Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Solar şarj cihazınızın özelliklerin bağlı. Yeni paneller ile kurduğunuz sistemin Voc 'si ve Imp 'si şarj cihazınızın Voc ve Imp değerlerini aşmamalı. Özellikle panellerin Toplam Voc değeri şarj cihazından yüksek ise cihazı yakabilirsiniz.
Ayrıca eski ve yeni aldığınız panelleri paralel veya...
Durumu anladığınızı sanmıyorum, aküyü bitirecek kadar su basmaktan söz etmiyorum:smiley:
Bunlar normal araçlarda kullanılan motorlar, sıradan orta sınıf bir otomobilin alternatörü araç çalışırken 100a 'e kadar akım üretebiliyor kabaca, bu durumda bekleme halindeki bir motordan çekilen 1a 'in...
Sizler tavsiye ettikten sonra benim de aklıma yattı gibi, biraz araştırayım dedim; yanlışlık ile cam sileceği motoruna bakmışım, bir tanesinde (24 V 55 RPM Cam Silecek Motoru Satın Al | Robotistan.com) boşta çektiği akım 1A, yükte 10A olarak belirtilmiş. 1A 24V sistem için günde ~575W gibi bir...
Çok enteresan, okadar araştırmama rağmen hiç karşılaşmadım :smiley: Bilindik bir marka ise denenebilir.
Sayın ince, guzel bir noktaya değindiniz. Ben de dediğiniz gibi (üreticilerin spec.lerine bakarak) şarj/deşarj değerlerinin 1C, 2C yada 0.5C gibi değerler ile ifade edildiğini görüyorum...
Markayı duymamıştım, resimden sahte gibi duruyor(hem de baya). Bu fiyata 12V-200a Lithium akü bulmak imkansız gibi bişey.
Daha önce kalitesiz markaların sulu tip aküleri falan AGM etiketi ile sattıklarını okumuştum sanırım, dikkat etmek gerek.
Aşağıdaki videoda yaklaşık 6-7 süren bir test yapılmış. 4 tip akü sert bir şarj-deşarj döngüsüne sokuluyor.
1-Ucuz "lead acid" akü, 100£
2- AGM akü, 300£
3-Lead crystal akü, 350£
4- LiFePo4 akü, 1000£
Test döngüsü şu şekilde yapılıyor, tüm aküler 12V - 100 amp değerinde seçilmiş, 10.5 V 'a...
Faydalı bilgiler benim için, teşekkür ederim.
Dolapların soğutma sistemini bilmediğim için soğuk hava aşağıda olur, dondurucu kısmın en aşağıdaki göz olması daha kolay olur diye düşünmüştüm. Anladım ancak şimdi durumu.
Bence de bir şekilde tahliye kısmını yapabilirim diye düşünüyorum yada tahliye olmasa da bir çözüm üretilir.
Dikey kapaklı yani çekmeceli olan tiplerde hoşuma giden şeylerden biri de her bir raftaki çekmece kapağı açmanıza rağmen soğuğu oldukça kendi içinde muhafaza ediyor. Yani 2.çekmeceden...
Selamlar,
Aklimda uygun fiyatli 2.el, önden kapaklı, çekmeceli bir derin dondurucu (200-250 lt) almak ve motorunu kaliteli ve kapasitesi yüksek Danfoss marka 24V DC kompresörlü yeni bir motor ile degistirmek gibi bir proje var. Termostati da uygun dereceye göre değiştirilecek.
Buyuk kapasiteli...
Peki ben biraz daha detayı sorabilir miyim? DC tüketim cihazları için yaşam aküsü çıkışının yakınına sigorta kutusu yapılıyor 6-8-12'li falan, her bir cihazın/hattın sigortası orada mevcut ve oradan kablolar cihazlara gidiyor. Arabalardaki sistem gibi yani, o yüzden bana mantıklı ve ayrıca...
Tecrübeli kişilerin izahı daha doğru olur ancak birçok konu cevapsız kaldığı için kısaca bildiğim kadarıyla izah edeyim, her nekadar dışardan su girişi engellenmiş olsa da ve içerden de nem izolasyonu uygulansa da uzun vadede yaşam alanında oluşan nem bir şekilde bu tabakaya ulaşıyor. Yada...
Katılıyorum, en doğrusu dediğiniz gibi. Kiyaslama birkenara, bu seviyede ses izolasyonu benim için epey kafi göründü. Oncelikli amaci bu olmadığı için atıyorum cam yununden bir tık daha az ses izole etse benim için sorun değil.
Belirttiğim gibi aklima takilan kısım nem/su ile ilişkisi sadece.
Aerosol içerikli yangın söndürücüler ve sistemler gördüm ben de, paylaşmak istedim.
PFE-1
çeşitli videoları da var. Özellikle büyük akü/iinvertör vs elektrik sistemleri için ayrılmış kompartmanlara kurulabilecek sistemleri de mevcut, yangını algılayınca otomatik harekete geçen.
Nefes almaya...
Bu isogreen, yabancıların deyimiyle, gerçek olamayacak kadar iyi adeta.
- Kesinlikle alev almıyor,
- 0.036 W/mK ısı iletim değeri(çok iyi olan XPS seviyelerinde),
- 50 kg/m3 ağırlık(müthiş değil ama idare eder)
- Pamuk esaslı (geri dönüştürülmüş kot pantolon vs) ham madde sebebiyle...
Birşey farketmiyor.
https://www.amazon.com/OldSolider-Waterproof-Transformer-Conversion-Efficiency/dp/B074KJ6VX9
Çok hızlıca buldugum linkli paylaşıyorum, efficiency yani verimlilik degeri %93-95 gibi belirtilmiş.
En kötü %88 verimlilik saglayan booster(yani voltaj yukseltici) gördüm.
Siz...