında bir ''yurtdışı rotaları'' altbaşlığı açılmışken, trekkingte yok. O nedenle mecburen konuyu burada açtım. Bizde doğa sporları yeni yeni gelişiyor. Oysa bu sporda 200 yıla yaklaşan geçmişi olan ülkeler var. Doğal olarak yürüyüş yolları da çok daha fazla ve uzun. Öylesine...
  12. ecemete

Hayatı İdame (survıval)

Doğada kaybolmak kolaydır. Referans noktalarınızı kaybettiğinizde, (sis, tipi, ormanlık alanlar, yüksek kayalık bölgeler, çöller vb.) çok kısa sürede yön duygunuzu yitirebilir, tam aksi istikamette gidebilirsiniz. Gece çadırdan kalkıp tuvalete giden ve dönüşte çadırı bulamadığı için 1-2 gün...

13. ecemete

Dünyanın Önemli Dağcıları

Dünyada bugün başarılı pek çok dağcı var. Ülkemizde de Tunç Fındık, Nasuh Mahruki gibi, gençleri bu spora özendiren, sınırlarını farketmesini sağlayan çok önemli dağcılar var. Dünya dağcılık tarihinde önemli izler bırakmış, inan sınırlarını genişletmiş, yeni teknikler ve rotalar açmış, asla...
  14. ecemete

Yurt Dışı Yürüyüş Yolları

Doğa sporları ülkemizde henüz yeni yeni filizleniyor. Her geçen gün artan sayıda insan doğaya çıkıyor, neredeyse her yıl yeni yürüyüş yolları açılıyor. Bu spora bizden daha önce başlamış ülkeler var. Dolayısıyla da pek çok yürüyüş yolu. Hem de inanılmaz uzunluklarda.. Örneğin ABD'deki North...
  15. ecemete

Ayı Saldırısı

Ynt: Ayı Saldırısı Dünyada ayı popülasyonun en fazla olduğu bölge Kuzey Amerika. ABD ve Kanada yani.. Dünyada ki boz ayıların % 80'i burada yaşıyor. (Bizim ülkemizde de sadece boz ayı var) Aynı zamanda insanların en fazla doğaya çıktıkları ülkeler bunlar. Bizim gözbebeği Likya yolumuzu...

16. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Tarp, ultralight backpacking akımının ana barınağı.. Ultralight çadırlar en hafif 1 kg. civarında iken, HYPERLITE MOUNTAIN GEAR FLAT TARP'ın ağırlığı, büyüklüğüne göre 181 gram ile 244 gram arası değişiyor. Ancak bu tarplar çok pahalı. 290 Dolar. Neredeyse 600 TL...
  17. ecemete

Ayılar Hakkında Neler Biliyorsunuz?

Ynt: Ayılar Hakkında Neler Biliyorsunuz? Dünya ayı nüfusunun yaklaşık % 80'i Kuzey Amerika'da bulunuyor. Bu nedenle ABD'liler ülkelerine ''Ayı Ülkesi'' diyorlar. Haksız da değiller. Öylesine ki, ayıların şehre inip çöp tenekelerini karıştırması sıradan bir olay. ABD, doğa yürüyüşünün de en...
  18. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Merhaba Ferhat Bey, http://tepasgroup.com/tr/polis_kumas.php Bu adreste panço kumaşı var. Su geçirmezlik değeri 10.000 mm. Ağırlığıda m2 başına 129 gram. Örneğin 2.5x2.5 bir tarp 750 gram oluyor. Üstelik 5 mevsim bir tarp olur. Ağırlığıda fena değil.

19. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Merhaba Ferhat Bey, Yurt dışında özel tasarlanmış panço tarplar var. Belki sizin panconuzdan biraz daha büyük olabilir ama gene de alan dar. https://www.youtube.com/watch?v=o2m95EwExnc https://www.youtube.com/watch?v=YR2VOpAyed8 Verdiğiniz linkteki kumaşı...
  20. ecemete

Gönen, Balıkesir Rotalar

Merhaba, İnsanları, genelde görmediği, bilmediği uzak yerler çekerken, hemen yanı başımızda ki güzellikler göz ardı ediliyor. Benim yaşadığım yer Balıkesir Gönen İlçesi. Lakabı Yeşil, Yeşil Gönen.. Aldığı sıfattan da anlaşılacağı üzere, özellikle güney ve batısı, harika çam, meşe ve de...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,631
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri