Arama sonuçlarınız

1. demokritos

Çöl ötleğeni 41 yıl sonra 2. kez görüldü !

Ynt: Çöl ötleğeni 41 yıl sonra 2. kez görüldü ! Fatih Bey fotoğraf Filyosta çekildi, Zonguldak için 280. tür olarak kayıtlara geçti. Bundan önceki kayıtlarda 276-277-278-279. türler Devrekte Bostandüzü civarlarında gözlemlendi, hepsi orman türleriydi, ak sırtlı ağaçkakan, yeşil ağaçkakan...

2. demokritos

Ynt: Çöl ötleğeni 41 yıl sonra 2. kez görüldü ! Ülkemizde görülebilen 468 kuş türümüz var, kuş gözlemciliği ile uğraşanlar genel olarak bu listedki kuşların karakteristik özelliklerine çalışıyorlar kuş gözlemle uğraştıkları sürece. Bunun için rehber kitaplar var. Bir çok kuş fotoğrafçısı ise...
  3. demokritos

1970'de Yabancı gözlemciler tarafından Adana Karataş'ta gözlemlenen ve yaşam alanı Hazar denizinin doğusundaki çöller olan Çöl ötleğeni (Asian desert warbler-Sylvia nana) 29 Ekim 2011 tarihinde Zonguldakta ilk kez Türk gözlemciler tarafından gözlemlendi ve Türkiyedeki ilk fotoğrafları çekildi...

4. demokritos

Kuş Gözlemciliği için Dürbün Tavsiyesi

Ynt: Kuş Gözlemciliği için Dürbün Tavsiyesi Konuyu biraz geç gördüm ancak konuyu takip edenler ve ilgisini çekenler için kısaca dürbün seçimi konusunda bilgi vereyim. Yaklaşık 10 yıldır kuş gözlemcisiyim. İlk dürbünüm ustalarımın tavsiyesi üzerine en ekonomik model olan nikon 8x40 action idi...
  5. demokritos

Dacia Duster Sahipleri Listesi

Ynt: Dacia Duster Sahipleri Listesi Ümit Bey çok teşekkürler :)

6. demokritos

Dacia - Duster ile Kuma Saplandım

Ynt: Dacia - Duster ile Kuma Saplandım Her araç batar, yeter ki batacak zemin bulsun :)

7. demokritos

Dacia Duster Sahipleri Listesi

Ynt: Dacia Duster Sahipleri Listesi 1.ümiterkan (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp ABS EBD ESP ASR 4AIRBAG)-RİZE 2.kahraman1520 ( Dacia Duster Laureatte 4x4 1.5 dcı 110 hp - Beyaz) ADANA 3.akirafes (Duster Duster Laureatte 4x2 1.5 dCi)-İSTANBUL 4.serkanefe (Dacia Duster 4x4 1.5 dCi 110hp, ABS ASR...
  8. demokritos

Gezenbilir; 15. ETUDOSD Dedegöl Dağcılık Şenliği'nde (20 - 22 Mayıs 2011)

Ynt: Gezenbilir; 15. ETUDOSD Dedegöl Dağcılık Şenliği'nde (20 - 22 Mayıs 2011) dikkate alınması gereken bir aktivite, notlara ekleyelim şimdiden :)
  9. demokritos

Sürmeli Kızkuşu

Ynt: Sürmeli Kızkuşu aşağıdaki linkte kazakistan'da üreme alanlarında uydu vericisi takılan sürmeli kızkuşlarından göçleri sırasında alınan gps verileri ve diğer bilgiler mevcut. bu yıl Doğa Derneğinden iki ekip erzurum, kars, muş, ağrı, van, diyarbakır, batman ve urfa civarında sürmeli...

10. demokritos

Van'ın Özalp İlçesindeki Akgöl, Göçmen Kuşlara Ev Sahipliği Yapıyor

Ynt: Van'ın Özalp İlçesindeki Akgöl, Göçmen Kuşlara Ev Sahipliği Yapıyor Daha önce iş nedeniyle van merkez, özalp ve kapıköy'de kaldım. van habitatını ve çevresini biliyorum. Temmuz ayı başında van-ağrı-bitlis-muş-bingöl-siirt-batman-diyarbakır'ı kapsayan bir kuş gözlem turumuz oldu...

11. demokritos

Ynt: Van'ın Özalp İlçesindeki Akgöl, Göçmen Kuşlara Ev Sahipliği Yapıyor Yanlış anlamayın lütfen, sizi rencide etmek amacında değilim, ben kuş gözlemcisi ve kuşbank veri sistemi moderatörüyüm. Eğer gerçekten albatros gördüm derseniz olağan dışı kayıt formunu göndermek isterim, Türkiyeye yeni...
  12. demokritos

Ynt: Van'ın Özalp İlçesindeki Akgöl, Göçmen Kuşlara Ev Sahipliği Yapıyor albatros olarak tabir ettiğiniz kuşları merak ettim, fotoğraf imaknı yoksa ayrıntılı olarak tarif edebilir misiniz? albatros türkiyede çokzor ama ona benzeyen yine nadir bir türü görmüş ve kaydetmiş olabilirsiniz. Selamlar

13. demokritos

3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010) Aktiviteler arasında yer alacak kuş gözlem etkinliği ayrıntıları belli olursa gözlemci platformlarında paylaşayım en azından...
  14. demokritos

3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010) Ah keşke bir hafta önce veya bir hafta sonra olaydı, o hafta için 4000 km.lik doğu turumuz var, katılmayı çok istediğim bir aktivite daha kaçıyor :(
  15. demokritos

Kuş fotoğrafçıları Sultansazlığında (23-25 nisan 2010)

Trakus VI buluşması ile ilgili detaylar için; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53979.0

16. demokritos

TRAKUS VI - Kuş Fotoğrafçıları Kayseri-Sultansazlığında (23-25 NİSAN 2010)

Ynt: Trakus VI - Kuş Fotoğrafçıları Kayseri Sultansazlığında Buluşuyor
  17. demokritos

TRAKUS VI - Kuş Fotoğrafçıları Kayseri-Sultansazlığında (23-25 NİSAN 2010)

Ynt: TRAKUS VI - KUŞ FOTOĞRAFÇILARI KAYSERİ SULTANSAZLIĞINDA BULUŞUYOR. ULAŞIM : Kayseri üzerinden gelecekler, Kayseri-Niğde otoyolunu takip edip Yeşilhisarı yaklaşık 10 km. geçtikten sonra sola Yahyalı yoluna girip yaklaşık 7-8 km sonra sola Ovaçiftliği'ne sapabilirler. Sultan Pansiyon...

18. demokritos

Flamingo Halkalama Çalışması Fotografları

Ynt: Flamingo Halkalama Çalışması Fotografları Çok güzel bir belgesel olmuş, hem katılanların, hem de görüntüleyenlerin ellerine gözlerine sağlık:)
  19. demokritos

Terrano 2 Aldım Sıkıntım Var

Ynt: Terrano 2 Aldım Sıkıntım Var oldukça aydınlatıcı oldu, teşekkür ederim:)

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri