Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Yurtdışından Survival Bıçağı
Bora Tiger almaya karar verdim.
Geçen gün bir av bayiinde baktım, gerçekten hafif ve kompakt bir bıçak. Elime çok güzel oturdu.
Valla biz USMC Ka-Bar ve Tiger ve yurt dışından bıçak üzerine konuşuyoruz.
Colombia ile Gerber'in konuyla ne alakası var anlayamadım.
Verdiğin tavsiyelerden ötürü teşekkür ettim Sinan abi.
Önceliği Tiger'a vereceğim. Ama USMC Ka-Bar'ı da (bütçem uygun olursa-şartlar olgunlaşırsa) da envanterime katmayı düşünüyorum. Çünkü Ka-Bar'ın uzun ve başarılı bir geçmişi var ve USMC Ka-Bar en fazla...
Benim izlediklerimde klasik USMC kabarın marifetleri anlatılıyordu.
Boranın tiger modeline ben de baktım. Ama testereli model mi testeresi olmayan mı derken bir köşede kalmıştı.
Shogun'a gelince. Zaten onu alırsam, paracordla( bu paraşüt iplerine deniyor)...
Ka-Bar'ın şu modeli;
https://www.kabar.com/product/productDetail.do?productNumber=1271
Seçmemdeki neden, Youtube'da izlediğim yabancı survivalci amcaların USMC Ka-Bar konusundaki methiyeleri. Aslında Bora Shogun ile beraber almayı düşünüyorum. Eğer Ka-Bar'ı...
Merhabalar.
Uzun süredir yaptığım araştırmalar sonucunda Kabar Fighting Knife adlı bıçağı almaya karar verdim. Lakin bıçağın Türkiye fiyatı 200 TL iken Ebay'da bu fiyat 140'a düşüyor. E malum ben de öğrenci adamım. Daha önce yurtdışından pek çok alışverişim oldu. Ama hiç bıçak getirtmedim...
Ynt: Survival Bıçağı Seçimim
Sn.Turkuaz
Gezenbilir forum sistemi belli bir mesaj sayısına ulaşamadımdan, özel mesaj yollamamı engelliyor.
Rica etsem sizinle irtibat kurabileceğim mail adresinizi gönderebilir misiniz?
Tecrübelerinizden ve bilgilerinizden faydalanmak isterim.
Saygılar.
Sayın Turkuaz ve bozkurti, ikinizin de söyledikleri doğru bilgiler. Onlara bir şey diyeceğim yok.
Ancak şunu da gördük ki Özel Kuvvetler MAK ile CSAR(MAK) birbirinden ayrı birimler.
Benim konuda ifade etmek istediğim Bora firmasının Shogun modellerinin MAK...
Ben Türkiye fiyatları için düşünmüştüm. Peki gümrükten geçirme işini nasıl yapacağım?
Eğer bir bilginiz varsa, paylaşın lütfen.
Bildiğiniz üzere ülkemizde bu tür ürünlerin fiyatı çok fahiş.
Linkini verdiğiniz Gerber bıçak gerçekten çok daha güzel bir ürün ama fiyatı Ka-Bar'dan daha tuzlu gözüküyor :)
Hayırlısı... :)
Sayın Turkuaz, öncelikle bıçak konusundaki bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum.
Diğer meseleye gelince, Özel Kuvvetler MAK gibi hassas bir birim hakkında ortada net bilgiler çok az olduğundan -ki bu gayet normaldir- çoğu insan yanılgı içine düşebiliyor.
Bilmiyorum ama benim Ka-Bar deyince aklıma direk USMC(United States Marine Corps) için üretilen model geliyor.
Gördüğüm kadarıyla SAT Komandolarından bazıları Ka-Bar kullanıyor.
Arkadaşlar isterseniz konuyu daha fazla dağıtmayalım.
RedlinE hocam bıçağınızın modeli Utility/Fighting Knife mı?
Bir de nereden ve ne kadara aldınız acaba? (Ayıp olmazsa tabii :))
Sayın tr_azziz,
Resimdekiler bordo berelilerdir lakin, şunları bilmekte fayda var.
Bordo bereliler Özel Kuvvetler Grup Komutanlığına mensup özel yetiştirilmiş askeri unsurlardır. Özel Kuvvetler Grup Komutanlığı kendi içerisinde MAK(Muharebe Arama Kurtarma) ve...
Evet öyleymiş. Araştırmalarım sonucunda bellerindeki bıçakların "çekmaster" ya da "çekmastır" şeklinde tabir edilen 30-35TL civarındaki bıçaklar olduğunu öğrendim.
Ama YouTube'da izlediğim incelemeler bende Ka-Bar'ın iyi bir bıçak olduğu izlenimini uyandırdı...
O değil, Shogun modelinin altına MAK biriminde kullanıldığını yazmışlar.
Ama şu resimlerde gördüğünüz bıçak kabzeleri bildiğimiz klasik Ka-Bar'ınkiler.
1.resimde net görünmüyor ama 2. resimde görebilirsiniz net olarak.
Merhabalar arkadaşlar.
https://www.kabar.com/product/productDetail.do?productNumber=1271
Linkteki bıçağı kamp faaliyetlerinde kullanmak için satın almak istiyorum.
Görüşlerinizi belirtirseniz, sevinirim.
Saygılar.