Arama sonuçlarınız

1. ecemete

Dağ Filmleri

Ynt: Dağ Filmleri Merhaba, Dağcılık ve doğa konusunda pek çok film var. Yukarda bahse konu filmlere ilave olarak benim söyleyebileceğimi Grizzly Man, Never Cry Wolf, Vertige, Alone in the wild.. gibi. Seyrettiğim pek çok filmi www.dogayakacis.com adresinde, fragmanlarıyla birlikte paylaşmaya...

2. ecemete

Doğrada Yaşamak

Ynt: Doğrada Yaşamak Değerli kardeşim, Modern hayatın getirdiği zorluklar, senin gibi pek çok insana zaman zaman bu duyguları yaşatıyor. Yapılamaz bir şey değil. Netice de insanoğlu doğada 3.000.000 yıl yaklaşık öyle yaşamış. Ancak o kadar kolay da değil. Günlerce yağan yağmurdan sonra ateş...
  3. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Youtube videosu yüklemeyi başaramadım. Bari Linkini vereyim.. https://www.youtube.com/watch?v=V83DEn-mBeI Ultralight backpacking konusunu araştırdıkça öğrendiklerimi de www.dogayakacis.com adresinde paylaşmaya çalışıyorum..

4. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Çok hafif yürüyüş akımına dahil olabilmek için başlangıç noktası şu üç alan olmalı. 1. Sırt Çantası 2. Barınak (Çadır, Tarp) 3. Uyuma sistemi (Uyku tulumu, mat) Ultralight Backpacking akımı ülkemizde yaygın olmadığı için, ne yazık ki bu ürünlerin çok...
  5. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Merhaba Shadowjedi, Siz oldukça ilginç bir deneyim yaşamışsınız. Ben de yazın eğer çok sinek yoksa, ateşin başında uyku tulumuna girip yatıyorum. Bu güne kadar bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Tarp özellikle yurtdışında çok yaygın olarak kullanılıyor. Çünkü çok...

6. ecemete

Trekking Ayakkabı Tavsiyesi

Ynt: Trekking Ayakkabı Tavsiyesi Doğa yürüyüşü için pek çok ayakkabı var. Goro-tex, Event, Novadry gibi su geçirmezlik, Vibram gibi taban teknolojilerine sahip olan çok kaliteli ayakkabılar… Ama o oranda da yüksek fiyatlı ayakkabılar. Ben sizlere bu kategoride olmayan, ancak kaliteli bir...

7. ecemete

Doğa ve Extreme Sporlarla İlgili Film Tavsiyeleri

Ynt: Doğa Ve Extreme Sporlarla İlgili Film Tavsiyeleri Beni çok etkileyen iki film var. Biri ''Alone in the wilderness'' Dick Proenneke isimli marangoz 53 yaşında, tek başına yaşamak üzere Alaska'nın Twin Lake bölgesine gider. Kendi kulübesini kendi yapar, avlanır, eker, ekmeğini taştan...
  8. ecemete

Treking Ekipmanları

Ynt: Treking Ekipmanları Merhabalar, Yüksek irtifa dağcılığı ve kış yürüyüşleri yapmıyacaksanız, sandığınız kadar malzemeye ihtiyaç duymadan başlangıç yapabilirsiniz. Zaman geçtikçe de malzemeleri tamamlarsınız. Bütçenize göre ayakkabı konusunda size önerebileceğim Scooter'ın trek modeli...
  9. ecemete

Likya Yolu 1 Haftalık Etap Tavsiyeleri

Ynt: Likya Yolu 1 Haftalık Etap Tavsiyeleri Merhaba, Likya yolunun her etabı farklı güzellikler içeriyor. Ovacık - Kaş etabı genelde denizi yüksekten gördüğünüz dağlık, ama o kadar da vahşi ve büyüleyici manzaraları barındıran bir parkur. Kaş - Finike arası ise ,denizle ormanın birleştiği...

10. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Merhaba, Tarp her hava şartında kullanılabiliyor. (Yüksek irtifa dağcılığı ve extreme şartlar hariç). Göründüklerinden çok daha dayanıklılar. O nedenle de iyi bir tarp 300-400 dolar fiyatlarında. Sadece bizde bir tarp kültürü yok. Sanırım bu da soğa sporlarının...

11. ecemete

İgloo 63177-1 Kişilik Çadır Hakkında Biligi

Ynt: İgloo 63177-1 Kişilik Çadır Hakkında Biligi Çadır fotolarına devam..
  12. ecemete

Ynt: İgloo 63177-1 Kişilik Çadır Hakkında Biligi Merhaba, Çadırın farklı açılardan fotoğrafları...

13. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Merhaba, Bivak temel olarak bir emercensi barınak. Ama çadır yerine de kişiye bağlı olarak kullanılabilir. Zaten yurtdışında kullanan minimalistler de var. Ancak herkes için kullanımı uygun olmayabilir. Çünkü yağışlı bir havada saatlerce içinde kalmak oldukça zor...
  14. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Ülkemizde de bu konuyla ilgili insanların olmasına çok sevindim. Çünkü gerçekten ülkemize neredeyse hiç yok. Tek malzeme bile bulmak imkansız. Aslında ultrahafif çantalar genellikle, sizin bu ocak çalışmanız gibi, ev yapımı malzemelerle oluşuyor. Yoksa 51 gramlık...
  15. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Likya Yolu yürüyüşüne giderken harika bir ocağım vardı. Trangia 27-2 UL.. İki kişilik bir ocak ve pişirme seti. Ağırlığı 860 gr. Yakıt şişesini alırkende her yerde 0.3 lt. ve 0.5 lt. lik yakıt şişeleri varken, 1 lt. liğini epey aramış ve bulup almıştım. Pişirme seti...

16. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Bugün http://www.rei.com/learn/expert-advice/ultralight-backpacking.html adresinde sırt çantalı yürüyüşlerin kategorilendirilmesine dair bir yazı okudum. 12 Libreden hafif MINIMALIST BACKPACKING, 20 Libreden hafif ULTRALIGHT BACKPACKING 30 Libreden hafif LIGHTWEIGT...
  17. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Çok güzel bir paylaşım. Teşekkürler. Aslında bu şekilde herkes, bildiğini, bulduğunu paylaşırsa bizde de zaman içinde bu akımın takipçileri olur. http://www.tarptent.com Bir paylaşımda ben ilave edeyim.
  18. ecemete

Ultralight Backpacking

Ynt: Ultralight Backpacking Çok hafif bir sırt çantasına sahip olabilmek için, pek çok şeyden fedekarlık gerekiyor. Bunların başında da çadır geliyor. Bugün tek kişilik bir çadır minimum 1 kg. Oda eğer ciddi bir bütçe ayırıp, en kaliteli markalardan alırsanız. Yoksa bu ağırlık minimum 2 kg...

19. ecemete

Ynt: İgloo 63177-1 Kişilik Çadır Hakkında Biligi Arkadaşlar, Çadırı Likya yolunda, oldukça da sert şartlarda deneme imkanı buldum. Öncelikle şunu söylemeliyim. Çok güvenilir. Saatlerce yağan yağmurlarda bir damla su almadı. Ayrıca Bezirgan yaylasında belkide hızı saatte 60 km bulan rüzgarda...
  20. ecemete

İlk Kamp Deneyimi

Ynt: İlk Kamp Deneyimi Hayırlı olsun. Arkasını getirmeniz dileklerimle..

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,631
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri