Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: karadeniz ve gürcistan turu
selamlar
Yazının geri kalanı daha ayrıntılı buradan okuyabilirsiniz.İki kere yazmak istemedim.
http://ilker-gezenbilir.blogspot.com/2011/08/gurcistan-ve-tum-karadeniz.html
Kusura bakmayın
sevgiler
Slm
Alışveriş konusunda bir bilgim yok.Çünkü tatil amaçlı giitiğim için mağaza veya alışveriş merkezlerine hiç girmedim.Bu konuda yardımcı olamıyacam.
Gümrük kapısına gelirsek herhangi bir sorun yok.Bizim iki arabayıda aramadılar,hem giderken hem dönerken.
selamlar
Araçlar için hiçbir şey yaptırmanıza gerek yok.Sadece araç şirket adına kayıtlı ise vekaletname ve imza sürküsü istiyorlar.
Kobuletinin denizi bana sorarsanız batum dan daha güzel ve temiz.Şöyle tarif edeyim yukarıda resimlerini koyduğum çok uzun plajı hemen ormanın kenarında bulunuyor.Orman içinde kamp kurmak ücretsiz.Arada wc ve duşlar mevcut.Plajın arka kısmı gündüzleri lokanta...
Batumda bizim bildiğimiz akşam suların dansı dedikleri göletde fıskiyelerle gösterisi güzeldir.Gündüz 12 lari karşılığı yunus show u na gidebilirsiniz.Yaklaşık 1,5 saat kadar sürüyor.
Meşhur Batum botanik parkına gidilebilir ben pek beğenmedim.Girişi 8 lari.
Bir...
Sarp sınır kapısının sağ tarafı plaj isterseniz denize girelebilir.Gayet temiz bir yer.Biz 14 km. ilerideki Batum a ilerledik.Sarp dan giriş yaptıkdan sonra yol ve manzara pek güzel değil.Harabe bir şehir izlenimi bırakıyor insanda.Gürcistanda euro dizel 2,30...
Selamlar
12 ağustos 2011 da çıktığımız turu 29 ağustos 2011 da 3.620 km olarak tamamladık.İlk etapda en kısa zamanda Sarp sınırına ulaşarak Gürcistan a girş yapmak.Gürcistanı Rusya sınırına kadar sahil yolundan takip edecez.Dönüşümüz de Sarp sınır kapısından...
Selamlar
29 ağustos 2011 de yolcuğu tamamladım.Toplam 3.620 km yol yaptık.Karadenizin tamamı ve Gürcistan da sınıra yakın bölgeye kadar gittik ama Rusya-gürcistan ilişkileri nedeniyle sınırdan Rusya ya geçiş yapamadık.Sınıra yakın geri döndük.Tüm bilgileri en...
selamlar
12 ağustos 2011 tarihinde tüm karadeniz ve gürcistan ın kıyısını takip ederek rusya sınırına kadar gideceğiz.Araçlarımızı camper tarzı yaparak iki araçla yola çıkıyoruz.
ilk etap kısa konaklamalarla Gürcistan sınırına ulaşmak.Bu etapda gürcistan dahil önerilerinizi bekliyorum.
Yola...
Ynt: Tayland Turu (Şubat - Mart 2011)
o zaman tek tavsiyem yollarda satılan benzinden almayın şişeyle satıyorlar.Ben 2 kere mecburen aldım.2 sinde de yolda kaldım sulu çıktı.Sadece benzinliklerden alın.
Bir tavsiyem daha olacak ben ceza yedim biliyorum.Eğer ceza yerseniz pasaportunuzu...
selamlar
13 ağustos da yola çıkıyorum camper hale getirdiğim aracımla.Rota istanbul dan en kısa yoldan Gürcistan dönüş ise kıyı kıyı tüm karadeniz i kapsayacak .Bu bölge için kamp yeri,konaklama ve görülmesi gereken herkesin bildiği,kitapların yazdığı da değil sizin beğendiniz yerleri bana...
Ynt: Türkiye de saldırıya uğrayan bisikletli çifte yardım.
Yorum yaparsam ağır olabilir.
Fransız çifte ülkem adına özür dilerim.İyi yolculuklar size başka birşey diyemiyorum buradan.
Seval hanm selamlar...
Toplu taşıma araçları çok rahat özellikle şehirlerarası otobüsleri çok rahattır.Ayrıca iç hat uçak seferleri her yere var hemen hemen.Ben hep şehiriçi motorsiklet kiraladım, tek sorun trafik ters den işliyor.Araba kiralama konusunda...
Ynt: FETHİYE-KABAK KOYU
selamlar...
ben devamlı gidiyorum kabak koyuna sahip olduğun motorsiklet ile çok rahat inersin merak etme,tek sorun bekçiyi geçmek :)))
bazen servis olarak kartal araba bile iniyordu.
Göz boyamak için birazda eğer biraz off-road dan anlıyorsam pikap veya 4x4 kullanma...
herkese selam,
Nette araştırırken araç üstü çadır imalatı yapan türkiye de bir firma buldum.İthal çadırlara göre fiyatı uygun.Resimleri slayt olarak seyrederseniz açılış kapanış daha net anlaşılıyor.
En azından fikir olarak yardımcı olur amacıyla paylaştım.
WEB ADRESİ ...
herkese selam,
Nette araştırırken araç üstü çadır imalatı yapan türkiye de bir firma buldum.İthal çadırlara göre fiyatı uygun.Resimleri slayt olarak seyrederseniz açılış kapanış daha net anlaşılıyor.
En azından fikir olarak yardımcı olur amacıyla paylaştım.
WEB ADRESİ ...
SELAMLAR
İlk önce ben tur taraftarı biri değilim robot gibi bir programa uymak işime gelmiyor ama illa tur derseniz şöyle bir alternatif olabilir en ucuzunu seçip tur rehberine takılmadan belirtilen tarihlerde kafanıza göre gezersiniz.
Avrupa mı tayland...
ÖNEMLİ NOT: BAYANLARA.....
bir not daha tek kız başına dolaşan avrupalı çok kişi var...Tek rahatsız edilmiyecekleri yer TAYLAND,kimse avrupalı kızlarla ilgilenmiyor :))
rahatlıkla kız başına gidebilirsiniz
Saygılarımla