Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Teşekkür ederim uzunca açıklamışsınız ama bu aşamaları bizim yapmamız biraz zor gibi:)
30-35 mm kalınlığında bir panel duvar yapsam. Panek duvarın iç kısmı kontraplak dış kısmı alüminyum kompozit yapsam. Kontraplak ve alüminyum kompozit levhanın arasına poliüretan köpük sıksam yalıtım olarak...
Karavanın fotoğrafları hala duruyor mu ?
Alüminyum kompoziti hem iç yüzey hemde dış yüzey için mi kullandınız ?
İç ve dış yüzey arasındaki yalıtım kalınlığını ne kadar yaptınız ?
İnternette kompost tuvaleti araştırırken dışkı kısmının otomatik kapaklı olanını gördüm. tuvalete oturduğunuz zaman kapak otomatik olarak açılıyor. kalkınca da kapanmış oluyor. Afedersiniz taheret işlemi esnasında tam oturur pozisyonda olunmayacağını düşünerek dışkı kapağı kapalı olacaktır...
Söyledikleriniz doğru. Hayvanlarda simbiyotik bakteriler sayesinde sindirimi gerçekleşiyor. İnsanlarda selülaz enzimi olmadığı için selüloz sindirimi mümkün değil ve insanlar dışkılarıyla lifler halinde selülozu vücuttan uzaklaştırmış oluyor. Kompost tuvaletler için hazırlanan topraklı karışımda...
İnsanlar olarak selülozu sindiremediğimiz için vücudumuzdan sindirilmeden uzaklaştırılır. Bu yüzden hayvan dışkıları gibi ağaç vs gübrelemesinde kullanılamaz. Ama bu yöntemde fermente olurken selüloz sindiriliyor mu onu öğrenmek laızm. Son ürünün muhteviyatı nedir bilmek lazım ona göre toğrağa...
@perola Serdar Bey tebrikler çok güzel işler başarmışsınız. Benim bir sorum olacak. Bu camların kasaları kaç cm kalınlıktaki panellere montaj ediliyor. Bu konuda bir standart bir sınırlama var mı ? Ben kendi karavanımı yapmayı planlıyorum da karavanın duvar kalınlığı ne kadar olmalı onu bilmiyorum.
Herkese selamlar
Karavan tasarımına özelleşmiş bir program var mıdır ?
Duşa kabin, eviye, buzdolabı pencere gibi standart ürünlerin hazır 3d çizimlerinin olduğu bir program. Varsa bile bizim ulaşma şansımız var mı ? :)
Sanırım artık eskisi gibi biri kaybolunca tek basıp vermiyorlarmış. Diğer teki götürüp teslim esiyosun. Plakan komple değiyor. Kessin olarak böylemi bilmiyorum ama bu şekilde bi değişklik yapılmış terör olaylarından sonra sahte plakaya karşı.
@freelander99 yani plakanın biri kayıp diyerek 3. Plakayımı bastırmış oldunuz ?
Ben app plaka yapan bi yerden kestirdim karakterleri yapıştırdım süngerli çift taraflı bantla. Fena olmadı :) akşama eklerim fotoğraf
Sahte palakdan ceza yeme konusuna şundan dolayı girdim. Son dönemlerde terör olayları arttığı için emniyetin plaka hassasiyeti varmış. Sıkıntı yaşamayalım diye teyit edeyim dedim :smiley:
amacım zaten onaylı plaka değil onaysız plaka bastırmaktı ama. Şöförler cemiyeti dediki emniyetten kağıt...
Aracım doblo. Çeki demirini taktırıdm ruhsata işlettim. Römorkumu aldım kullanıyorum. Yalnız römork tip onay belgeli olanlardan değil. Yani şasi olmayan römorklardan. Neyse 2 gün önce fırsatını bulup emniyete ruhsatla gittim dedim römorkum var bunun için tek plaka bastırmak istiyorum. Memurda...