Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İnşallah bu işi gelenekselleştirince oralara da sıra gelecek ama ilk kampı şurada planlıyoruz. hamaklar var hamak kurulabilecek büyük ağaçlarda lazım. Ilk kampımız yerleşik olacak. Bu ne tatlı bir heyecanmış böyle. bu heyecanı çocukluğunda köye götürülürken yaşardım.
Video...
Bizde port bagaj yok. bu port bagaj nedir? arabanın üzerine bir şeyler bağlamak trafikte sorun olur mu?
D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daha önce de söyledim. Biz silahları bir şey bulmak için götürmüyoruz. ses çıkarmak için düdük te götüreceğiz. zaten yatmadan önce havaya bir el ateş ederiz ki etrafta hayvan Varsa uzaklaşsın diye. biz öyle silah meraklısı falan da değiliz. zaten bizimkisi demirden korkmak değil de tedbir almak...
Akrep Bildiğim kadarıyla sıcak iklim hayvandır. Biz Batı Karadeniz Bölgesi'ne gidiyoruz. oralarda pek akrep bulunmaz. benim Çocukluğum köyde geçti. Yılan Hikayesi dinledik; ayı hikayesi dinledik; domuz hikayesi dinledik, hiç akrep hikayesi duymadım hatırlamıyorum ama diğer böcek sokmalarına...
Yazılanları arkadaşım gözden geçirdi ve benim gözden kaçırdığım bir şey hatırlattı. böcek sokmalarında ne önerirsiniz? şudur diyebileceğiniz net bir tavsiyeniz var mı?
400 metre metal çamaşır ipiyle kampı etrafını üst sıra 1.60 orta sıra 1.10 alt sıra 60 santim olacak şekilde çevireceğiz ve iplere zil bağlayacağız. hatta gece görünsün diye fosfor takmayı da düşünüyorum. Bu sayede kampın görülmemesi ihtimali ve domuz gibi yaban hayvanlarının çadırın yanına...
Çekinmeden çok heyecan diyelim. teskere bekleyen askerlere döndük. Bir yıldır planlıyoruz ama zaman yaklaştıkça
Kampımız 8 10 gün kadar olacak. alkol kullanmıyoruz. Fener'in hem kendi bataryası var hem de kalem pille çalışabiliyor. 30 tane kalem pil götüreceğiz yanımızda. Ayrıca Fener güneş enerjisi ile de şarj olabiliyormuş ama ben onun bir Kaç saatten fazla gideceğinden emin değilim. Bir de küçük Radyo...
Kamping alanları dediğim gibi kurallarla doludur. zaten şehir hayatında iş hayatında kurallarla yeterince boğuşuyoruz. evimiz bile başka insanların koyduğu kuralların içinde. bu yüzden kafa dinleyebileceğimiz bir yer olsun istedik. sizleri bulmuşken sorayım. 3 kişiyiz ama 5 kişilik çadırımız...
Çocukluğum bir Orman Köyü'nde geçti. aradan geçen 30 yıla rağmen anılarımı güveniyorum. ormanda Ateş nasıl yakılır Ateş yakarken nelere dikkat edilir hepsini hatırlıyorum. babamla çok ormanda Ateş yakmışlığımız vardır. ormanda sabahlamışlığımız da vardır ama dikenli tellerle örülü bir bahçede...
Zaten yiyecekleri saklama kaplarında ya da dışarıya koku bırakmayacak poşetlerde bulunduracağız. Ayrıca bu ilk deneyiminiz olduğu için biraz tırsmıyoruz desek yalan olur. bu yüzden 400 metre metal çamaşır hepimiz var. çadırın onar yada yirmişer metre dışından etrafı iplerle çevirip inek...
Ayıların yaşadığı bir yerde çadır çevresinde yemek yapmak ya da yemek bulundurmak zaten akıllıca olmaz o aklımızda.
Çadırı korumayı öğrendik güzel. Peki Açık alanda Kendinizi nasıl koruyorsunuz? gerçi kamp ateşi yakarız ama 40 50 metre yüksekliğinde ağaçlar'ın bulunduğu Belki de doğru düzgün Güneş alamayan bir yere gitmeyi planlıyoruz. Üstelik akarsu ve gövde var. Sivri sineği bol olabilir oranın.
D6503...
Güzel ama bu kapalı alanlar için. çadır dışında da çözüm olacak bir yöntem var mı? sadece sinek değil başka böceklerinde çadıra yaklaşmasını engelleyecek yöntemler...
Her defasında söylüyorum. İlk kamp deneyimimiz olacak. vahşi hayvanlara karşı ne yapacağımızı az çok okuduk Araştırdık öğrendik. kaldı ki zaten özel aracımızla gidiyoruz arabamızdan Fazla uzaklaşmayacağız. Peki sinek böcek ve küçük haşerelerden nasıl korunabiliriz? o cilde sürülen ilaçlar...