Arama sonuçlarınız

1. AlperGunay

Everest'in Yüksekliği Tartışması Sona Erdi

Ynt: Everest'in Yüksekliği Tartışması Sona Erdi Yeni zirve Kızılkaya Dağı (3767 m).

2. AlperGunay

Yılan Sokması

Ynt: Yılan Sokması Türkiye'de Yılanlara karşı Panzehir Üretilecek Sağlık Bakanlığı, vatanı Anadolu toprakları olan yılanlardan toplanacak ve katırlar üzerinde geliştirilecek panzehir üretimi için düğmeye bastı. Bugüne kadar yılan sokmalarında yurt dışından getirilen panzehir kullanan Sağlık...
  3. AlperGunay

16 Yaşında Dünya Turu

Avustralyalı 16 yaşındaki Jessica Watson, 7 ayda tek başına tekneyle dünya turunu tamamlayarak, dünyayı tek başına, durmadan ve yardımsız dolaşan en genç kişi oldu. Watson, 10 metrelik pembe teknesiyle 18 Ekim 2009'da yola çıktığı Sydney Limanı'na, 210 gün sonra dönüşünde binlerce kişinin...

4. AlperGunay

İnsan Günde Kaç Km.Yürüyebilir.?

Ynt: İnsan Günde Kaç Km.Yürüyebilir.? Bir-iki örnekle daha devam edelim: Sırt çantasız ortalama hız, düzgün arazide 4,5–5 km/saat kadardır. Sırt çantası varsa bu 3,5 km/saat`e düşer. Arazi şartları da hızı etkileyecektir. Sert olmayan kumlu yolda ortalama hız 2,5 km/saat civarında olup sık...
  5. AlperGunay

Ynt: İnsan Günde Kaç Km.Yürüyebilir.? — Açık ve düz bir alanda bir insan 5 km ./h.lik normal yürüyüş hızı ile dakikada ortalama 85 m . yol alır. Bu da 1 km .lik bir yolu 12 dk. gibi bir sürede alacak demektir. — Bozuk ve inişli çıkışlı bir arazide de 1 km .lik bir mesafe aynı hızla 20 – 25 dk...

6. AlperGunay

Ynt: İnsan Günde Kaç Km.Yürüyebilir.? Gerçekçi olmak gerekirse, elverişli koşullar altında 12 saatte 30 ila 45 km arası yol alınabilir.

7. AlperGunay

Artık Doğa'da Kaybolmak Yok

Ynt: Artık Doğa'da Kaybolmak Yok Deneyimli + Bölgeyi iyi bilen bir rehber Teorik olarak doğru, ama pratikte her zaman mümkün değil, bazen de olanaksız. Harita okuma ve pusula kullanma eğitimi alıp, GPS + harita + pusula bulundurmak, gitmeden iyi araştırma yapmak, araziye, hava koşullarına ve...
  8. AlperGunay

Tunç Fındık'ın Yeni Hedefi; Makalu

Ynt: Tunç Fındık'ın Yeni Hedefi; Makalu
  9. AlperGunay

Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)? Teşekkürler Barbaros Bey, sanıyorum bana cevaben yazdınız. Fakat yukarıdaki soru (ve yanıt) bana ait değildir. Yazı çeviri olup, başında da belirtilmiştir. İlginiz için teşekkürler.

10. AlperGunay

Isparta Aksu'dan Antalya Köprüçay'a (19 - 29 Mayıs 2010)

Ynt: Isparta Aksu'dan Antalya Köprüçay'a (19 - 29 Mayıs 2010) Köprüçay Provası: Kaynaklar Yürüyüşü 18 veya 19 Mayıs’ta yapmayı düşündüğüm Isparta-Antalya Köprüçay yürüyüşü için, hemen hemen aynı malzeme ve yükle, İzmir/Kaynaklar’da 28-29 Nisan’da (dün ve bugün) bir prova yaptım. Aşağıda bu...

11. AlperGunay

14x8000 Serisini Tamamlayan İlk Kadın Dağcı

Güney Koreli Oh Eun-sun, dünyanın en yüksek 14 zirvesine tırmanan ilk kadın dağcı oldu. Son olarak Himalayalar’daki Annapurna zirvesine ülkesinin bayrağını diken 44 yaşındaki Oh Eun-sun, böylece 8 bin metrenin üstündeki 14 zirvenin hepsine tırmanmış oldu. Kadın dağcı, İspanyol rakibi Edurne...
  12. AlperGunay

Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Kamp Güvenliği Konusunda Tedirginlik Duymak: Ne Tavsiye Edersiniz? Aşağıdaki yazı, www.campingexpert.co.uk sitesinden (İngilizce'den) çevrilmiştir. Kocam ve ben uyurken çadırımız kesildi ve çantalarımızla birlikte diğer eşyalarımız çalındı. Belçika’da benzer şekilde pek çok çadır parçalandı...

13. AlperGunay

Doğada Aç Kalınması Halinde Bitkilerin Yenilebilirlik Testleri Nasıl Yapılır

Bitkilerin yenilebilirlik testleri zaman alan ve eksiksiz (safha atlamadan) yapılması gereken bir testtir. Bu test, abartılı bir önlem gibi görünse de, söz konusu olanın hayatınız olduğunu unutmayın. Bitki zehirlerinin etkileri, birkaç saat geçtikten sonra ortaya çıkar ve farklı kişileri, farklı...
  14. AlperGunay

Doğada Tehlikeler - Hava Tahminleri

Ynt: Doğada Tehlikeler - Hava Tahminleri
  15. AlperGunay

Çakı ve Bıçak Seçimi

Teşekkürler Bülent Bey. Bu bıçakta hoşuma giden şeylerden biri tek parça oluşu oldu, dediğiniz gibi, sapındaki ahşap kısım zarar görse bile bıçak iş görmeye devam eder. Benim için görünüş ikincil derecede önemli. Ondan daha önemlisi kalite/sağlamlık, fiyat, paslanmazlık özelliği, işlevselliği...

16. AlperGunay

Çakı ve Bıçak Seçimi

Hyena tavsiye istemiş ama kimse yazmamış. Son zamanlarda ben de kampçılığa, uzun yürüyüşlere, doğada hayatta kalma konusuna ilgi duymaya başladım. O yüzden iyi bir bıçak gereksinimini her geçen gün daha fazla hissettiriyor. Yakınlarda bir bıçak almayı düşünüyorum ama yanlış seçim yapmak...
  17. AlperGunay

Demirkazık Kuzey Sırtı Rotası, Bir Tırmanışın Hikâyesi

2003 yazında yaptığımız Demirkazık Kuzey Sırtı rotası tırmanışının öyküsü, fotoğraflarıyla birlikte Takoz dergisinin Ocak-Mart 2004 sayısında yayınlanmıştı. Bu tırmanışla ilgili yazıyı dergiden aynen alıyorum. Bunu tarama yöntemiyle değil, sayfaların fotoğraflarını çekerek yaptığım için yazılar...
  18. AlperGunay

Hayatta Kalma ile İlgili Kitaplar

Piyasada, hayatta kalma (ya da isterseniz adına hayatı idame veya survival deyin) ile ilgili birkaç kitap var. Biri, birçoğumuzun iyi bildiği Hugh McManners'ın kitabı. İlk olarak Outdoor dergisi tarafından ücretsiz olarak verilen, günümüzde bir yayınevi tarafından yeniden basılıp piyasaya...

19. AlperGunay

Trekking Notları, Mutlaka İnceleyiniz...

Ynt: Trekking Notları, Mutlaka İnceleyiniz... Merhaba Ufuk, Verdiğin linkteki PDF'ler çok güzel. Özenli hazırlanmış ve fotoğraflar benzerlerinin aksine çok iyi. Yazıların bazılarını bilgisayarıma indirdim.Teşekkürler. Bu linki gezenbilir üyelerine ben de tavsiye ediyorum.
  20. AlperGunay

Ayı Saldırısı

Ynt: Ayı Saldırısı Mesleğimin hayvanlarla ya da doğayla hiçbir ilgisi bulunmuyor. Ayılar hakkında bilgili de sayılmam ama sevdiğim hayvanlardan biridir. Werner Herzog'un Grizzly Bear (Bozayı) adında bir filmi var. Doğasever, belgeselci Timothy Treadwell'in yaşamından bir kesit sunuyor...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR