Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Çekme Karavanla Anamur-Konya Gezimiz (Temmuz 2012)
Birol bey teşekkür ederim. Ben yolda olmaktan zevk alıyorum. Hele çekme karavanla 80 km hızlarda gitmek, zaman zaman mola yerlerinde durmak bana hiç sıkıcı gelmiyor inanın. Arkanızda karavan olduğunu hissetmek sanırım bu duyguyu yaratan...
Ynt: Çekme karavanımızla Avrupa yollarında yeniden sizlerleyiz ...
Yetim ailesine hoşgeldiniz diyorum. Çekme karavancılar ailesinden biri olarak çekme karavanla (özellikle yurtdışı) gezileri konusunda rehber niteliğindeki gezilerinizi bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkür ediyor, yazı...
Teşekkür ederim arkadaşlar. Evet bayağı yorucu bir gezi oldu benim için. Ama ailemin mutluluğunu görmek tüm yorgunluğa değer inanın.
Ahmet bey evet çok güzel yerleri gezdik ve bizim de hoşumuza gitti doğrusu. Zaten güzel yurdumuzun kıymetini bir bilebilsek.
Cavid bey teşekkür ederim. Gezilerimi elimden geldiğince paylaşıyorum. Bu aralar sizden de gezi yazısı bekliyoruz.
Sayın dalyan (isminizi forumda aramama rağmen bulamadım. Bu şekilde hitap etmek istemem aslında) evet arma Alaattin cami duvarındaydı. Aslında selçuklu arması olarak çift başlı kartalda vardı ama resmini çekmemişim sanırım. Konya...
Tugay bey evet zamansızlıktan ben de şikayetçiyim. Dediğim gibi yedi günün 28 saati araç üzerinde geçmiş. Belirttiğiniz yerleri ben de görmek isterdim. Artık bir başka zamana bırakacağız bakalım. Karadenizi ben de severim. Memleketim Bolu...
Saat 15,00’te karavanı bağlayıp yola çıktık. Depoyu doldurup ortalama 80 km hızda ve klima açık (dış sıcaklık 33 derce) 19,30 gibi Ankara’ya geldik. Yolda 15-20 dakika TŞOF ta mola verdik sadece. Ankara’da 265. kilometrede otogaz bitti...
Karavanpark, etrafı tel örgü ile çevrilmiş, kapısında güvenlikçi var. Konteynerden wc leri elektrik panoları ve çeşmeleri mevcut. Gece ortadaki spotlarla aydınlatılıyor. Ortasında iki adet çardak var. Zemini kilit taşı döşeli kaldırım...
Sabah 07,00 de uyandım. Az sonra herkes kalktı. Karavanı toplayıp harekete hazır hale getirdik ama yine onu yalnız bırakıp şehre gittik. Yanımıza yiyecekleri de aldık. Önce Karatay Medresesi, İnce Minareli Medreseyi gezip ekmek ve domates...
Buradan sonra Karaman’a kadar hafif iniş ve Karaman’dan Konya’ya kadar düz bir yol. Konya’ya 40 km kala, benzinlikte ceviz gölgesinde kahvaltılık ve kalan meyveleri atıştırdık. Konya’ya 5 km kala aracın yakıtı bitti. Kilometre 160...
Mut’tan depoyu doldurup devam ettik. Sertavul Geçidi’nden geçtiğimizde saat 13,30 olmuştu. Sıcaklık 1600 metre rakıma rağmen 32 derece idi.
Buradan hareketle yolda “Alahan Manastırı” yazılı kahverengi tabelayı görünce durup karavanı ayırdım. Yaklaşık 1 km dolana dolana rampa çıkıp aracı park ettim. Yukarıdan aşağısı nefis görünüyordu. Manastırı gezip aşağı indik ve karavanı...
Cumartesi sabah 06,00 da kalktığımda hayret hane halkı ayakta. Yaklaşık bir saat içerisinde tam tekmil toplanmış ve 07,00 da hareket etmiştik. Bozyazı ve Tekmen’den sonra tepeleri geçerken aracın havalandırmasının çalışmadığını...
Perşembe sabahı yine saat 06,30 da uyandım. Her tatile gittiğimde nedense hep erken uyanırım. Halbuki tatil demek tembellik demek diye düşünülür ama yatsam da uyuyamıyorum. Kızlar da erken kalktı. Çadır biraz bunaltmış...
Yerleşip hemen denize girdik. Akşam yemeğinde bir gün önceden kalan fasulye ve dolmaları bitirdik. Az olsa da sivrisinek olduğunu biraz geç fark ettik. Vücut spreyi sıktık. Saat 23,00 gibi yattık. Ertesi gün saat 06,30 gibi uyandım...
Saat 15,00 gibi Pullu kampinge baktık. Hem bayır hem de sık çadırlı bir yer olduğundan beğenmedik. Daha önce internetten resimlerini gördüğüm ve telefonla konuştuğum Dragon Kamping'e geldik. Kapıda kimse yoktu. Bende direk kamp...
Taşucu’nu geçtikten sonra yol tek şerit ve virajlı olmaya başladı. Hem dik rampa hem de keskin virajlı yollardan geçtik. Keskin virajlarda, bir-iki yerde aracı birinci vitese aldım.
Kız kalesine uzaktan bakarak ve dönüşe bırakarak geçtik. Silifke’nin çıkışında otogaz aldık. Yolda Akçakıl Kampinge de uğradık. Temiz ve düzenli bir kamping ama maalesef gölge yok.
Erdemliden saat 11,30 da ayrıldık. Yola çıktıktan sonra yol kenarında karavanı ayırarak Cennet-cehennem obruklarına 3 km gibi bir yokuş çıkarak ulaştık. Geri dönüşte yol kenarında park ettiğimiz karavanı bağlayıp yola devam ettik.