Arama sonuçlarınız

1. deserteagle

4. DOĞA,AV FUARI

Ynt: 4. DOĞA,AV FUARI Bir ihtilaftan dolayı av fuarının yeri olarak Bursa'yı görüp İstanbul'daki fuara katılmayan firmalar olduğunu duyunca açıkçası canım sıkıldı. Bir kitap fuarı bir çok şehirde yapılabiliyorken Türkiye'nin en büyük şehrine bazı firmaların sırtını çevirmesi üzerine ben de...

2. deserteagle

Kamplar için 3 Dakikada Pişen Makarna

Beğen tuşu neredeydi yahu? :)
  3. deserteagle

Mini Balta ve El Yapımı Testereler

Ynt: Mini Balta ve El Yapımı Testereler Görüntüde hiç sorun yok. Asıl olan iş görmesi, o zaman zaten iş bitmiştir.

4. deserteagle

Çakı ve Bıçak Seçimi

İstanbul'daki av fuarında yoktular. Acaba İstanbul'luları mı yok saydılar ne... Sizin bahsettiğiniz hangi fuardı?
  5. deserteagle

Zor Şartlarda Ateş Yakma.

Ynt: Zor Şartlarda Ateş Yakma. Bu vb. varken zor şarttan bahsedilebilir mi? :)

6. deserteagle

Valla 2-3 aydır bagajımda iki gürgen çıtası var, testere olmak için sırasını bekliyor. Sizinki de öyle düzgün ahşap ve aksesuarla yapılmış adam gibi bir testere anlaşılan. Yaptıklarınızı paylaşırsanız makbule geçer. Ne de olsa içinde DIY olan herşeyi sıradan yapıyoruz, hayırlısıyla bunu da...

7. deserteagle

Yazıp çizmek en büyük faydayı yazan çizen görür. Örneğin bendeki tester bir yıldır yanına iki çivi katayım diye gariban gariban bekliyor. Lafı böyle geçtikçe ancak aklıma geliyor. :)
  8. deserteagle

Featherstick demek tatminkar bir bıçak demek. O da doğru ağız tipinde iyi bilenmiş bıçak demek. Sonrası da bıçak kullanımındaki el alışkanlığı... :)
  9. deserteagle

Bkz.: http://kepisbushcraft.blogspot.com/2011_08_01_archive.html Bkz.: http://kepisbushcraft.blogspot.com/2011/07/woods-made-bow-saw.html --- o --- Bir başka kaynak daha: Bkz.: http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/922558-Pics-from-camp-and-my-bucksaw-progression

10. deserteagle

Tabi Bora'nın (Zucchero) fikrinde önemli bir nüans var. Bahsettiği testere tipinde yedeklerin boyu büyük çapta kütük kesmeye uygun olmasına rağmen bu yedekleri bir kamp tenceresi içine yterleştirebilirsiniz. Tencere içinde yerden de çalmaz. Sonra da gerektiği zaman (bulabilirseniz) bir dal kesip...

11. deserteagle

Yapı marketlerinin bahçe ürünlerinin fiyatlarına çok dikkat edin. Bu bölümde bulunan bir balta aynı marketin hırdavat ürünlerindekinden kat kat pahalı olabiliyor. Birebir aynı ürünün dahi fiyatı farklı oluyor. Bu bölümlerdeki fiyatlar villaları olanlar için. Aman dikkat.
  12. deserteagle

Testere iyi fikir. Tabi yapı marketlerine değil de hırdavatçılara bakmak suretiyle 10 lira civarına katlanır testerenin kendisini de bulabilirsiniz.

13. deserteagle

Çakı ve Bıçak Seçimi

Çakı değil mi o?
  14. deserteagle

Çakı ve Bıçak Seçimi

(bunu 1 iki mesaj öncesinde yazmaya başlamıştım. Yeni mesajlara bunu gönderince bakacağım) Av fuarında Mogan'ı ve Turhan ustayı görünce iki tane bıçak aldım. Biri 20 cm boyunda diğeri ise 11 cm civarında ve ikisine ödediğim toplam rakam bahsettiğiniz rakamı aşmıyor.
  15. deserteagle

Çakı ve Bıçak Seçimi

Bora zaten söylenmiş. Mogan da olur diye ben söyleyeyim.

16. deserteagle

Çakı Seçimi Konusunda Yardım

Ynt: Çakı Seçimi Konusunda Yardım Çok hızlı paslanır onlar. :(
  17. deserteagle

Hayati İdame Ekipmanları

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları Hem cidden tehlikeli olması hem de külfet faktörü aklıma gelen ilk olumsuz yanlar. Denizde atsanız koca bir ufuk var bunu görmek için. Karada ise arazi engebelerinin arasında sizi arayanlar 20-30 saniye içinde bakarsa görsün diye koca tabanca taşımak pratik değil...
  18. deserteagle

Hayatı İdame Teknikleri

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri Aslında ben sizin olayı anlatışınızdan sonra eğer 1994'te değil de bu gün böyle bir olay yaşanmış olsa aşağıdan telefon ile yardım istenebilir ya da koyun sürüsü görüldüğü anda düdük çalınarak ses çobana daha kolay duyurulabilir diye düşünerek siz de bir saptama...

19. deserteagle

Daihatsu Türkiye Pazarından Çekiliyor

Ynt: Daihatsu Türkiye Pazarından Çekiliyor Opps... Son mesajımda "kar lastiği" demişim. "kış lastiği" demeliydim. Klavyem sürçmüş.
  20. deserteagle

Survival Knife (seçim)

Ynt: Survival Knife (seçim) Diğer aletler iyidir ama bunlara yüklenerek bıçağı listeden çıkarmak akıllıca bir yaklaşım olmayacaktır. Bıçak seçimini, İskandinav bıçaklarının, bushcraft, woodlore bıçakların ya da bizdeki orta boy av bıçaklarının bıçakların tip olarak değilse bile ortalama boy...

Geri