Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Unimog 406 ve Yenilenme Aşamaları
Özgür Bey, aracın çekme belgeli olması tek yönden sorun yaratabiliyor, o da aracı farklı bir şehirden satın aldığınızda aracı kullanarak götüremiyorsunuz, baçka bir araçla taşıtmanız gerekiyor. Onun dışında prosedür normal ruhsatlı araçlarla aynı hatta...
Ayrıca desteklerinden ötürü Nadir Bey'e, nekadar bekletse de bana yedek parça seçeneği sunması açısından Erdem Ustaya ve çalışma arkadaşına, benim Antalya'da kahrımı çeken Şeref Ustama ve Zeki Ustama teşekkür ediyorum, sağolsunlar.
Hafta sonları Antalya'da kısa offroad parkurlarına giriyorum. Aracın 4x4 sistemlerini test ediyorum, bazen kum ocaklarına dalıp küçük kum tepelerine çıkıyorum, aracın differansiyel kilit sitemleri gerçekten harika. Yakında Antalya Offroad kulübüne...
Tam aracı topladık bir sorun yok derken aracın debriyaj kaçırdığını fark ettim. Bu nedenle Ankara Erdem Ustadan uygun fiyata orjinal baskı balata takımı sipariş ettim ancak henüz taktırmadım çünkü gözüm şuanda böyle bir işlemi kesmiyor, biraz tadını...
Aslında branda yaptırırken benim de aklımdaki renk siyahtı, ancak Antalya sıcağına çok uygun olmayacağını ve çabuk solabileceğini düşünerek gri renkli 4 köşeden fermuarlı 4 yüzeyde mika camlı bir branda yaptırıp taktırdım. Arka kasa içine su kontrplağından...
Bu arada aracın şnorkeli yoktu yerine garip Mann marka bir filtre konmuştu. Şnorkel için İsuzu araçların şnorkel başlığı alındı ve ek bir boruyla uzatılarak şnorkel yapıldı. Farlar ve aynalar Magirus araçların ki ile aynıydı, temin ederken zorlanmadık...
İstepne tutacağı ve ek bağlantı noktası aşağıdaki fotoda izlenmektedir. Bizim araçta üstteki parça zaten vardı diğer küçük olan alttaki parçayı bizim usta yaptı.
Unimogu kasaız olarak boyacıdan aldım ustama getirdim. İstepne için aracın sol tarafında bağlama aparatı vardı ancak bu aparat ille lastik jantını birleştiren ek bir bağlantı eksikti, bu neden bir süre istepneyi nereye yerleştirsek diye düşündik. Kasaya...
Bu arada çok yaratıcı işini severek yapan harika bir tornacı buldum. Arka kasa için tente yaptırmak istediğimi ancak yazın tenteyi söküp tekrar açık kasa kullanmak istediğimi belirttim, o da bana arka kasa için makaslı istendiğinde kolaylıkla kaldırılan...
Boya sonrası bazı fotolar. Bu arada boyacı arkadaşlar boyayı yaptık diye aracı teslim ettklerinde kupanın içini hiç boyamadıklarını fark ettim. Gerekçe olarak zaten iç döşeme yapacaksınız gerek yok dediler. Neyse içini de sonradan yeniden boyattım...