Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İstanbul Tüyap'da hafta sonu Comvex Ticari Araç fuarı vardı. Isuzu standında da 4x2 standart, 4x4 otom standart ve 4x4 düz vites off-road donanımlı toplam 3 araç vardı. bence hem Isuzu standının hemde fuarın yıldızı off-road donanımlı 4x4 d-max'tı. araç ciddi yükseltilmiş ve çok heybetli...
Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey
merhabalar,
2000 model 2.7 otom. vitesli nisssan terrano sahibiyim. araç uzun süredir garajda yatıyor. sanırım 1.5-2 ay kadar oldu aracı en son çalıştırdığım. dün garajdan çıkarmak için tekrar çalıştırmak istedim ancak başaramadım. kontak anahtarını "on"...
Ynt: Motorlu Taşıtlar Vergisi - %5 Muamması
daha önce de belirttiğim üzere İstanbul'da ikamet etmeme rağmen aracım 39xxx plakalı olarak Kırklareli vergi dairesine kayıtlı. bende bunun üzerine geçen hafta vergi indirimiyle ilgili olarak gerekli evrakları ve dilekçeyi kargo ile Kırklareli vergi...
Bilgi için teşekkür ederim.
Bende bugün Ümraniye Vergi Dairesini aradım. "Dilekçenin plakanın ait olduğu yerdeki vergi dairesine" verilmesi gerekiyor dediler. Bende ondan sonra Kırklareli vergi dairesini arayıp durumu anlattım , evrak gönderimi için...
Bu kasko bildirim formunun yanında bir de dilekçe yazıp iki belgeyi birlikte vermek gerekiyor doğru mudur?
Peki dilekçeyi herhangi bir vergi dairesine vererek başvursak olur mu yoksa ille de aracın bağlı olduğu bir vergi dairesi vardır, ona mı gitmek...
Bu %5'i geçince alt kademe konusunda sanırım en doğru bilgiyi Şükrü Kızılot bugünkü yazısında belirtmiş. Kendisi vergi konularında en iyilerdendir.
Yazısının içinde 4. madde , özellikle parantez içindeki ifadeye dikkat:
"4-MTV tutarı, kasko...
biraz ilintili biraz da alakasız bir soru sormak istiyorum.
malum 2. el araç satışlarında artık aracın muayene yada vergi borcu varsa noterler devrini yapmıyor.
Peki örneğin satışı Ocak ayında yaparsak yine Ocak vergisinin ödenmiş olmasını istiyorlar...
kar ve buz koşullarında zincirlere ve pahalı kar lastiklerine alternatif bir çözüm. ürün henüz çok yeni. bende geçen yıl yurtdışında görmüştüm ilk. ancak fiyatı yüksekti. şimdiyse yurtiçi satışına denk geldim. aynı ürünü ithal mi ediyorlar yoksa taklidi...
Ercan bey, iyi dilekleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. bende ilerleyen dönemde gerekli bakımları yaptırdıktan sonra keyifle binmeyi umut ediyorum.
Bu arada arkadaşlar 2.7 dizel sahiplerine bir sorum olacak. aracın kontağını kapatırken...
Bugün bende 2000 model Nissan Terrano aracımı teslim alarak aranıza katıldım. Şimdilik mali sebeplerden ötürü araca elleyemeyeceğim. zaten halihazırda yakıtı daha ekonomik olan doblomuzu kullanıyoruz. Ancak ilk fırsatta bende baştan aşağı motor ve yürüyen...
Arkadaşlar, İstanbul Anadolu yakasında Nissan Terranoların bakımı için yer/usta tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Bir de 2. el alırken aracı kontrol amaçlı nereye/kime gösterebiliriz?
Göksel bey, alakanız için teşekkür ederim.
Peki bir soru daha sorayım ortaya. Malum terrano'ların ağırlığı oldukça fazla ve 2.7 motoruna rağmen bg gücü nispeten düşük. gördüğüm kadarıyla piyasada bu motor için gerek yerli gerekse yabancı çeşitli...
Herkese merhabalar,
Bende eşimle beraber bu aralar ciddi şekilde bir 4x4 bakmaya başladım. her araştırmamda fikirlerim biraz daha değişiyor. bir hafta bir modeli inceleyip beğenirken ertesi hafta başka bir modele geçiyorum. Ancak bütçemiz dahilinde...
Benim gördüğüm kadarıyla ve Gelir İdaresi Başkanlığının sitesindeki açıklamaya göre olay verginin %5'i geçemeyeceği olayı değil. böyle bir ibare yok. Ödenen MTV tutarı kasko bedelinin %5'ini geçemez demiyor. O yılkı resmi tahakkut %5'i geçerse bir alt dilimden ödenir diyor.
Aslında zorlanırsa...
Ynt: 2012 YENİ FORD RANGER !!!
Bugün autoshow fuarında yeni rangeri inceledim. malesef 4x4 şanzımanlı modeli fuara yetişmemiş. 4x2 versiyonu vardı. araçlar yoldaymış. Aralık ayında satışa çıkacak dediler. açıkçası fuarda lansmanları yapılır diye bekliyordum ancak hayal kırıklığı oldu. oradaki...
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?
@bilalr bey, cobra için maşallah diyelim. fotoğrafların çekildiği yer neresi acaba? doğası gerçekten çok güzelmiş.