Arama sonuçlarınız

1. AlperGunay

Antalya - Köprülü Kanyon

Ynt: Antalya - Köprülü Kanyon Alt alta yazıldığında uzun bir liste... Ama aslında birçoğu küçük, hafif şeyler. Asıl yer tutan ve ağırlık yapanlar yiyecek ve yakıt.

2. AlperGunay

Isparta Aksu'dan Antalya Köprüçay'a (19 - 29 Mayıs 2010)

Köprüçay Kanyonu başlıklı konuya eklediğim bu yazıyı, esasında kanyonculuk değil trekking olarak nitelendirmek gerektiği için buraya da eklemeyi doğru buldum. Bir aksilik olmazsa, Mayıs'ın 19'undan sonra Köprüçay'ı doğduğu yerden (Isparta/Aksu) başlayarak, denize döküldüğü yere (Antalya)...
  3. AlperGunay

Antalya - Köprülü Kanyon

Ynt: Antalya - Köprülü Kanyon Bir aksilik olmazsa, Mayıs'ın 19'undan sonra Köprüçay'ı doğduğu yerden (Isparta/Aksu) başlayarak, denize döküldüğü yere (Antalya) kadar takip edeceğim (156 km). Muhtemelen yalnız bir yolculuk olacak ve bu aralar eksikleri tamamlamakla ve rota üzerinde çalışmakla...

4. AlperGunay

Örümcek Sokması

Ynt: Örümcek Sokması Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Abdullah Bayram'a "Türkiye'nin Örümcek Adamı" da denebilir. Zoolojinin alt bölümü olan araknoloji; örümcek, akrep, yalancı akrep ve 'böğü'leri (et yiyen örümcek) inceliyor. Bayram, bu...
  5. AlperGunay

Yılan Sokması

Ynt: Yılan Sokması Güneydoğu Anadolu'da havaların ısınmaya başlamasının ardından, uzmanlar yılan ve akrep sokmaları vakalarına karşı vatandaşları uyarıyor. İHA muhabirinin Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, uzmanlar yaz ayları ile birlikte akrep ve yılan...

6. AlperGunay

Kamplarda İhtiyaç Giderme, Çöp Atıkları ve Su Kaynaklarını Doğru Kullanma

Ynt: Kamplarda İhtiyaç Giderme, Çöp Atıkları ve Su Kaynaklarını Doğru Kullanma İlbeğ ve Mycamp'in önerileri güzel. Tuvalet için bence de en güzeli kürekle çukur kazıp daha sonra kapatmak. Küçükbaş hayvanlar da tuvalet kâğıtlarını yer ve bu, en iyi ihtimalle hastalanmalarına yol açar. O yüzden...

7. AlperGunay

Yılan Sokması

Ynt: Yılan Sokması Alper adanın kemirgen nüfusunu ve bunun sıkıntıya soktuğu tahıl üretimini kontrol etmesi için 60 lı yıllarda(o zamanın ada yönetimi) özellikle Rum tarafından adaya,Torodos ve Beşparmaklara yılan salındığına dair bir biyolog arkadaş anlatmıştı,St Hilarion a bakanmeşhur tanka...
  8. AlperGunay

Aydın - Söke'li Dağcı Özel PAK Vefat Etti.

Ynt: Aydın - Söke'li Dağcı Özel PAK Vefat Etti. Bu çok üzücü olayla ilgili kaza raporunu okurken tüylerim diken diken oldu. Bu kazadan çıkarmamız gereken çok önemli dersler var.
  9. AlperGunay

Kar Leoparı Nasuh Mahruki'ye Oksijen Tüpsüz Everst Tırmanışında Başarılar

Ynt: Kar Leoparı Nasuh Mahruki'ye Oksijen Tüpsüz Everst Tırmanışında Başarılar Mahruki, Türkiye dağcılığında ilkleri gerçekleştirmeyi seven birisi. Everest'e ilk o çıktı, ama zamanla bir çok Türk dağcı başardı bu tırmanışı (Tunç Fındık 2 kez çıktı) ve artık çok ses getiren bir şey değil. Şimdi...

10. AlperGunay

Yılan Sokması

Ynt: Yılan Sokması Kıbrıs'ta öğrenciliğim sırasında, Mayıs sonuna kadar (havalar ısınıp da dayanılmazlaşıncaya dek) bir arkadaşımla Beşparmak dağlarında günübirlik kısa duvar rotalarına girerdik. Baharın gelmesiyle birlikte dağların eteklerinde otlar büyür, ortalıkta türlü yaratık kol gezerdi...

11. AlperGunay

Kamp Ocağı Seçimi

Aşağıdaki yazıyı "Ocak Seçimi" başlıklı konu için yazmıştım ama gördüm ki, burada da çok benzer bir konu başlığı açılmış, öyle olunca aynı yazıyı buraya da eklemenin doğru olacağını düşündüm. Bugüne kadar farklı yakıtlarla çalışan ocaklar kullandım, bunların bazılarını 4000 metre üstü...
  12. AlperGunay

Ocak Seçimi

Ynt: Ocak Seçimi İlk ocağım (16 yıl önce) Nurgaz ocaktı ama en kötü ocaklar da bunlar bana göre. Kartuşları çok verimsiz ve çok çabuk bitiyor, kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir ocak varsa o da Nurgaz'dır. Benzin ocakları en güçlü ve verimli ocaklar ama fiyatları çok yüksek ve tıkanma...

13. AlperGunay

Su Filtreleri

Yaptığım aramalarda, sitede su filtreleriyle ilgili bir konu başlığına/tartışmaya rastlamadım, sanırım bu konu atlanmış veya buna önem verilmemiş. Ama söylemeye gerek yok, su filtreleri de gezginler için önemli ve gerekli malzemelerden biri. Filtrelere geçmeden önce, neden gereksinim duyduğumu...
  14. AlperGunay

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu Herkese Merhaba, Adım da nikimle aynı. Dağcılık, fotoğrafçılık, trekking, satranç ve motor sporları hobilerim arasında. Selamlar...
  15. AlperGunay

Doğada Tek Başına Yürüyüş

Ynt: Doğada Tek Başına Yürüyüş Dağcılık yaptığım dönemlerde, yaz-kış pek çok kez tek başıma yüksek dağlarda dolaştım, geceledim. Doğada tek başına olmak ve bunun getirdiği psikolojik/fiziksel engelleri aşmak zordur ama insana özgüven duygusu da kazandırır. Eğer yanına birini bulamıyorsan...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri