Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: 20 Ae 808 - Benim! Explorer'ım :)
Buraya bayağıdan beri bakmamışım, iyi olmamış.
Tankın şuanki durumu. 305 40 22 lastikler ve 15 cm. yükseltme yapıldı. Full motor şanzıman revize yapıldı. Rahat 10 sene arkasına baktırtmaz artık :)
Ynt: Hangisi Amerikan Hangisi Avrupa?
Maşallah abi zevk vermiştir :)
Kar yağsa ben de çıkacağım da zerre kar yok bizim buralarda. Aşırı yüksek dağlarda. Oralarda da hiç yol yok :(
Ynt: Hangisi Amerikan Hangisi Avrupa?
Mehmet abicim yazılacakların çoğunu yazmış zaten.
Lakin düzeltme babında yazacağım şey vites durumudur.
97 model usa modeller 5 ileri şanzımana sahiptir. Şanzıman kodu 5r55e dir. OD tuşu ile 4 e düşürülür.
Parça konusunda da kesinlikle korkmayın. Ucuz :D
Ynt: Ford Explorer Hakkında
Arkada 2 dikey 2 çarpraz amortisör sistemi var bizim araçlarda. Salınım olayını tehlikeye düşürmemek için. Yol tutuş olayı da 70 yanaklı bir lastikle ne kadar ise o kadardır :P Ben 295x30x22 lastiklerimle rol bile yapacak kadar tutunuyorum yere :D
Oto Klinik
Atatürk Sanayi sitesi 2. kısım 2. sokak no:19
İletişim için Osman bey'i bulmanız lazım. Telefon numarası: 0535 723 87 29
Ekleme :
Ana şanzıman ve transfer kutusu ebay; full ön takım ebay; tüm fren tertibatı ebay alımı yapmıştım. Şu an ön fren pabuçları da kargoda bana doğru geliyor.
Kesinlikle ford servis! lerine gitmeyin. Anlamazlar :)
Çağlar Bayur bey var, fordclubtr de. Bu aracın ehil kişilerindendir.
Periyodik bakımları gayet doğal şeyler; yağı tuzu dediklerimizden ibaret. Eksik etmeyin sizi kesinlikle yolda bırakmaz...
Şunu söyleyeyim...
Merhabalar;
Gördüğüm kadarıyla İstanbul' da ikamet ediyorsunuz. Bu size büyük bir Çağlar bey ve çıkmacı avantajı veriyor. Çıkmacı olmasa bile ebay denilen bir nimet var. Tofaş fiyatına parçalar alabiliyorsunuz ve 3-4 hafta içinde elinizde oluyor. İmmo sorununa...
İlacın Çağlar abi zaten söylenecekleri söyledi sana. Oralarda maalesef ustasızlıktan bilgisizlikten dolayı mafetmişsin aracını.
Ynt: 20 AE 808 - Benim! Explorer'ım :)
Teşekkürler Mehmet bey. Araçlarımızla aklınıza takılan bir soru/sorun olursa buralardayım. Her daim yardım ederim.
2009 yılında Adanadan getirttiğim 4000 cc 245 beygirlik ufaklığım Ford Explorer XLT (USA).
Aldığım zamanki hali. Gayet orjinal bir durumdaydı. Teybi bile blau idi :)
İlk işim hemen normalite bir teyp bir bas ve kapılardakileri comp. takımı ile değiştirmek oldu. (Vibe SE-K 60 ve Hertz...
Ynt: ford eksplorer yardım
Explorer'ın ilk çıkardığı kasa, Amerikada yaşasam off road donanımı yüklemek için alacağım ilk araç bu olurdu. Lakin TR' de biraz zor bulursunuz parçaları. Amerikadan parça getirtme şansınız var ise alınız...