Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öncelikle motokaravanımı o ustaya yaptırmazdım.
Yapılırken başından ayrılmazdım.
Elektrik kablolarını mutlaka görüp arızalarını giderebileceğim şekilde yerleştirtirdim.
O güneş geçirmeyen ama yağmur geçiren yan tenteyi almazdım.
Ford transitte yatağı enine değil boyuna konumlandırır, wc yi bir...
4.2 landcruiser de kar işaretli AT lastik ile Allahuekber dağına, Erzurum Kaynak köyü ile Kaynak yayla arasındaki S virajlandan çıktım. Bir sıkıntı olmadı. Yalnız aşağıya inen bir greyder vardı. Akşam aşağıda bıraktığımız bir römorku almak için geri rönmeye başladım. İlk S virajın altı en az 500...
Bitti bitti de ben de bittim :)
Bütün herşey bir sahtekara aracı karavan yapacak diye kaptırmamla başladı. Ve seneler sonra tamamen söküp yeniden yaparak bitirebildik.
Elektriksiz ve yalıtımsız bir ortamda sobanızın sabaha kadar yanmasını sağlamaktan başka çareniz yok. Sulu sisteminiz de size ancak bir saat kazandıracak ve boşuna masraf etmiş olacaksınız. Yağlı petek radyatörü yakın bir odayı ısıtın ve sonra fişini çekin görecemsiniz ki süratle soğuyacaktır...
Ayrıca ördek soba daha kullanışlıdır. Evet zeminde biraz daha fazla yer kaplar ama daha uzun odunları atabilirsiniz bu size kesme enerjinizden kazanç sağlar.
Ön kapaktan atılır odunlar, böylece her kapağı açışını da duman çıkmaz.
Ayrıca üstünde birden fazla pişirme işlemi yapabilirsiniz daha...
Isıtma haricinde size bir de elektriksiz su pompalama sistemi düşünmek lazım.
(Güneş enerjisiyle çalışan dalgıç pompalar gibi. Önce biri gücü kadar yukarı basar oradaki hazneden alan diğeri vs)
Ancak ben yine de boru tesisatının çok verimli olacağını sanmıyorum.
Aklıma kışın aracın etrafına...
Değerli arkadaşım. Zor ama güzel bir hayat tarzı seçmişsiniz.
Durumunuzu tam olarak anlayabilsek daha çok yardımcı olmak isterdim.
Merak ettiğim konu şu. Neden orada karavandasınız. İnşaat izni olmadığından mı maddi problemlerden mi.
Bu şunun için çok önemli. Kalıcıya dönebiliyorsanız aracı...
Haklısınız, yanmaz malzeme derken amyant dilimize oturmuş. Evet amyant kanserojen bir maddedir. Kullanılmamalıdır.
Ayrıca ısı kalkanı denilen soba kalorifer arkalarına konan malzeme arkasına mukavva kaplanmış, açılıp düzeltilip parlatılmış yağ tenekesinden başka bir şey değildir.
Ciddi ısıda...
Ahşap binalar için kullanılan bir yöntem var.
Soba borusunun içinden geçebileceği birazcık daha büyük bir boru alınıyor.
Bunun etrafı taş yünü ile kaplanıyor ve taş yününün üstü hepsinden büyük bir boru ile kaplanıyor.
Yani aslında çift cidarlı bir boru var ve içi taş yünü dolduruluyor, bu...